Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Butapren - jak długo śmierdzi ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Butapren - jak długo śmierdzi ?

Witam. Obiłem subwoofer filcem przyklejając go na butaprenie. Jak długo trzeba czekać by jego zapach znikł ?

sporo, myślę, że bez konkretnego wietrzenia przynajmniej kilka dni.

Skomentuj

Niedawno kleiłem tkaninę na butapren od DRAGONa. Obudowę wietrzyłem prawie tydzień na balkonie z małymi przerwami tj. na noc wstawiałem obudowę do mieszkania. Niestety zapach kleju utrzymywał się jeszcze przez kolejny tydzień. Paskudny klej. Swoją drogą pamiętam, że parę lat temu można było kupić butapren w małych słoiczkach o mniej intensywnym zapachu...

Skomentuj

Generalnie długo, rzędu kilku tygodni.

Skomentuj

U mnie trwało to 7-10dni, ale butapren miałem 2 miesiące po dacie ważności.

Skomentuj

Zrób głęboki wdech, spodoba Ci się

Skomentuj

Ja okleiłem monitory skajem z użyciem kleju pattex universal. Co prawda spora różnica w cenie w stosunku do buteprenu, ale zapach zniknął praktycznie po odparowaniu rozpuszczalnika z kleju. Na drugi dzień ani w pomieszczeniu, ani z oklejonych obudów nie było czuć klejem. Po wykręceniu głośników z obudów (zamknięte) w celu modyfikacji wygłuszenia zajechało ze środka klejem poliuretanowym, którym sklejałem obudowę, natomiast na zewnątrz nic. Kompletnie neutralne w zapachu.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez katronic Zobacz posta
                Niedawno kleiłem tkaninę na butapren od DRAGONa
                Ten dragon to chyba lider śmierdzenia, jeśli nie odczekałeś aż dobrze odparuje to tydzień murowany..

Skomentuj

Czaruję...
                X