Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw naprawczy Monacor.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw naprawczy Monacor.

Witajcie.
    Stała się rzecz kiepska.
    Poprzez swoje niedopatrzenie źle podpiąłem głośniki; zamiast do wejścia układu podpiąłem im 12v DC :(
    Moje Kep-y 165 poszły prawie z dymem...charszczą.
    Cewka nagrzewając się uszkodziła to tworzywo na które jest nawinięta...spuchło to w paru miejscach i teraz trze w szczelinie.
    Nie wiecie czy istnieje sposób zakupu samej cewki ?

pisz e-mail do monacora z zapytaniem
    i zacznij od tego jak to bardzo lubisz te glosniki :)
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Napisałem e-mail na serwis zobaczymy co będzie. Nawet naprawa pogwarancyjna mnie ratuje. Nie stać mnie w tej chwili na nowe Kep-y więc miałbym w domu ciszę :/
      Myślałem że jest inna możliwość zakupu cewek.

Skomentuj

Do Kep-a nie ma zestawów naprawczych a sama naprawa przewyższa koszt głośnika więc się za niego zabrałem :)

Jakieś pomysły Panowie?
        Załączone pliki

Skomentuj

firma pabel i unifo(rm)(n) nie pamietam dokladnie robi cewki na zamowienie i naprawia tez glosniki, koledze pieknie DLSy zrobili!

Skomentuj

Eee doszedłem do wniosku że lepiej będzie kupić nowe niż naprawiać na innych częściach.
            Zostaną mi one na pamiątkę aby zawsze 10 razy sprawdzić połączenie przed włączeniem.

Skomentuj

Wyslij głośniki, panowie zrobią ci nowe cewki na wzór starych, nie będzie to dużo kosztować, a chyba warto

Skomentuj

Czy to ta firma ?
                http://www.pkt.pl/s/zabrze/1434197/pabel.html

Skomentuj

Ja jak mi końcówka w rotelu poleciała i poszło stałe na jednego z moich eltaxów to dorabiałem cewkę tutaj: http://www.umifon.pl/cewki.html
                  ja sam rozebrałem ją, pomierzyłem i tylko wypełniłem formularz na stronie, zamówiłem na wszelki wypadek 2 szt i dobrze bo przy montażu jedną uszkodziłem .

Głośnik gra jak oryginał.

Skomentuj

Czaruję...
                  X