Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak lakierujecie obudowy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak lakierujecie obudowy?

witam, moze macie jakies sprawdzone patenty zeby uzyskac gladka warstwe lakieru, bo jak maluje walkiem gabkowym zostaja pecherzyki powietrza i nie zawsze znikaja, pedzlem wychodzi dosc gruba warstwa i ma potem taka grudkowata strukture. Ostatnio kupilem jakis specjalny waleczek z wlosiem i wszystko byloby ok gdyby nie to, ze czesc wloskow wychodzi podczas lakierowania i trzeba potem szlifowac i w zwiazku z tym znowu lakierowac. Rzuccie jakis sprawdzony sposob pliz

Pędzelkiem dosyć równo wychodzi, wylko dokładnie trzeba to robić.

Skomentuj

ja to robie pistoletem...wychodzi idealnie :P

Skomentuj

Jka wychodzi Ci za gruba warstwa od pędzla to rozcieńcz lakier. Pierwsze dwie-trzy warstwy musisz i tak szlifować żeby było równo.

Skomentuj

mi wydaje sie ze podstawa to szlifowanie coraz drobniejszym papierem, bo bez tego zawsze jest ryzyko, ze jakis pylek czy cos sie przyklei

Skomentuj

oczywscie nalezy pamietac zeby nie nakladac lakieru pedzlem za 2 zl tylko kupic sobie cos lepszego , specjalnie do lakieru i poswiecic kilka zlotych wiecej

Skomentuj

dzieki, wiec zostaje pedzel,BTW znalazlem wreszcie dobry lakier - sniezka nitro extra, schnie 3 godziny, jest twardy, jest w dwoch wersjach mat i polysk i cale lakierowanie mozna w jeden dzien zalatwic i za litr 14 zl zaplacilem

Skomentuj

A ja wynalazlem sposob aby zrobic naprawde twarda warstwe lakieru! Moj brat pracuje przy produkcji krzeseł, oni najpierw bejcuja te krzesla, pożniej na to maluja specjalny podklad! Ten podklad jest szlifowany papierem drobnoziarnistym i dopiero lakier bezbarwny! Nie stosowalem tego jeszcze na zadnej konstrukcji ale na krzeslach sie to naprawde fajnie prezentuje - a co najwazniejesze, po wyschcnieciu jest to naprawde twarde! Szukalem takiego podkladu u nas w obi czy castoramie ale nie znalazlem czegos podobnego! Do brata to przyworza w beczkach - no ale calej beczki sie nie oplaca kupywac! A może widzieliscie gdzies w jakims sklepie taka konfiguracje? Ja tylko widzialem bejca + bezbarwny.....

Skomentuj

ehh cos tym pedzlem nie wychodzi zbytnio pomyslnie mimo, ze lakier rozcienczylem to i tak sa a warstwe tez trzebaby wyszlifowac na mokro slady pedzla w kierunku malowania, nie wiem moze ostatnia warstwe tez trzebaby wyszlifowac na mokro?

Skomentuj

Z tym podkladem to w sumie zadna nowosc. Najlepiej podpatrzec jak sie kladzie parkiet. Po polozeniu i wyszlifowaniu najpierw idzie warstwa takiego jakby lakieru podkladowego a dopiero potem normalny lakier. Ktos moze zapytac po co sie tak robi ??? wystarczyc sprwadzic jak latwo uszkodzic lakier z podkladem a jak to jest z tym bez podkladu.

Skomentuj

W sumie to nie mowie ze nowosc ale jak przegladam konstrukcje to nie widzialem aby ktos tak zrobil. Tylko ze w zadnym sklepie nie spotkalem na 1l litra takiego podkladu! W zasadzie to w ogole nie spotkalem!! I ciekawy bylem czy kto s takie cos spotkal.

Skomentuj

najlepiej jednak wyszlo zwyklym walkiem gabkowym po rozcienczeniu lakieru i jest gladziudko

Skomentuj

A ja tam wole pizdo...pistolet,sorki!I akryl.Nic tego nie położy!Jest jak na klasie "S".O ile sie nie spapsze wcześniej...
                          PZDR

Skomentuj

tak samo lakieruje i tez akrylem :P (na okleine sie nadaje)

Skomentuj

a jako podkład kapon żeby nieciemniało... co ja będe niby robił z tymi kolumnami ?? młotkiem je okładał że mają być pancerne ??

Skomentuj

Czaruję...
                              X