Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WAV DTS do Audio CD DTS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

WAV DTS do Audio CD DTS

Witam,
    Pewnie sporo tego informacji w internecie, porad jak nagrać płytę...
    Ja natomiast biję do czego innego, czegoś nad czym męczyłem się dosyć długo a na co odpowiedzi nie mogłem znaleźć w internecie.
    Swojego czasu na moim HDD znalazła się płyta w formacie WAV DTS. Chciałem ją nagrać na CD, ale jako DTS CD.
    Na przeszkodzie jednak stanął mi brak pliku CUE.
    Dziś mnie natchnęło. Wpadłem na pomysł by ten oto plik CUE skopiować z folderu innej płyty WAV DTS.
    Samo skopiowanie nic nie dało. Podczas uruchamiania pliku przez program NERO, otrzymywałem notyfikacje o błędzie.
    Wtedy też wpadłem na pomysł by ten plik CUE otworzyć za pomocą notatnika. Porównując działający plik CUE z tym nie działającym, doszedłem do tego co trzeba zrobić by plik działał. Wystarczyło zmienić w tym nie działającym nazwy plików oraz ich ścieżki by były odczytywane te, które chcemy nagrać. Płytę nagrałem. Działa. Dźwięk przestrzenny od razu daje się we znaki. Na odtwarzaczu dostaję informację, że jest to płyta CD DTS.
    Mam nadzieję, że nie powielam tu żadnych informacji które można znaleźć w google i tym samym podaję sposób jak szybko nagrać WAV DTS do CD DTS nie mając pliku CUE a mając tylko pliki WAV DTS... Nie wiem tylko jak ma się to do ripowania plików DTS z płyty DVD ale myślę że można zrzucić je na dysk. Zmienić rozszerzenie na wav i dodać plik CUE moim sposobem. Jak znajdę czas to zobaczę czy to daje rady. Mam nadzieję, ze komuś się przyda to co tu napisałem.

dzieki! Ostatnio sam probowalem to zrobbic i nie szlo.
    Jaki masz odtwarzacz cd?

Skomentuj

Osobiście niczego dobrego jeszcze się nie dorobiłem do odtwarzania CD Audio, także płyty audio w DTS-ie na razie odtwarzam w DVD Panasonica bądź w PlayStation2 podłączonym optykiem do Yamaha RX-V767 (audio z resztą też).

---------- Post dodany o 18:11 ---------- Poprzedni post o 10:42 ----------

Jeśli ktoś ma jakieś uwagi odnośnie wypalania WAV DTS do CD DTS bądź coś do wniesienia chętnie przeczytam porady

Skomentuj

Czaruję...
      X