Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ceny glosnikow SEAS w polinku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ceny glosnikow SEAS w polinku

rano zibi do mnie napisal w sprawie cen seasow w polinku...
    wchodze zeby zobaczyc o co chodzi...

przykladowo 27TBFC/G 20zl drozszy! :o
    dopiero co je kupowalem po 163zl a teraz kosztuje 179

inne jeszcze bardziej podrozaly

cos mi sie wydaje ze koniec z wysypem konstrukcji na SEASach :???:

Nie dziw się Pawle, waluty poszły do góry, a to siłą rzeczy po czasie uruchamia fale podwyżek. Myślę że ceny nadal akceptowalne.

Skomentuj

ja kupowałem kilka dni temu u tego gościa (tylko że wersja bez ferro fluidu): http://www.poweraudio.pl/seas-presti...bcg-p-449.html też się zaopatruje chyba w polinku a ma taniej.

Skomentuj

Niestety, kurs euro masakra. U mnie też w firmie podwyżki (cen nie pensji :)).
        Chcę kupić sobie wofery Daytona i zastanawiam się czy teraz na gwiazdkę czy za pół roku (wtedy dopiero będą mi potrzebne).
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
          czy teraz na gwiazdkę czy za pół roku
          Co jeśli za pół roku będą jeszcze droższe niźli teraz? Z drugiej strony kursy walut zazwyczaj spadają w okresie letnim - wakacyjnym.

Skomentuj

A mi sie akurat musiało zachciec kolumn na exeleach:(

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
              Co jeśli za pół roku będą jeszcze droższe niźli teraz? Z drugiej strony kursy walut zazwyczaj spadają w okresie letnim - wakacyjnym.
              W tej sytuacji gospodarczej pora roku nie ma znaczenia. Sądzę, że złotówka umocni się znacząco (10 dopiero gdzieś za rok. Więc chyba pora zamówić sobie prezent gwiazdkowy :). Tylko 2xRS225 czy 2xRS270

Skomentuj

Proponuję zapoznać się z ofertą Qba. Jak ja kupowałem głośniki to mieli taniej niż polinku.

Pamiętajmy, że od nowego roku wzrasta akcyza na ropę więc ceny transportu podskocza więc ogólnie wszystko jeszcze zdrożeje. Szczególnie rzeczy wytwarzane w całości w polsce mogą mocno zdrożeć bo w cenie produktu transport jest zawarty kilkukrotnie (każdy surowiec wchodzacy w skład produktu musi być przecież transportowany, czasem kilka razy, więc automatycznie zdrożeje, suma sumarum wzrost ceny paliwa o 1% może spowodować kilkuprocentowy wzrost ceny produktów końcowych).
                Dziękujmy rzadowi za tę drugą Irlandię, cudy niewidy, ofensywy legislacyjne i zieloną plamę na mapie która niby jesteśmy.

Skomentuj

To moze wyjedz na Bialorus? Tam bedziesz skladal hiendy na alphardach :)

Skomentuj

To prędzej twoje klimaty, więc Białoruś jest dla ciebie. Jak juz to wyjadę w przeciwnym kierunku i będę składał hi endy na accutonach

Skomentuj

Euro z dnia na dzień drożeje, wczoraj było trochę tańsze.

W18EX001 już kosztuje ok 983z:o

W http://audiosklep.com.pl/ nie nadążali ze zmianami cen na stronie, jak się pytałem o coś.

Skomentuj

...A potem wrocisz do do B200...

Skomentuj

Nie musze wracać bo wciąż je mam :) . Ptyanie czy ty zdołasz wybrnąć z białoruskich alphardów

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                          Euro z dnia na dzień drożeje, wczoraj było trochę tańsze.

E tam się o euro przejmujesz, wrzuć sobie dolara amerykańskiego. W ciągu ostatniego miesiąca zdrożał 2x badziej niż euro (ok 18gr, dolar ok 35gr) !

Skomentuj

Zobaczcie sobie na strony diy u ruskich buduja 10x lepsze i droższe konstrukcje na stx'ach...

Skomentuj

W tej sytuacji gospodarczej pora roku nie ma znaczenia. Sądzę, że złotówka umocni się znacząco (10 dopiero gdzieś za rok.
                              Czy jak wiem, czy nie ma znaczenia? Dajmy na to sprzęt komputerowy: kupić teraz to przepłacić co najmniej kilkanaście procent, a w przypadku HDD nawet kilka razy. Zawsze (od kiedy pamiętam) było tak, że lipiec/sierpień to był najlepszy czas na "uzmiennienie" kompa, bo ceny były najniższe w skali roku.

Tylko 2xRS225 czy 2xRS270
                              Mniejszego - RS225 jest łatwiej zaaplikować np 40l @30Hz

Skomentuj

Dajmy na to sprzęt komputerowy: kupić teraz to przepłacić co najmniej kilkanaście procent, a w przypadku HDD nawet kilka razy.

Akurat HDD to słaby przykład bo jakaś tam fabryka padła i stąd są obecnie tak astronomiczne ceny dysków. Sezonowe zmiany cen wynikają bardziej z popytu aniżeli kondycji gospodarczej. Trudno kupić na wiosnę czy lato tani rower ale o wiele łatwiej jesienią czy zimą. Vice versa ze sprzętem narciarskim. Komputery faktycznie najtaniej wychodzą tak jak piszesz, w sezonie wakacyjnym, najdrożej tuż przed gwiazdką.

Tylko 2xRS225 czy 2xRS270

Powoli przestaję dostrzegać sens powielania głośników poza oczywistym zwiększeniem SPL. Pewnie chcesz to połączyć z tym co masz na founteku, co oczywiście ci się nie uda bo przy dwóch wooferach te będą za głośne .

Skomentuj

Moze beda jakies promocje na swieta. Ja jakis miesiac temu zamowilem w Europe Audio daytony rs 180s za 270 DKK sztuka( ok 160 PLN) w Polsce ok 210 PLN. Zamowienie wiekszej ilosci bardzo mi sie oplacilo :)

i gratis transport 22 kg glosnikow

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                    Zobaczcie sobie na strony diy u ruskich buduja 10x lepsze i droższe konstrukcje na stx'ach...
                                    Ale ruscy to nie bialorusini.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      Powoli przestaję dostrzegać sens powielania głośników poza oczywistym zwiększeniem SPL. Pewnie chcesz to połączyć z tym co masz na founteku, co oczywiście ci się nie uda bo przy dwóch wooferach te będą za głośne .
                                      Nie jestem pewien czy mnie zrozumiałeś. Ma być jeden Dayton na kolumnę TMW. CD3.0, FW168, Dayton RS270 (chyba, że za głośny w stosunku do 7' Founteka - wtedy odpada)

---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post o 19:38 ----------

Mniejszego - RS225 jest łatwiej zaaplikować np 40l @30Hz
                                      To prawda i zaleta ale nie bardzo widzę sens łączenia go z 7' Fountekiem. RS270 to obudowa minimum 60L. Właśnie go symuluję.

Skomentuj

RS270 to obudowa minimum 60L
                                        może czas na tl?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X