Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcówka od ładowarki do Motoroli T722

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Końcówka od ładowarki do Motoroli T722

Niestety zepsuła mi się końcówka od ładowarki. Odciąłem końcówkę. Pozostały mi 2 kabelki: pomiędzy nimi jest +6V. A więc +6V i GND (tak mi się wydaje). Żeby ją teraz naładować muszę coś wykombinować. Mam kabel USB do tego telefonu. Schemacik jest niżej w załączonym pliku. Mam teraz pytanko. Na kablu USB jest łącznie 17 pinów, z czego pierwsze 3 to są te, w które również ładowarkę się podpina. Chciałem więc podpiąć kable od ładowarki do końcówki kabla USB tylko nie wiem jak. Na rys. niże opisane są piny 1,2,3.1- GND, 2 R 25k to GND, 3 +6V. Więc aby podłączyć ładowarkę muszę +6 z ładowarki dać na 3 pin, GND na 2 pin, a rezystor 25k między 1 i 2 pin, tak? Dobrze to rozumiem?
    Załączone pliki

Czy nie łatwiej było by sprawdzić miernikiem do którego pinu idą kabelki przy odciętej wtyczce (napewno da się do nich jakoś dokopać). Jeśli następnie sprawdzisz po kolorze izolacji to nie powinieneś mieć problemu z podpięciem ładowarki do odpowiedniego pinu.

Skomentuj

a właśnie że jest problem. wybaczcie ale aż tekim durniem to nie jestem.
      Problem jest w tym, że wtyczka została że tak powiem zmiażdżona. a miernikie możnabybyło sprawdzić, ale skoro niby jest tam rezystor to nie kapnąłbym się o tym bo z jednego kabelka sygnał przechodziłby na 2 piny (1 i 2) więc myślałbym, że są one po prostu zwarte. Ale jednak sprubuję zrobić tak jak jest na tym schemacie. Może nic nie popie***** w telefonie.

Skomentuj

Czaruję...
      X