Jest to wielce prawdopodobne...
Możesz spróbować innej metody sciagasz program speedfan i tam obniżasz obroty wentylatora na procesorze z tym że może on sie nadmiernie przegrzewać radze monitorować temperature
Zobacz że ma byc na socket A. polonez caro, zawsze możesz potka pierdyknąć pod wentylek na procka.
Co do tego chłodzenia to masz tam "tryb silent 1200RPM", który z nazwy powinien być cichy
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Ja zrozumiałem, że jest pod S478 a dodatkowo zapięcie pod LGA 775. Moim zdaniem brać, a zapinkę dobrać z chłodzenia oem. Trochę rzeźby i da się przerobić.
Haha, dajecie coolery po 50pln+ a jak dla mnie jest to przyrost formy nad treścią - ten procesor można za 2 zł kupić na Allegro...
Ciszej nie ciszej jedno jest pewne - modyfikacja takiego komputera w jakikolwiek sposób (czy tam cooler nowy bo ciszej czy co innego) to tylko bezsensowna strata pieniędzy.
.3lite Przesadzasz chłodzenie zawsze można wyciagnać i wsadzic do nowego komputera...
Owszem nie opłacalne jest wsadzanie pieniedzy do tak starego komputera ale jeśli ktoś nie ma na nowy a jest za głosno to nic nie poradzisz trzeba cooler zmienic...
.3lite Przesadzasz chłodzenie zawsze można wyciagnać i wsadzic do nowego komputera...
Owszem nie opłacalne jest wsadzanie pieniedzy do tak starego komputera ale jeśli ktoś nie ma na nowy a jest za głosno to nic nie poradzisz trzeba cooler zmienic...
No właśnie w tym problem, że nie zawsze - socket jest tak stary, że nawet jak jakimś cudem znajdziesz cooler dobry także pod socket 775 to przecież to i tak tyle, 775 jest stary (chociaż quady się znajdą ale kto wymienia 478 na 775) no i ogólnie raczej też już nie opłacalny.
Też mam procka na S478 i również chciałem mieć ciszę. Wylicytowałem na allegro Scythe MINE bez zapinki za 15zł :) dorobiłem zapinke i na pasywie działał jakiś czas, ale dałem mu wentylator na 5V.
A gdy kiedyś zmienię komputer to dorobię zapinkę na inny socket i tyle
za pare zł można kupić P4 na alle, one się mniej grzeją i będziesz miał większą wydajność :) no i ciszej wentylator będzie chodził bo na mniejszych obrotach
Skomentuj