Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Granica między marketingiem a technologią....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
    55 jest kropka, która oznacza powszechnie w matematyce oddzielenie części całkowitej od niecałkowitej
    Nie w Polsce :)

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
      Nie w Polsce
      W Polsce oznacza, że musisz przyjść z grubszym portfelem .

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
        Może z ludzkiej głupoty?
        Więc wiesz, czytaj ze zrozumieniem .
        dokładnie tak :thumbsup:

---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post o 22:07 ----------

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        W Polsce oznacza, że musisz przyjść z grubszym portfelem .
        albo zastawić samochód/dom

i wtedy najgosze w tym wszystkim jest to jak nic nie usłyszysz ( w sensie różnicy)

ale jest jeden plus: zakupy przez internet
        kabel mozna oddać a samochód odebrać z lombardu :p
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Choćbym nie wiem ile zarabiał, wolałbym kupić kistę piwa za 6,70zł niż ten diamentowy głośnik za 55.436,70zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
            Choćbym nie wiem ile zarabiał, wolałbym kupić kistę piwa za 6,70zł niż ten diamentowy głośnik za 55.436,70zł.
            a ja chcialbym mieć tyle kasiory, żeby kupić sobie parkę tych diamentowych głośniczkow ot tak dla kaprysu:)

Skomentuj

.I jeszcze ograniczający mikrodynamikę ferrofluid w wydaniu cytuję "dużej lepkości"
              A w parametrach pisze że nie ma ferrofluidu.

---------- Post dodany o 22:33 ---------- Poprzedni post o 22:31 ----------

Zamieszczone przez Święty Zobacz posta
              a ja chcialbym mieć tyle kasiory, żeby kupić sobie parkę tych diamentowych głośniczkow ot tak dla kaprysu

Ale rozsądne to by raczej nie było.

Skomentuj

Ale rozsądne to by raczej nie było.
                wtedy to już się nie mówi o rozsądku a o kaprysie
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To tyle odemnie na temat kabli pewnie mnie zjecie bo słysze róznice w kablu za 4zł mb a takim za 40zł mb ale cóż to moja opinia i jej nie zmienie bo to usłyszałem
                  to teraz sprawdz czy tego kabelka za 4zl nie przyciaga magnes, albo czy po zeskrobaniu wierzchniej warstwy Twoim oczom nie okaze sie lsniace aluminium :)

Skomentuj

A w parametrach pisze że nie ma ferrofluidu.
                    Cytat z opisu produktu:

"BD50–6–039 jest głośnikiem wysoko-średniotonowym z utrasztywną kopułką diamentową o średnicy 50 mm. Rezonans membrany leży przy częstotliwości około 30 kHz więc nie ma potrzeby stosowania żadnych pułapek rezonansowych. Bezkonkurencyjna sztywność diamentu pozwala niezwykle przecyzyjnie przekształcić energię elektryczną na ciśnienie akustyczne. Zoptymalizowany układ magnetyczny z krótką cewką nawiniętą na wentylowanym karkasie aluminiowym i z magnesem neodymowym gwarantuje szybkie odprowadzanie energii. Zastosowano miękkie zawieszenie tekstylne. Cewka jest chłodzona ferrofluidem o dużej lepkości."
                    W PDF-ie z parametrami jest zaś tego zaprzeczenie. Więc widać, że w pakiecie z taką ceną otrzymujemy nie tylko audiofilskie fanatyczne bajki, ale również wprost ściemnianie klientom, niedomówienia i wręcz kłamstwa, no bo w takiej sytuacji ktoś tu kłamie. No ale w tej branży gdy przychodzi do wyłudzenia takiej kasy, to głównie o takie zagrania chodzi :P.
                    Last edited by Racjonalny; 15.10.2011, 09:55.

Skomentuj

zobaczcie wykres impedancji i bedzie wiadomo czy ma ferrofluid czy nie
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                        w lecie jadę zwiedzać Amerykę Południową... I to wszystko w ciepełku, przy kawie i papierosach...
                        Przy Yerba Mate :)
                        Niestety jak na razie pozostaje zrobić jak Pan W.C.: wziąć lodówkę na plecy, upłynnić na bazarze ....

---------- Post dodany o 19:43 ---------- Poprzedni post o 19:36 ----------

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                        Chyba większości jednak sie budzą pewnie zdrowe odruchy "moralne".
                        Można pozostać w zgodzie z własnym sumieniem stosując metodę na tzw. Robin Hooda. Przecież biednym tych kabli sprzedawać nie będziemy ?
                        Mam 70m kabla do kosiarki. Gruby, 4 żyły - idealny na głośnikowy albo śeciówkę. Racjonalny jako przedstawiciel świata nauki uwiarygodni całe przedsięwzięcie. To jak Panowie zaczynamy ? Trzeba tylko się zrzucić na Pana Wojtka.

Skomentuj

Nie na temat...
                          dokładnie :)
                          piękną bajkę do tego dopisać z opisem krajobrazu i bedzie ok :thumbup:
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Róznica była na koniec zdecydowałem sie na Atmosy które już maja tunel powietrzny i sa pokryte jakims zwiazkiem srebra.
                            A wystarczyło kupić coś takiego:

http://muzycznytrio.pl/procab-ls251-p-27.html

I jestem przekonany że ciężko by było usłyszeć różnicę między nawet dużo droższymi przewodami (chyba że byłby w całości wykonany ze srebra ale nie spotkałem się z takim) :)

Skomentuj

Nie na temat...
                              A nie zastanawia was panowie geneza tego tematu? Autor wątku ani w tym temacie po jego założeniu już się nie odezwał, ani w jakimkolwiek innym na forum, bo ciągle ma tylko jeden wpis. Na mój gust to temat ten mógłby być założony przez myślącego osobnika z owego "zaprzyjaźnionego" forum ze z góry wiadomym rezultatem, by później móc linkować wątek i dać do zrozumienia niektórym, co zdrowi na umyśle ludzie o relacjonowanych zachowaniach sądzą:). Widziałem to już kilka razy, ale czy tak jest i tym razem...:)

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                Przez większość mojej przygody z "ogólniakiem" wydawało mi się, że mam dusze humanisty. Sporo czytałem, trochę sam pisałem, grałem na gitarze, coś tam malowałem
                                Dabyl, ty się literacko i rysowniczo za młodu udzielałeś, jak zaś śpiewałem, według opinii moich ówczesnych pedagogów ponoć nieźle :). Nawiązując więc do tego, iż zastanawiasz się nad podjęciem profesji handlovoodooaudiobajkopisarza, a raven1985 sugeruje, że jako formalnie przedstawiciel świata nauki uwiarygodniłbym ją, gdybyśmy zechcieli zawiązać w trójkę spółkę, to mógłbym się dodatkowo zastanowić nad uatrakcyjnieniem naszego przekazu reklamowego, śpiewając coś na przykład :P. Efekt murowany. Już sam profil działalności powinien zwrócić na nas uwagę psychiatrów, kropkę nad "i" zaś postawi obrazek w opisanej postaci. Będziemy lepsi niż Pacuły i wszystkie inne ałdiofily, pokonamy ich ich własną bronią, obłąkaniem:biggrin:
                                Last edited by Racjonalny; 26.10.2011, 13:23.

Skomentuj

Czaruję...
                                X