Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
    Słuchanie popularnych stacji to wg mnie masochizm. Jak od samego rana to słyszę w pracy to życie ze mnie uchodzi.
    W ogóle słuchanie radia to masochizm, głównie z racji reklam.

Skomentuj

Zamieszczone przez qudlaty Zobacz posta
      Grali w Tonacji Trójki po 14, oraz w Zapraszamy Do Trójki po 16tej
      jak zawsze sluchamy 3 w pracy to dzisiaj kolegi nie bylo i mialem wlaczony rmf :(

a tak to sluchamy 3, 4 i radia kampus
      czasami w drugim pomieszczeniu chlopaki sluhaja tez tok-fm. takie radia to mozna sluchac

Skomentuj

Kiedyś na Śląsku i Zagłębiu było radio Planeta FM grali tam głównie muzykę elektroniczną w szerokim pojęciu , grali też Mayday na żywo + wywiady, wychowałem się na ich muzyce ale jakiś czas temu zdjęli ja z anteny została tylko wersja internetowa :(

Skomentuj

Potem na tej częstotliwości był ZetGold a teraz Meloradio. Zarżnęli nam tę stację...

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Robił ktoś coś z Tang Band W3-665?

Posiadam 4 sztuki takich szerokopasmówek.
            Potrzebuję wąskich kolumienek do TV lub coś na wzór soundbara jako podstawka pod TV.
            Kolumna pasywna stereo.
            Widziałem jakieś TL na pojedynczych sztukach. Widział ktoś jakiś projekt na 2sztuki na stronę?

Skomentuj

Ja robiłem ale z alu wersją tego głośnika. W3-593sf jak dobrze pamiętam. Z innych modeli logitecha. Ogólnie jak na takiego malucha gra całkiem sympatycznie, nie ma co się spodziewać jakiejś rewelacji i najniższego basu ale gra to całkiem znośnie. Nie wiem jak w tym głośniku ale u mnie w 593sf trzeba obowiązkowo przyciąć średnicę. Jest o wiele za bardzo wypchnięta i przez to głośnik gra nienaturalnie. Po włączeniu loudnessu dopiero gra to w miarę na równo (na średnicy).

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja też mam w TL.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                Ja robiłem ale z alu wersją tego głośnika. W3-593sf jak dobrze pamiętam. Z innych modeli logitecha. Ogólnie jak na takiego malucha gra całkiem sympatycznie, nie ma co się spodziewać jakiejś rewelacji i najniższego basu ale gra to całkiem znośnie. Nie wiem jak w tym głośniku ale u mnie w 593sf trzeba obowiązkowo przyciąć średnicę. Jest o wiele za bardzo wypchnięta i przez to głośnik gra nienaturalnie. Po włączeniu loudnessu dopiero gra to w miarę na równo (na średnicy).

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja też mam w TL.
                Jakie TL robiłeś?
                Głośnik miałeś pełnym pasmem czy była zwrotnica.

Skomentuj

Tl jest z niemieckiego magazynu. Co prawda nie jest projektowane do tego głośnika ale wszyscy używaja tej obudowy do 3" TB więc chyba jest w miarę uniwersalna albo mają podobne parametry. W każdym bądź razie gra na pewno lepiej niż w zwykłej obudowie b-r. Mam go puszczone pełnym pasmem ale nie będę się już z nim bawił bo robiłem to z ciekawości i tak. Docelowo będzie grał odcięty na kilkuset Hz wspomagany wooferem od dołu.

Skomentuj

zna sie ktos na linach i krążkach linowych?

mam pewien pomysl/problem i chce sie poradzic

modernizuje sznurek na pranie przed domem
                    obecnie jest rozciagniety na 2 rolkach 80mm ustawionych w pionie (os obrotu krazka w poziomie)
                    mysle nad zmiana krazkow na 120-200mm i obroceniu krazkow w poziom (os obrotu krazka w pionie)
                    w ten sposob bym mial 2x wiecej sznura na pranie!
                    ale problem pojawia sie z ewentualnym spadaniem sznura z krazka (jakies 2x10m liny 10mm)

rozwazam 2 opcje
                    1: wytoczenie krazkow z wiekszym kolniezem, zeby lina nie spadala tak latwo
                    2: dolozenie 2 malutkich rolek prowadzacych/podporowych

Skomentuj

Ja bym dołożył jeszcze dwa. Od razu sobie odstęp między linkami ustalisz odpowiedni do potrzeb.

Skomentuj

Opcja 3 - może będzie działać jeśli zrobisz kontrolę naciągu. Albo na sprężynie albo na balaście. Nie łatwiej jednak dorzucić dodatkowy kołek w ścianę?

Skomentuj

Robiłem kiedyś podobny mechanizm i dałem przed rolką prosty "naprowadzacz" od dołu , zamocowany pod niewielkim kątem.

