Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

awaria lapka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

awaria lapka

Hello!
    Mój kochany acer znowu zaszalał.
    Po ostatnich naprawach miałem nadzieję, że już będzie ok, a tu zaskoczenie.
    Problem jest natury audio. Otóż po podłączeniu np. słuchawek do gniazda w lapie nie są odcinane wbudowane głośniczki. Co dziwne dźwięk płynie ze słuchawek i z lapkowych głośniczków.
    Kombinowałem ze sterownikami, najpierw je usunąłem i jechałem na fabrycznych. Potem reinstall - w żadnym z wypadków nie było poprawy, co najwyżej pogorszenie (nie było sygnału w gnieździe).

Mogę go oddać na gwarancję, ale to znowu 2 tygodnie w plecy (naprawa w pradze).
    Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać?

a to napewno jest usterka informatyczna?
    czasami to nie jest rozwiazane mechanicznie?

Skomentuj

Nie mam pewności, zauważyłem, że obudowa gniazda pękła, ale wtyk wchodzi tak samo jak wcześniej.

Skomentuj

http://www.forumkomputerowe.pl/

Skomentuj

tam są blaszki które przełączają się po włożeniu wtyczki, bez wymiany całego gniazda sie nie obejdzie, kosztuje ono grosze ale jak lap jest na gwarancji to nie przeskoczysz odsyłki chyba że z niej zrezygnujesz i sam wymienisz, roboty na 10 minut

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
            http://www.forumkomputerowe.pl/
            dzięki za merytoryczną odpowiedź...

Zamieszczone przez jaromas Zobacz posta
            tam są blaszki które przełączają się po włożeniu wtyczki, bez wymiany całego gniazda sie nie obejdzie, kosztuje ono grosze ale jak lap jest na gwarancji to nie przeskoczysz odsyłki chyba że z niej zrezygnujesz i sam wymienisz, roboty na 10 minut
            Musiałbym wyjąć całą płytę główną, więc roboty pewnie więcej niż na 10 minut. Zastanowię się nad tym jeszcze.
            Przypomniało mi się, że mam problem z nagrywarką jeszcze. Przywróciłem sobie świeży system z kopii i nagrywanie działało.
            Obecnie nie mogę nagrać żadnej płyty dvd (z cd nie mam tego problemu), dotyczy to każdego programu. Macie może jakieś pomysły?

Skomentuj

chyba że z niej zrezygnujesz i sam wymienisz, roboty na 10 minut
              Tylko wtedy jak padnie coś większego to zostanie z ręką w nocniku :)

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                Macie może jakieś pomysły?
                Oddaj na gwarancję.... Naprawa pewniejsza i jak coś padnie to jeszcze naprawią. Wybacz, ale to, że coś pada w sprzęcie to raczej nie Twoja wina, no chyba ze zalewasz go codziennie kawą i zrzucasz z biurka :)

Po to producent daje gwarancję

Skomentuj

Tylko wtedy jak padnie coś większego to zostanie z ręką w nocniku :)
                  to prawda, ale chodziło mi bardziej o pokazanie błachości tej usterki, dlatego mnie wkurza jak musze przez taką pierdołę coś reklamować a doskonale wiem jak to naprawić, no ale oddaje żeby nie zostać z ręką w nocniku i tobie też radze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez sticky Zobacz posta
                    Wybacz, ale to, że coś pada w sprzęcie to raczej nie Twoja wina, no chyba ze zalewasz go codziennie kawą i zrzucasz z biurka
                    staram się szanować.. do pewnego poziomu

to prawda, ale chodziło mi bardziej o pokazanie błachości tej usterki, dlatego mnie wkurza jak musze przez taką pierdołę coś reklamować a doskonale wiem jak to naprawić, no ale oddaje żeby nie zostać z ręką w nocniku i tobie też radze
                    i tak też zrobię
                    dzięki wszystkim za pomoc

Skomentuj

Witam.
                      Jaki system? miałem coś podobnego z Ubuntu live-cd.
                      Na Windows-ie jest wszystko ok.
                      Może wstrzymaj się z reklamacją!

Skomentuj

win 7 home premium x64
                        na ubuntu mogły wystąpić takie problemy, tam przyczyna leży w jądrze...

Skomentuj

Czaruję...
                        X