Witam, poszukuje programu którym, bedę mógł odciąć pasmo od 40-35 Hz w dół. Chodzi mi o taki, swego rodzaju "cross over" na komputer. Muszę zrobić małą imprezę na domowym sprzęcie, a nie mam "krosa" czy tam filtru górno-przepustowego. Proszę o pomoc. :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Program a-la "cross over" na PC
Collapse
X
-
Tak, oczywiście- muza z kompa hehe :P (zapomniałem dodać)
Dzięki. Znacie może inne programy z taką funkcją?
---------- Post dodany o 15:23 ---------- Poprzedni post o 15:19 ----------
Lecz mam małe wątpliwości, czy zadziała to na karcie stereo. Nie znam perfekcyjnie angielskiego aleThis software needs to run on a WinXP PC equipped with a multi-channel sound card (e.g. 5.1 or 7.1 surround sound card) feeding the various voices of a multi-amplifier and loudspeaker active configuration set-up.System Requirements
PC
Multichannel sound card, such as a 5.1 or 7.1 surround card
WinXP PC (SP2 and above),
Foobar2000 version 1.x
Multi channel amplifier and Speakers
---------- Post dodany o 15:26 ---------- Poprzedni post o 15:23 ----------
Ja niestety, muszę mieć program który obetnie pasmo poniżej tych 35 Hz w karcie stereo. :unsure:
Skomentuj
-
Witam ponownie. Foobar 2000 z wtyczkami, nie daje mi efektu kotry chce osiągnąć. Moze źle opisuje problem: Potrzebuje programu kotry dla np. lewego kanału (w karcie stereo) obetnie niskie częstotliwości, a dla prawego wysokie. Najlepiej żeby była możliwość regulacji tych odciec. Znacie taki program?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dymit Zobacz postaWitam ponownie. Foobar 2000 z wtyczkami, nie daje mi efektu kotry chce osiągnąć. Moze źle opisuje problem: Potrzebuje programu kotry dla np. lewego kanału (w karcie stereo) obetnie niskie częstotliwości, a dla prawego wysokie. Najlepiej żeby była możliwość regulacji tych odciec. Znacie taki program?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaKup po prostu zwykly korektor stereofoniczny i obetnij sobie pasmo jak bedziesz chcial.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Dlaczego nie zadziala? Jesli korektor bedzie mial zakres pracy +-12db, to zmniejszajac wszystkie suwaki od dolu do np 35-50hz bedzie dzialac jak aktywny filtr gornoprzepustowy. Gorzej bedzie w druga strone, bo korektor nie zadziala dostatecznie dla pasma srednich i wysokich czestotliwosci. Ale moze i tak warto sprobowac. Ewentualnie mozna poszukac zwrotnic aktywnych car audio. Czasami mozna kupic za mala kaske, zasilanie z malego akumulatora i po problemie.
Skomentuj
Skomentuj