Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 propozycje kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3 propozycje kolumn

Panowie taka kwestia...
    16m2, miejsce ułożenia - meble

Wzmacniacz: Yamaha xr 350 póki co.

Nie musi urywać... Ma stworzyć alternatywe dla głosników tv :)
    Ma stworzyć jakąkolwiek podstawe niskotonową w pomieszczeniu.:

Uher ref 9000:
    http://allegro.pl/uher-reference-900...857627523.html

Denon SC-m50:
    http://allegro.pl/denon-sc-m-50-ster...865314457.html

Quadral Quintas QXL 130:
    http://allegro.pl/quadral-quintas-ql...855535674.html

Rozważałem nad budową diy ale może jednak z budżetem 500zł warto kupić coś gotowego a resztę spożytkować lepiej...

w qudralach widze ARN 188 na dole
    bardzo przyjemnie brzmiacy glosnik, ale w obudowie zamknietej. w b-r troche przeciaga i muli
    ale basiku nie zabraknie
    dodanie sredniotonowca zapewni lepsze pasmo niz 2 drogi na tym glosniku (matowa srednica bez zycia)

denony wygladaja OK
    ale jakos zalatuje mi to plastikiem

uher - stare papierowe brzmienia
    ale obawiam sie ze przekroczy mocno te 200zl

ja bym bral quadrale i zaczal odkladac na np AWXy

Skomentuj

Nie do konca rozumiem, przeciez QLX to 3 drożna konstrukcja wiec co z tym średnim nie tak?

Czy ta Tesla tam ma byc oryginalnie ,że o niej wspominasz?

I dobrze rozumiem ,że mam z czasem tesle zamienić na STX'a?

Skomentuj

Zamieszczone przez mastah22 Zobacz posta
        Nie do konca rozumiem, przeciez QLX to 3 drożna konstrukcja wiec co z tym średnim nie tak?
        zle mnie zrozumiales - z racji ze to 3 drogi to bedzie lepiej niz klasyczne 2 drogi na tym woferze.
        na ARN 188 spokojnie da sie zrobic dobre 2 drogi ale ze slaba srednica. w przypadku 3 drog masz lepsza srednice

Czy ta Tesla tam ma byc oryginalnie ,że o niej wspominasz?
        nie wiem ale wielce prawdopodobne. nie kazdy producent ma zawsze swoje glosniki

I dobrze rozumiem ,że mam z czasem tesle zamienić na STX'a?
        tak, STX AWX to tanie wejscie w naprawde dobrze grajaca polke kolumn

Skomentuj

Po cichu właśnie stawiałem na Quadrala. Za 200zł myśle,że bedzie to dobry wybór. Z producentem miałem już styczność tyle ze w Car Audio i czas chyba wypróbować Quadrala w jego wiodącej dziedzinie.

---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post o 22:41 ----------

A jakby tak zamieszać deczko? Solidniejszy dół niz na 6' arn'ie, ale czy wart zachodu?
          Heco e9029
          http://allegro.pl/kolumny-heco-seria...853340723.html

Skomentuj

mastah22,pamiętaj,biedny kupuje dwa razy :) jeśli masz zaraz po zakupie którychkolwiek z tych kolumn zbierać na STX-y,to lepiej już od razu kup STX-y,szkoda kasy na te leciwe konstrukcje. Z drugiej strony,same głośniki STX-a,czyli seria AWX,kosztują 500zł + do tego zwrotnica 150zł (w zależności gdzie kupisz elementy),obudowy (jak masz materiał to za darmo,ale wykończenie też kosztuje)... no i wychodzi jakieś 800zł po taniości. Czy masz chęci się bawić? musiał byś to przemyśleć,gotowy kit na tych STX-ach kosztuje 1.132zł http://www.stx.pl/mx-140-diy.html A to już sporo w porównaniu do tych 200zł które chcesz wydać na te kolumny z allegro.

Skomentuj

Ja również jestem za quadralem chodz go nie słyszałem.
              Denony to nic ciekawego uwież mi na słowo.
              Marian ma racje najlepiej było by zrobic mx-140 i zbierac na jakis wzmaczniacz stereo był by fajny zestaw i z pewnoscia zagraja najlepiej jakosciowo i ilosciowo basem w tym pomieszczeniu

Skomentuj

Gdzie 200zl a 800zl za stxy? autor ma 200zl na kolumny, podal typy a Wy juz od razu wyjezdzacie mu z awx-ami. troche to o paranoje zahacza, nie? poza tym za 200-300zl da rade trafic jakies fajne uzywane kolumny

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                  Gdzie 200zl a 800zl za stxy? autor ma 200zl na kolumny
                  nie, autor ma 500zl - cztaj uwazniej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    Po za tym te 500zł to na teraz,więc dołożyć 300zł to chyba nie jest taki duży problem,zwłaszcza że będzie się miało nowe kolumny prawda? więc benek161,czytaj uważnie.

Skomentuj

Za 300 zł można wyrwać trójdrożne Arcusy na głośnikach Seasa, m.in. na 10 calowym wooferze. Np. Arcusy TM85.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        więc benek161,czytaj uważnie.
                        Tak, tylko że ze wzmacniaczem (autor planuje zmienić). Poza tym pisze zaraz o kolumnach za 200zł podając przykład Heco. Więc chyba nie mam takich problemów z czytaniem...

Skomentuj

Nie chce abyscie sie Panowie kłócili. Po burzliwych konsultacjach z żoną doszedłem do wniosku, że jednak na dzień dzisiejszy te heco "muszą" wystarczyć...

Cóż, od czegoś zacząć trzeba a z czasem studiując fora takie jak to będziemy ewoluować zapewne. Zapewne, bo pamietam rozwój choroby zwanej car audio i wiem do czego to prowadzi :)

Miłej niedzieli zatem i pozdrowionka.

Skomentuj

Ja też bym polecał szukać czegoś w arcusach lub heco... Sam dziś nabyłem takie coś:
                            http://allegro.pl/show_item.php?item=1866951603
                            z racji że kolumny sprzedałem a nowych tak prędko nie zrobię to kupiłem coś na zastępstwo bo jednak na czymś trzeba słuchać muzyki:)

Skomentuj

witam!
                              kto tu do nas zawitał
                              zapraszamy częściej :)

ja uważam, że żona nie musi wszystkiego wiedzieć
                              waf jest ważny ale dobra muzyka też

proponuję awx-y bez zastanowienia
                              złożysz je za nie duże pieniądze i bedziesz bardzo zadowolony
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                Nie wiem czy temat jeszcze aktualny ale... Dotarły dziś do mnie te arcusy i powiem tak: za tą kasę bomba!

Skomentuj

Czaruję...
                                X