Nie znalazłem takiego wątku, więc zakładam. Chodzi mi po głowie zmiana kina domowego, ktore mam w domku - przedstawione w dziale konstrukcje. No ale przecież go nie wyrzucę, wiec fajnie byłoby to sprzedać jakoś sensowne :) Tylko jak się zabrać za wycenę? wiadomo, że chciałbym zarobić za to jak najwięcej, ale nie mam żadnego doświadczenia w sprzedaży diy, więc proszę was o pomoc. Bo zakładam że ze sprzedawaniem diy cięzko - co z tego, że mam niemalże wierne kopie Visatonowych Alto II (no jedyną różnicą jest wysokość, moje są wyższe przez co wydaje mi się że lepiej wyglądają - reszta taka sama). Ale wiem , że policzyć za nie tyle ile fabryka brała nie moge, mimo tego że są wykończone lepiej, mają dużo lepsze elementy w zwrotnicy (tak, miałem zwrotnicę z orygniałów, strasznie lipna) i wszystkie pozostałe elementy takie same.. tak więc, ile można sobie uczciwie policzyć, jak zachęcić kupców do DIY? liczę na jakieś pozytywne wskazówki :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Diy na allegro - uwagi, wyceny?
Collapse
X
-
Policz sobie po cenie elementów(nowych) i za tyle możesz sprzedawać jeśli całość jest używana. Jeśli robisz na nowych elementach i od razu sprzedajesz to doliczasz sobie jeszcze za pracę, wg mnie jest to ok rozwiązanie. A diy wcale nie jest tak ciężko sprzedać jeśli jest dobrze wykonane:) Ja swoje kolumny sprzedałem za 1 podejściem
-
Zamieszczone przez pan_membran Zobacz postajak zachęcić kupców do DIY?
warunek jest jeden - ze sa naprawde pozadnie zrobione
Skomentuj
Skomentuj