Zamieszczone przez Racjonalny
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Granica między marketingiem a technologią....
Collapse
X
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaNie w Polsce.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaMoże z ludzkiej głupoty?Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaWięc wiesz, czytaj ze zrozumieniem .
---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post o 22:07 ----------
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaW Polsce oznacza, że musisz przyjść z grubszym portfelem .
i wtedy najgosze w tym wszystkim jest to jak nic nie usłyszysz ( w sensie różnicy)
ale jest jeden plus: zakupy przez internet
kabel mozna oddać a samochód odebrać z lombardu :pJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaChoćbym nie wiem ile zarabiał, wolałbym kupić kistę piwa za 6,70zł niż ten diamentowy głośnik za 55.436,70zł.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta.I jeszcze ograniczający mikrodynamikę ferrofluid w wydaniu cytuję "dużej lepkości"
---------- Post dodany o 22:33 ---------- Poprzedni post o 22:31 ----------
Zamieszczone przez Święty Zobacz postaa ja chcialbym mieć tyle kasiory, żeby kupić sobie parkę tych diamentowych głośniczkow ot tak dla kaprysu
Ale rozsądne to by raczej nie było.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaAle rozsądne to by raczej nie było.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaTo tyle odemnie na temat kabli pewnie mnie zjecie bo słysze róznice w kablu za 4zł mb a takim za 40zł mb ale cóż to moja opinia i jej nie zmienie bo to usłyszałem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaA w parametrach pisze że nie ma ferrofluidu.
"BD50–6–039 jest głośnikiem wysoko-średniotonowym z utrasztywną kopułką diamentową o średnicy 50 mm. Rezonans membrany leży przy częstotliwości około 30 kHz więc nie ma potrzeby stosowania żadnych pułapek rezonansowych. Bezkonkurencyjna sztywność diamentu pozwala niezwykle przecyzyjnie przekształcić energię elektryczną na ciśnienie akustyczne. Zoptymalizowany układ magnetyczny z krótką cewką nawiniętą na wentylowanym karkasie aluminiowym i z magnesem neodymowym gwarantuje szybkie odprowadzanie energii. Zastosowano miękkie zawieszenie tekstylne. Cewka jest chłodzona ferrofluidem o dużej lepkości."
W PDF-ie z parametrami jest zaś tego zaprzeczenie. Więc widać, że w pakiecie z taką ceną otrzymujemy nie tylko audiofilskie fanatyczne bajki, ale również wprost ściemnianie klientom, niedomówienia i wręcz kłamstwa, no bo w takiej sytuacji ktoś tu kłamie. No ale w tej branży gdy przychodzi do wyłudzenia takiej kasy, to głównie o takie zagrania chodzi :P.Last edited by Racjonalny; 15.10.2011, 09:55.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaw lecie jadę zwiedzać Amerykę Południową... I to wszystko w ciepełku, przy kawie i papierosach...
Niestety jak na razie pozostaje zrobić jak Pan W.C.: wziąć lodówkę na plecy, upłynnić na bazarze ....
---------- Post dodany o 19:43 ---------- Poprzedni post o 19:36 ----------
Nie na temat...Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaChyba większości jednak sie budzą pewnie zdrowe odruchy "moralne".
Mam 70m kabla do kosiarki. Gruby, 4 żyły - idealny na głośnikowy albo śeciówkę. Racjonalny jako przedstawiciel świata nauki uwiarygodni całe przedsięwzięcie. To jak Panowie zaczynamy ? Trzeba tylko się zrzucić na Pana Wojtka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaRóznica była na koniec zdecydowałem sie na Atmosy które już maja tunel powietrzny i sa pokryte jakims zwiazkiem srebra.
http://muzycznytrio.pl/procab-ls251-p-27.html
I jestem przekonany że ciężko by było usłyszeć różnicę między nawet dużo droższymi przewodami (chyba że byłby w całości wykonany ze srebra ale nie spotkałem się z takim) :)
Skomentuj
-
Nie na temat...A nie zastanawia was panowie geneza tego tematu? Autor wątku ani w tym temacie po jego założeniu już się nie odezwał, ani w jakimkolwiek innym na forum, bo ciągle ma tylko jeden wpis. Na mój gust to temat ten mógłby być założony przez myślącego osobnika z owego "zaprzyjaźnionego" forum ze z góry wiadomym rezultatem, by później móc linkować wątek i dać do zrozumienia niektórym, co zdrowi na umyśle ludzie o relacjonowanych zachowaniach sądzą:). Widziałem to już kilka razy, ale czy tak jest i tym razem...:)
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaPrzez większość mojej przygody z "ogólniakiem" wydawało mi się, że mam dusze humanisty. Sporo czytałem, trochę sam pisałem, grałem na gitarze, coś tam malowałemLast edited by Racjonalny; 26.10.2011, 13:23.
Skomentuj
Skomentuj