Skomentuj

Trochę z innej beczki:
                            Kompletuje graty do cichego kompresora. Mam już agregat lodówki, butlę no i chyba na tym się kończy No może jest jeszcze spawarka i materiał jakiś się znajdzie żeby pospawać stelaż. Mam w zamiarze kupić presostat z dwoma manometrami i zaworem bezpieczeństwa jak np taki: https://allegro.pl/oferta/presostat-...dShowitemShare
                            Do tego pewnie dojdzie zaworek zwrotny i? No właśnie co kupić jeszcze, bo czytam o naolejaczach odolejaczach odwadniaczach i zgłupiałem. Nie potrzebuję smarować narzędzi olejem tylko potrzebuje czystego powietrza na wyjściu, raczej będę używał do przedmuchiwania warsztatu i czyszczenia drobnych rzeczy to chyba odwadniacz wystarczy prawda? Ale co z olejem który wypluję kompresor, trochę go leci trzeba co jakiś czas dolać oleju zeby szlag go nie trafił? Co jak podłącze dwa agregaty i jeden ruszy a drugi nie bo będzie mu za ciężko? Jakieś zaworki zwrotne? Jest ktoś w temacie takiego ustrojstwa?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              Nie łatwiej jednak dorzucić dodatkowy kołek w ścianę?
                              w jakim sensie? do czego?

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                                Trochę z innej beczki:
                                Kompletuje graty do cichego kompresora. Mam już agregat lodówki, butlę no i chyba na tym się kończy No może jest jeszcze spawarka i materiał jakiś się znajdzie żeby pospawać stelaż. Mam w zamiarze kupić presostat z dwoma manometrami i zaworem bezpieczeństwa jak np taki: https://allegro.pl/oferta/presostat-...dShowitemShare
                                Do tego pewnie dojdzie zaworek zwrotny i? No właśnie co kupić jeszcze, bo czytam o naolejaczach odolejaczach odwadniaczach i zgłupiałem. Nie potrzebuję smarować narzędzi olejem tylko potrzebuje czystego powietrza na wyjściu, raczej będę używał do przedmuchiwania warsztatu i czyszczenia drobnych rzeczy to chyba odwadniacz wystarczy prawda? Ale co z olejem który wypluję kompresor, trochę go leci trzeba co jakiś czas dolać oleju zeby szlag go nie trafił? Co jak podłącze dwa agregaty i jeden ruszy a drugi nie bo będzie mu za ciężko? Jakieś zaworki zwrotne? Jest ktoś w temacie takiego ustrojstwa?
                                Robiłem taki kompresorek, robiłem też normalny 2.2kW 3f, żadnych naolejaczy nie trzeba, musiałbyś używać kluczy albo szlifierek pneumatycznych, by miało to sens, ale to nie w kompresorze o tej wydajności.

Taki zestaw będzie ok, zawór zwrotny najprościej dedykowany z wejściem na odprężenie, wtedy kompresor rusza bez obciążenia, jak to nie wystarczy przy ruszeniu 2 agregatów, to możesz dać elektrozawór (najtaniej od LPG ze szrotu) i czasówkę na kilka sekund.

Na pewno warto zaopatrzyć się w filtr odwadniacz albo od razu filtroreduktor, tu warto szukać na alle leżaków przemysłowych jakiś Rexroth, Festo (producentów jest jeszcze kilka, warto trochę poszperać), takie trzymają ciśnienie i trwałość też jest konkretna, sam używam jakiegoś styranego wcześniej w lakierni i daje już kilka lat rady (ten akurat przy dużym kompresorze).

Co do agregatu, tu jest problem ze sprawdzeniem poziomu tegoż oleju, ale nawet jak jest go lekko mało, to jeszcze trochę polata.

Skomentuj

Jeszcze nie do końca wiem co z czym bo rozmiary są różne 1/4 1/2 3/8 itd co z czym spasować. Muszę poszukać sklep w którym kupię wszystko w dobrej cenie, nie muszę mieć sprzętu górnych lotów, to amatorski sprzęt, ale nawet wybór rurek do podłączenia agregatów z butlą nie jest oczywisty...

Skomentuj

Z agregatu możesz wyjść wężem ze zwykłą opaską, ja sam dawałem "armaturę" głównie wodną, bo najtaniej i jest w różnych sklepach.

Nie wiem co będziesz tym konkretnie robił, ale w firmowy filtroreduktor warto zainwestować, bo nawet styrana używka będzie śmigać lepiej niż no name.

Co do samej konstrukcji warto mieć osobny kruciec w zbiorniku na wlot/wylot oraz spust kondensatu, zawsze to mniej zasyfione powietrze.

Skomentuj

Zawór na bank będzie, myślę że zwykły kulowy starczy, a jeszcze muszę wyczyścić zbiornik w środku bo niestety stał na dworze otwarty i pająki nawet wlazły.
                                      Kompresor głównie do czyszczenia maszyn typu frezarka, piła, szlifierka, pompowania kół. Raczej tym nic nie pomaluję więc lepiej nie cudować za wiele. To jest jako drugi kompresor o małej mocy żeby zastąpić włączanie dużej krowy i hałasowanie.

Skomentuj

Jeśli butla jest w niewiadomym stanie, to należy jej zrobić próbę wodną.

Pompowanie owszem, do przedmuchiwania może to być mało, choć ja nabijalem przez dłuższy czas zbiornik 25l i potem chwilę się dało coś robić.

Skomentuj

Co dwa Sansui to nie jeden, 67Kg absolutnego Hi-Endu zarówno w dźwięku jak i w wykonaniu
                                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czaruję...
                                          X