Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mikrofon dla "szykoly" :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mikrofon dla "szykoly" :)

Witam, szukam dwoch mikrofonow bezprzewodowych dla szkoly, co myslicie o Gemini UHF-216M ?? Moze jakies inne w tym przedziale cenowym?

---------- Post dodany o 19:18 ---------- Poprzedni post o 19:16 ----------

a moze to 1962702841?

Jak ma być totalnie budżetowo to polecam to:
    http://allegro.pl/mikrofon-bezprzewo...972768100.html

Jest to podróbka-całkiem niezła-shure Beta58 SLX, do szkoły w 100% starczy.

Skomentuj

Nie az tak budzetowo :) To szkola i niech placi.
      co o tym myslicie? 4-ry 1970240447 ?
      Jest jeszcze Reloop RMW-2HH za 650. Ktory najlepszy?

---------- Post dodany o 19:32 ---------- Poprzedni post o 19:32 ----------

A i obowiązkowo muszą być nie mniej niż dwa mikrofony :)

Skomentuj

Sęk w tym że aby dostać coś wyraźnie lepszego to szkółka musiałaby rzucić minimum drugie tyle co przewidziałeś. A tak to w tej półce cenowej wszystko to raczej chłam, mniejszy lub większy. Ten co zaproponowałem jest przynajmniej przetestowany i zdaje egzamin.

Skomentuj

Dodatkowo szukam jeszcze głośników radiowęzłowych które będą na zewnatrz szkoły. Co polecacie? (przepraszam za glupie pytania, ale w dziedzinie "pro-audio" hehe, nie mam zielonego pojęcia w sprawie sprzętu )

Skomentuj

Tubowe tonsile powinny zdać egzamin, aczkolwiek jakość dźwięku z takich ustrojów pozostawia wiele do życzenia. Poza tym, instalacja radiowęzłowa to nie taka prosta sprawa, będzie musiała zając się nią firma, która pewnie sama dobierze komponenty :)

Skomentuj

Instalacja juz jest, tylko stare tubowe juz wysiadaja. Wiec, tubowe Tonsile. A co do mikrofonu- mowisz, ze lepiej kupic te omnitroniki niz np, te reloopy?

---------- Post dodany o 19:48 ---------- Poprzedni post o 19:45 ----------

Mialy byc dwa wiec to? http://allegro.pl/promo-bezprzewodow...942543115.html to pewnie dwie "250" sklecone do jednej obudowy heh.

Skomentuj

Reelopów zwyczajnie nie znam, a nie sądzę aby pokazały coś wartego dopłacania do nich. Ten zestaw podwójny dość się różni, ale możliwe że to tylko kosmetyka.

Skomentuj

a co do tub tonsila, to cos takiego ? http://allegro.pl/tc-25p-tuba-glosni...940347313.html moze byc?

---------- Post dodany o 19:56 ---------- Poprzedni post o 19:55 ----------

Moze po prostu, wezme dwie "250" i po sprawie. Ale tutaj jeszcze poczekam az ktos inny sie wypowie :) Moze Reloopy to cos dobrego, albo i nie. Albo te co wczesniej dawalem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dymit Zobacz posta
                    Moze po prostu, wezme dwie "250" i po sprawie.
                    Najpraktyczniej :)

Skomentuj

Jak mikrofon to tylko Shure ewentualnie audiotechnica innych nie chce jakoś znać ;] Shure to jedyny mikrofon po którego warto sie schylić jak spadnie na podłogę nie jeden muzyk CI to powie. Wszelkiego rodzaju podróbki omijam z daleka ... sprzęgaja..słaba czułość i wogóle lipa... sam mam Shure SM58 "przewodowy klasyk", a jakiś pułap cenowy dla samego mikrofonu ??

Skomentuj

Trudno się nie zgodzić, mamy w firmie sm'y które latają od 10ciu lat na scenie i technicznie są jak nowe. Ale czasem z ryżu idzie wyłuskać coś wartego uwagi, może nie tak trwałego ale zdatnego do użytku, zwłaszcza w szkole raz na miesiąc.

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                        innych nie chce jakoś znać
                        Dużo tracisz

Skomentuj

Wiesz ja kupowałem mikrofon dobre 4-5 lat temu wiec jeszcze tych nowych wynalazków nie było a jak były to cholernie drogie :]

Skomentuj

Czaruję...
                          X