Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośnik voice kraft vk 8040A

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głośnik voice kraft vk 8040A

Witam jestem w posiadaniu głośnika voice kraft vk 8040A I mam do was takie pytanie co z niego lepiej zrobić ?
    Wykorzystać go jako tubę do auta ? czy lepiej suba do użytku domowego ?
    A i czym go najlepiej zasilić jeśli miał by być do auta i czym jak do domq???

Dane głośnika:
    Niestety nie znalazłem tego głośnika u wujka google :(( nawet na stronie producenta ... więc napiszę to co na nim pisze a mianowicie ma on 4OHM I 250WATTS :)

o to on:

Na stronie producenta znalazłem tylko to ale tan ma wgl inny wygląd i inną specyfikacje
    http://voicekraft.com.pl/glosnik-8-v...-4n-o_287.html

obawiam się, że tuba nie zmieści się w aucie, chyba że masz pick-up'a

proszę pisz po polsku

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez samzi Zobacz posta
      mam do was takie pytanie co z niego lepiej zrobić ?
      Oddaj na złom bedzie akurat na browara

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        obawiam się, że tuba nie zmieści się w aucie, chyba że masz pick-up'a

proszę pisz po polsku
        yyy... nie wiem czego nie rozumiesz w tym o to zdaniu "Wykorzystać go jako tubę do auta ? czy lepiej suba do użytku domowego ?"
        :)
        Więc napiszę inaczej tak specjalnie dla ciebie...
        Czy lepiej jest zrobić z tego głośnika "vk 8040A" w którego jestem posiadaniu Subwoofer do Car-Audio (tzw. Skrzynia basowa albo tuba którą umieszcza się w bagażniku samochodu podłącza pod wzmacniacz a wzmacniacz do radia i ładnie sobie gra)

Czy może bardziej opłaca się zrobić z tego głośnika "vk 8040A" w którego jestem posiadaniu Sprzęt audio dla domu a dokładniej Subwoofer Aktywny z wbudowanym wzmacniaczem :)

I jaki wzmacniacz samochodowy wystarczył by do tego głośnika "vk 8040A" 4ohm 250W ?

Wiem że Firma VK nie szczyci się zbyt wielkim szacunkiem i pozytywnymi opiniami na temat swoich głośników
        ale cóż jak już trafił mi sie taki głośnik to można by było coś z niego zrobić w POZYTYWNYM sensie ;] !!! Tzn grającym jako subwoofer przecież go nie wywalę ;]...

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
          Oddaj na złom bedzie akurat na browara
          bez przesady - stali malo a magnesow nie skupuja
          lepiej zrobic popielniczke lub docisk do papieru

yyy... nie wiem czego nie rozumiesz w tym o to zdaniu "Wykorzystać go jako tubę do auta ? czy lepiej suba do użytku domowego ?"

szczerze?
          kup to http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc.html + http://pawel.lutuje.se/skrzynka%20st...trow%20b-r.PDF

Skomentuj

xD heh to powiedzcie mi po kiego wałka wgl ta pożal się Boże firma "VK" wypuściła ten głośnik jak on do "grania" się nie nadaje ????????????
            Na serio nić pożytecznego z niego nie będzie >? nawet kiepskiej jakości sub ? ;]

Na popielniczkę za szkoda bo się po przepala i wszystko na stół będzie lecieć heh.. nowy temat zaraz powstanie
            "do czego innego bardziej pożytecznego niż granie nada się ten głośnik" ;]

P.s
            co ta strona tak muli hrrrrrrrrr... zaraz mnie krew zaleje 5mim trzeba czekać aż co kol wiek się otworzy ;]
            Last edited by samzi; 12.03.2012, 19:39.

Skomentuj

xD heh to powiedzcie mi po kiego wałka wgl ta pożal się Boże firma "VK" wypuściła ten głośnik jak on do "grania" się nie nadaje ????????????
              Na serio nić pożytecznego z niego nie będzie >? nawet kiepskiej jakości sub ? ;]
              byc bedzie, i nawet bedzie "gral"
              zobacz allegro - jest pelno tego typu badziewia ktore wcale nie jest tanie a lepiej wyglada niz gra...

jak ci nie szkoda czasu i pieniedzy to zrob sobie jakas skrzynke. najlepiej zamknieta bo w tym prawie wszsytko bezpiecznie zagra

lub jak nam zaufasz to zrob skrzynke z mojego projektu a pozniej wrzucisz tam STXa

P.s
              co ta strona tak muli hrrrrrrrrr... zaraz mnie krew zaleje 5mim trzeba czekać aż co kol wiek się otworzy ;]
              oj to dlugi temat...

Skomentuj

chodziło mi bardziej o
                wgl
                domq
                co do zastosowania, jeżeli nie masz parametrów to skrzynka zamknięta, czyli to co polecał Pawel S.

pewnie w samochodzie lepiej sie prawdzi bo to za wysokiego SPL nie ma

BTW

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  BTW
                  sam to wkleilem ale widze ze nie dziala :/

Skomentuj

Kiedyś zakupiłem na próbę audiona,bardzo podobny był do tego VK (może nawet to ten sam głośnik pod inną nazwą). W zwykłych obudowach on po prostu nie grał,najtańszy STX zagrał by lepiej. Z nudów skonstruowałem do niego tubę (nie walec),kiedyś już pokazywałem ją na forum http://obrazki.elektroda.net/100_1235653065.jpg Jakoś to grało,na pewno lepiej niż w closed czy w br,ale moim zdaniem szkoda zachodu,za duża obudowa w porównaniu z efektem końcowym.

Skomentuj

Czaruję...
                    X