Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panele do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panele do suba

Witam,nie będę się rozpisywał,szukam panelu do suba i chciałbym się zapytać czy ten od STX-a je st OK:

http://www.stx.pl/wzmacniacz-a-138.html

...i czy w tej cenie można kupić coś innego,lepszego (oczywiście nowego).

Irka sub150 masz praktycznie w tej cenie. Do jakiego głośnika ma być ten panel?

Skomentuj

Musisz napisac do czego ten panel, konkretny głośnik.

Skomentuj

Panowie,ja się pytam czy ten panel się opłaca kupić,a czy jest odpowiedni do głośnika którego ma napędzać to już inna kwestia.

Wzmacniacz Irka? Daj linka,ale jeśli to sam układ bez "profesjonalnego" panelu to odpada,wzmacniacz ma być konkretny,firmowy a nie DIY.

Skomentuj

to jest cały panel...
          jedyny problem z jego dostepnoscia
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            ...jedyny problem z jego dostepnoscia
            To odpada na samym starcie.

Panowie,wzmacniacz nie musi być nie wiadomo jaki,ale też nie "gówniany" więc jeśli ten STX-a jest OK to nie ma na co czekać,a cza nagli.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Panowie,ja się pytam czy ten panel się opłaca kupić
              Nie

Wzmacniacz Irka? Daj linka,ale jeśli to sam układ bez "profesjonalnego" panelu to odpada,wzmacniacz ma być konkretny,firmowy a nie DIY.
              Panel. Może i DIY, choć profesjonalnie zrobiony i też z 2 letnią gwarancją.
              http://www.fratu.pl/irek/?sub150,63
              Tylko jest często problem z dostępnością jak już Łukasz wspomniał.

Skomentuj

ten panel jest na jednym TDA7294
                jest montowany w S-200 i dziala bardzo sprawnie
                do czasu az nie rozkrecilem suba nie wierzylem ze to TDA

ja bym kupil S-200 za 100zl drozej i sprzedal go bez panela - tam jest bardzo ciekawy glosnik

Skomentuj

Rozmiar głośnika w tym S-200 jest idealny,tylko teraz chciałbym zobaczyć jego parametry i porównać gdyż miał być ten: http://www.stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html Raczej ten z S-200 będzie gorszy,zwłaszcza że ma być do linii.

Skomentuj

don tadeo do 10" to troche nie bardzo...
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

parametrow nie znajdziesz bo glosnik oficjalnie nie jest sprzedawany

ale sub gra bardzo fajnie
                      nisko, bardzo zroznicowanie i wyjatkowo latwo zgrywa sie z kolumnami...
                      niestety na tunelu jest przyklejona jakas siatka wiec powoduje to swisty oraz wyraznie slychac niedostatek mocy :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        ...wyraznie slychac niedostatek mocy :???:
                        Wzmacniacz nie musi być mega mocny ale jak piszesz że na tym głośniku już słychać niedostatek mocy to kiepsko. A ten Irkowy sub150 ile ma W? 150 przy 4? Też by był za słaby gdyż głośnik ma 8ohm... Znacie jakiś inny panel co by się nadawał? może być nawet trochę droższy.

Skomentuj

Wersja tego paelu Irka jest zarówno dla 4 jak i dla 8r ta wersja dla 8 rzecz jasna nie obsługuje 4r ale dla 8 ma 140W, nie znajdziesz nic na rynku co się nadaje, wszystko na układach scalonych lub za kosmiczne pieniądze jak np:

http://akustyk.com.pl/hypex.html

Irka sub150 jest na trazystorach i jest to jedyne rozsądne rozwiązanie, taka jest smuta prawda.

tutaj masz opis a w danych technicznych wspomniae ze wersja obslugująca 4r ma dla 4 150W dla 8 - 90W ale że jest też wersja która ma 140 dla 8R http://www.fratu.pl/irek/files/panel...cza_sub150.pdf

Skomentuj

jak piszesz że na tym głośniku już słychać niedostatek mocy to kiepsko.
                            no dla wielu mlodych to bedzie zdecydowanie za malo
                            do kina domowego dla 95% spoleczenstwa bedzie OK
                            ale dla mlodych do sluchania muzyki zdecydowanie za cicho

Skomentuj

Jednak zrezygnowałem z jednego większego głośnika na rzecz dwóch mniejszych z racji konstrukcji skrzyni,a dokładnie umiejscowienia głośnika. I w sumie dobrze,będą dwa słabsze głośniki po 8ohm połączone równolegle,wyjdzie 4ohmy,łatwiej będzie je napędzić gdyż na każdy głośnik wzmacniacz będzie mógł oddać trochę więcej W.

Skomentuj

Myślałeś nad konstrukcją izobaryczną?

Skomentuj

Nie,będzie linia,ma zamiatać kurz z dywanu :biggrin:

Skomentuj

To na dwóch kapslach można push pull machnąć, chociaż ja nie jestem przekonany że różnica w takim rozwiązaniu jest słyszalna.

Skomentuj

U mnie w domu na jednym głośniku (na tym których chcę teraz użyć) i na wzmacniaczu 70W linia robiła popłoch w całym mieszkaniu... nie sądzę aby było gorzej w pomieszczeniu 20mk z niskim sufitem przy dwóch takich głośnikach Podejrzewam że ten sub będzie nawet za mocny,dlatego też ilość W na wzmacniaczu nie robi tutaj wielkiej różnicy.

Skomentuj

marian - mógłbyś przybliżyć projekt tez linii? jak rozumiem mówimy tutaj o nowym 8calowcu STX'a tym za lekko ponad 200zl?

Skomentuj

Czaruję...