Niestety zepsuła mi się końcówka od ładowarki. Odciąłem końcówkę. Pozostały mi 2 kabelki: pomiędzy nimi jest +6V. A więc +6V i GND (tak mi się wydaje). Żeby ją teraz naładować muszę coś wykombinować. Mam kabel USB do tego telefonu. Schemacik jest niżej w załączonym pliku. Mam teraz pytanko. Na kablu USB jest łącznie 17 pinów, z czego pierwsze 3 to są te, w które również ładowarkę się podpina. Chciałem więc podpiąć kable od ładowarki do końcówki kabla USB tylko nie wiem jak. Na rys. niże opisane są piny 1,2,3.1- GND, 2 R 25k to GND, 3 +6V. Więc aby podłączyć ładowarkę muszę +6 z ładowarki dać na 3 pin, GND na 2 pin, a rezystor 25k między 1 i 2 pin, tak? Dobrze to rozumiem?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Końcówka od ładowarki do Motoroli T722
Collapse
X
-
a właśnie że jest problem. wybaczcie ale aż tekim durniem to nie jestem.
Problem jest w tym, że wtyczka została że tak powiem zmiażdżona. a miernikie możnabybyło sprawdzić, ale skoro niby jest tam rezystor to nie kapnąłbym się o tym bo z jednego kabelka sygnał przechodziłby na 2 piny (1 i 2) więc myślałbym, że są one po prostu zwarte. Ale jednak sprubuję zrobić tak jak jest na tym schemacie. Może nic nie popie***** w telefonie.
Skomentuj
Skomentuj