Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

n-ka + projektor

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

n-ka + projektor

Witajcie!
    Problem jest taki: mam u siebie w pokoju "maly" dekoder n-ki (ten od multiroomu). No i w pokoiku posiadam projektor, model jest akurat nieistotny, Panasonic, ktory ma wejscia : vga, s-video, video. Max rozdzialka 1024x860, na 1240x1024 tez pociagnie filmy wiec nie jest tak zle. Dzwiek - spoko, przesylam sobie przez optyczny do wzmaka , jest ok. Ale gorzej z obrazem. Dekoder ma 2 wyjscia. Euro i HDMI.
    Obecnie mam tak: przejsciowka euro->chinche i kablem video polaczone z projektorem, ale jakosc jest marna, nie wykorzystuje potencjalu ani projektora, ani dekodera.
    chcialem to polaczyc kablem svideo - ale po podlaczeniu do przjesciowki pojawia sie problem, bo obraz sie pojawia ale bez kolorow. czy ktos wie moze jak temu zaradzic? czytalem ze trzeba polaczyc ktores piny w przejsciowce ze soba, ale nie wiem jak to dziala.
    Drugi moj genialny zapewne pomysl:
    istnieja na rynku konwertery hdmi->vga. umozliwiloby mi to przeslanie sygnalu do projektora w calkiem dobrej rozdzielczosci i jakosci. Czy ktos korzystal z tego kiedys? nie wiem czy warto inwestowac w cos co moze nie dzialac, przykladowe takie urzadzenie : http://allegro.pl/konwerter-hdmi-gt-...969963799.html ?
    Z gory dziekuje za pomoc i przepraszam za brak polskich znakow - moj laptop takich niestety nie posiada
    Pozdrawiam

Zamieszczone przez pan_membran Zobacz posta
    przejsciowka euro->chinche
    To porażka.

Bez aplitunera av kiepsko to widzę, z amplitunera możesz wyprowadzić sygnał w każdej formie.
    Jakbyś kupił ten konwerter to daj znać jak działa, ale w sumie tani nie jest...

Skomentuj

wiem że porażka.
      mam ampli, i co to zmienia? nic kolego, nic, bo to tylko amplituner oO on tylko umozliwia to ze sobie podlaczam do niego wiele zrodel i przez niego sobie wszystko przelatuje, tyle.

Skomentuj

Czaruję...
      X