Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Diy na allegro - uwagi, wyceny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Diy na allegro - uwagi, wyceny?

Nie znalazłem takiego wątku, więc zakładam. Chodzi mi po głowie zmiana kina domowego, ktore mam w domku - przedstawione w dziale konstrukcje. No ale przecież go nie wyrzucę, wiec fajnie byłoby to sprzedać jakoś sensowne :) Tylko jak się zabrać za wycenę? wiadomo, że chciałbym zarobić za to jak najwięcej, ale nie mam żadnego doświadczenia w sprzedaży diy, więc proszę was o pomoc. Bo zakładam że ze sprzedawaniem diy cięzko - co z tego, że mam niemalże wierne kopie Visatonowych Alto II (no jedyną różnicą jest wysokość, moje są wyższe przez co wydaje mi się że lepiej wyglądają - reszta taka sama). Ale wiem , że policzyć za nie tyle ile fabryka brała nie moge, mimo tego że są wykończone lepiej, mają dużo lepsze elementy w zwrotnicy (tak, miałem zwrotnicę z orygniałów, strasznie lipna) i wszystkie pozostałe elementy takie same.. tak więc, ile można sobie uczciwie policzyć, jak zachęcić kupców do DIY? liczę na jakieś pozytywne wskazówki :)

Policz sobie po cenie elementów(nowych) i za tyle możesz sprzedawać jeśli całość jest używana. Jeśli robisz na nowych elementach i od razu sprzedajesz to doliczasz sobie jeszcze za pracę, wg mnie jest to ok rozwiązanie. A diy wcale nie jest tak ciężko sprzedać jeśli jest dobrze wykonane:) Ja swoje kolumny sprzedałem za 1 podejściem

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_membran Zobacz posta
      jak zachęcić kupców do DIY?
      duze kolorowe litery, opisz ze to jakis hi-ned, ze kolumny za 20k ze sklepu(podaj jakiegos linka) graja gorzej od Twoich, duzo dobrze zrobionych zdjec, pokaz tez te zrobione jak je skladales, nazwij je jakos "hi-endowo" :) zachec mozliwoscia odsluchu przed zakupem, zrob foto z jakims drogim sprzetem - i pojdzie jak swierze buleczki
      warunek jest jeden - ze sa naprawde pozadnie zrobione

Skomentuj

porzadnie są zrobione, fornir polozony jest w porządku, jedyne do czego mogę sie przyczepić to kilka purchelków ktore od lakieru mi powyskakiwały :<

Skomentuj

Czaruję...
        X