Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Siatka na front do kolumn - gdzie kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Siatka na front do kolumn - gdzie kupić?

Przymierzam się do budowy kolumny pod gitarę basową. Jako, że będzie to coś, co zahacza PA, to zamierzam na froncie zastosować siatkę. Niestety znalazłem tylko jedno źródło:
    http://stx.pl/siatka-pa-490-482.html
    Cena jest ok, ale trochę gorzej z kosztem przesyłki, zwłaszcza gdybym brał tylko siatkę. Na szczęście rozmiar pewnie byłby ok. Na allegro jest oferta za 1dm2, ale cenowo za większe kawałki wypada to bardzo słabo. Czy znacie może jeszcze jakieś inne źródło?

zobacz tu : http://www.dexon.pl/index.php?k97,akcesoria-kraty . ktoś mi kiedyś mówił że kupował w obi czy castoramie... szukaj a znajdziesz ;p pozdroo.

Skomentuj

Do gitary basowej daj zwykłego "kapsla" na sam głośnik. Przy piecyku nawet dobrze to wygląda :)

Skomentuj

Tyle, że to będzie nie tyle piecyk, co kolumna i z doświadczenia wiem, że te okrągłe grile średnio wyglądają. Głośnik (15" eminence kappa) będzie oczywiście z przodu. Również z przodu, w trzech rogach będą bas refleksy, a w wolnym, czwartym wsadzę neodymowego GDWT od STX zapewne do ewentualnego uzupełnienia pasma. Chyba jednak zdecyduję się na tę siatkę z STX, bo nie widzę lepszej alternatywy.

Skomentuj

Zamieszczone przez cob Zobacz posta
          Cena jest ok, ale trochę gorzej z kosztem przesyłki
          Zamieszczone przez cob
          przeciez mozesz sam odebrac
          daleko nie masz

a taka siatke maja prawie w kazdym sklepie budowlanym typu obi
          mozesz tez kupi cja na metry w sklepie z blachami itd
          szukaj w necie firmy "prof met kol"
          maja chyab ze 3 sklepy w warszawie
          jeden nie daleko miejsca gdzie ostatnio sie spotykaliśmy
          Juz mi sie nie chce...