Panowie mam taki malutki problem który mnie niewiarygodnie drażni... Mam Sharpa SO - 3400 i Końcówkę Sharp SX - 3400 . A problem jest taki... Słucham sobie ładnie muzyki a tu nagle pyk! i cisza... przełącza się sygnał wejściowy na TV próbowałem sygnał podpinać pod CD, TAPE, TUNER, VRC1 i VRC2 i za każdym razem dzieje się tak samo... Jeśli muzyka leci bardzo cicho to się to nie dzieje ale gdy potencjometr przekroczy wartość "1" w 10 stopniowej skali to już zaczyna się problem. I teraz nie wiem czy to kwestia jakiegoś przeciążenia czy raczej chłodzenia? Chłodzenie bym raczej wykluczył bo końcówka nie greje się praktycznie, a stoi to wszystko w miejscu przewiewnym... Gdzie jest błąd i jak sobie z tym poradzić.
Kolumienki jakie teraz zasila ten wzmacniacz to małe stereo na STX 50wat Uznałem że będe je zasilał własnie Sharpem by lepoiej kontrolować bas i jakość dźwięku jest znacznie lepsza niż z Diory
---------- Post dodany o 23:11 ---------- Poprzedni post o 15:09 ----------
Panowie... serio przyda mi się wasza pomoc i wasze podpowiedzi... czy to ma tak być czy co? bo jakość dźwięku jest dużo lepsza niż na Diorze korektorze + procesor sony.... Więc chciałym zostać przy Sharpie ale no nie jesli ma mi się ciągle wyłączać...
Kolumienki jakie teraz zasila ten wzmacniacz to małe stereo na STX 50wat Uznałem że będe je zasilał własnie Sharpem by lepoiej kontrolować bas i jakość dźwięku jest znacznie lepsza niż z Diory
---------- Post dodany o 23:11 ---------- Poprzedni post o 15:09 ----------
Panowie... serio przyda mi się wasza pomoc i wasze podpowiedzi... czy to ma tak być czy co? bo jakość dźwięku jest dużo lepsza niż na Diorze korektorze + procesor sony.... Więc chciałym zostać przy Sharpie ale no nie jesli ma mi się ciągle wyłączać...
Skomentuj