Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fajnie zrealizowane płyty/utwory.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fajnie zrealizowane płyty/utwory.

Siemka panowie.

Wpadłem na pomysł że moglibyśmy dzielić się dobrze nagranymi materiałami. Każdy z nas pewnie ma w swoich zasobach (czy to płytowych czy to na dysku) fajnie zrealizowaną muzykę. Mogłoby to wyglądać podobnie do wątku dot. aktualnie słuchanej muzyki czyli linki z youtube itp. a każdy już we własnym zakresie wszedłby w posiadanie danej płytki w tzw. HQ :) Jako prowodyr posłużę jakimś przykładem:

http://www.youtube.com/watch?v=_tHtMyzWqSU Tu podoba mi się głównie świetnie ulokowanie wokalu i dęciaków.

http://www.youtube.com/watch?v=ra12L1Bl0Z4&feature=fvst Mimo iż zalatuje popem to prezentuje wysoki poziom w starym stylu (mocny pogłos na werblu itp.).

http://www.youtube.com/watch?v=CKCl2...9C978B1D271442 Cała nowa płyta Acid Drinkers-Najlepiej zrealizowany metal jaki słyszałem (Marlin Manson też ma świetnie zrobione płyty). Niektórzy stwierdzą że za dużo tu kompresji ale takiej muzyki inaczej zrobić się nie da.

http://www.youtube.com/watch?v=bx7XL1_GH4E Komentarz raczej zbyteczny, klasa w każdym calu.

Na razie tyle, pozdro :)

Ja już myslałem że tu chodzi o typowo audiofilskie nagrania a tu niespodzianka temat może być tak naprawde niewyczerpalny...

Nagranie z płyty wydanej przez B&W
    No i może jeszcze to jeden z moich 5 ulubionych utworów

Mam pełno takich swietnie zrealizowanych nagrań a wiekszość płyt jest raczej dosyć przecietna

Skomentuj

Nie róbmy z forum audiostereo Oczywiście audiofilskie nagrania też są mile widziane, ale często pośród bardziej popularnej muzyki można wyłowić coś dobrego (np. płyty madonny trzymają dobry poziom). Od siebie podaje Perfect - Symfonicznie, całą płytę. Pomijam tu zupełnie kwestie miksu/masteringu ale aranżacja utworów nadaje tym starym hitom zupełnie nowej barwy i energii (Chcemy być sobą to dla mnie numer uno, ekspresja i pompatyczność pełną gębą :) ).

Skomentuj

Rzecz nieświeża, bo sprzed 6 lat, lecz nagrano z dbałością (Deep Dive Corp,):
        http://www.youtube.com/watch?v=mxFS9MSYZrY

Skomentuj

Ściągnałem ostatnio we FLAC Burial - Untrue. Bardzo ambitny, niekomercyjny dubstep, z czasów kiedy gatunek raczkował. Płyta jest tak dobrze zrealizowana, że dźwięk momentami wciska w fotel jak przyspieszenie sportowym samochodem

Niektóre efekty stereofoniczne dają bardzo realne złudzenie znajdowania się w jakiejś przeogromnej sali. Bardzo mistyczny i nietypowy klimat, wiele świetnych tracków.

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
            Burial
            Jeden z moich ulubionych wykonawców, mało znany u nas -- moi znajomi albo robią wielkie oczy, albo pytają się, czy chcę im wcisnąć jakiś death metal.

---------- Post dodany o 17:33 ---------- Poprzedni post o 17:31 ----------

Od siebie dodam świetnie zrealizowaną płytę:
            Ayreon - Universal Migrator Part 1: The Dream Sequencer

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=VCHDLQ8JSao

Skomentuj

marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Pink floyd szczegolnie "Dark side of the moon" .

Skomentuj

Ostatnio dorwałem płytkę Within Temptation - The Unforgiving, i muszę przyznać że to kawał dobrej roboty. Jak na muzykę metalową jest świetnie analityczna, zwłaszcza że ich styl jest mocno przeładowany w miksie, wszystko jest ładne czytelne, wokal brzmi cudnie, gitarki spawają jak należy, stopa kopie. Niestety muzycznie jest nieco monotonnie, ale sama realizacja płyty jest na dobrym poziomie, zwłaszcza w odniesieniu do poprzednich wydań :)

Skomentuj

Słyszałem tą płytkę, zawiodłem się trochę :(
                      Wokale fajne, wszystkie dźwięki fajnie wybrzmiewają, ale monotonia zabija!!
                      Podobały mi się jedynie Faster, Iron, In the middle of the night, Murder - to chyba wszystko..

Skomentuj

No murder jest fajne, zwłaszcza wejście :) A tak to każdy kawałek wtórny, na jedno kopyto, a szkoda bo zespół ma potencjał.

Skomentuj

To prawda. Jak lubisz takie klimaty to posłuchaj nowej płytki Evanescence - Evanescence
                          Brzmienie co niektórych piosenek dość podobne, ale płytka bardzo fajnie zrealizowana, ostre aranże no i ten wokal :rolleyes:
                          Moim zdaniem trzymają poziom poprzednich płyt.

---------- Post dodany o 14:56 ---------- Poprzedni post o 14:54 ----------

a masz posłuchaj trochę :)

Skomentuj

Ten drugi kawałek bardzo miły I fajnie werbel jest zrobiony

Skomentuj

Ja sobie kupilem plytke z 1987 - 'Black', piekna normalizacja, a nie to co teraz robia ze wave jest na maks skali

Skomentuj

No niestety, kompresja w dzisiejszych produkcjach jest okrutna. Ale to wymuszają sami artyści chcąc aby ich utwór był głośniejszy od utworu konkurencji. Pojęcia nie mają że tracą przez to całą dynamikę utworu no ale takie są dzisiejsze trendy.

Skomentuj

To ja dorzucę swoje trzy grosze i zaproponuje coś z rodzimej muzy, bardziej niszowej. Płytka naprawdę fajnie zrealizowana :)

http://naotheband.pl/pl/?page_id=57

Skomentuj

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez jaciomp Zobacz posta
                                      To ja dorzucę swoje trzy grosze i zaproponuje coś z rodzimej muzy, bardziej niszowej. Płytka naprawdę fajnie zrealizowana
                                      Pal licho realizacje, świetna muzyka, genialnie uderza w mój gust.

Skomentuj

W końcu ktoś tu słucha muzyki a nie dźwięków i bass testów :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X