Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebna pomoc w doborze aparatu do 700 zł.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebna pomoc w doborze aparatu do 700 zł.

Witam, od razu zaznaczę, że jestem totalnym laikiem w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość. Od niedawna poszukuję aparatu kompaktowego w cenie do 700 zł (cena może nieznacznie przekraczać ten próg). Obecnie posiadam taniutkiego fuji AV200, który jednak okazuje się dla mnie niewystarczający.
    Na pewno sprawami drugorzędnymi są dla mnie:
    - filmowanie,
    - zdjęcia robione w nocy, na imprezach itp.
    Poszukuję aparatu, który będzie się nadawał bardziej do robienia zdjęć makro, chodzi mi o to, że by np. ładnie uchwycał drobinki, powiedzmy w lakierze do paznokci itp.
    Potrzebuję go głównie do robienia zdjęć makijaży, więc dobrze, żeby nie 'zjadał' kolorów i żebym bez problemu mogła złapać nim dobrą ostrość. W moim fuji jest to niemożliwe. Chciałabym też żeby miał wygląd z takiego typu: http://cokupic.pl/produkt/FujiFilm-FinePix-S2950.

Czyli podsumowując, aparat ok. 700 zł do robienia zdjęć głównie na bloga, makijaży, kosmetyków itp.

Dziękuję z góry za pomoc. :)

Zamieszczone przez Odyseja Zobacz posta
    filmowanie,
    Od tego jest kamera.
    Zamieszczone przez Odyseja Zobacz posta
    zdjęcia robione w nocy, na imprezach
    Statyw + wyzwalana zdalnie lampa
    W tym budżecie nie ma nawet co mysleć o takich możliwosciach,Szukaj D80+35mm 1.8F do makro potrzebujesz specialnych soczewek lub potwornie drogich obiektywów,35 w słabym swietle na wysokim iso porobisz zdjecia na imprezach ale bedzie to potwornie trudne wiec monopod badz lekki statyw tez by sie przydał.
    Musisz zdecydowanie powiekszyć swój budżet zeby osiagnać chodz cześć zamierzonych celów

Skomentuj

Nie na temat...
      odnosze dziwne wrazenie ze chyba ktos pomylil fora...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
        Od tego jest kamera.
        Brednie az miło

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
        Statyw + wyzwalana zdalnie lampa
        Kolejne brednie Wysokie ISO jak na taka wartośc to 1600 z 350/400D 20/30D + szkło np kit z ISem:P + lampa na dopałke na 2 zasłonkę, wyjda fajne efekty

Jesli potrzeba wysokiego ISo w tym segmencie to tylko "stare" Canony z CMOSem.

Lepiej doradzaj w sprawie kolumn

Szukaj Fuji S6500 FD:)

Skomentuj

Kupując aparat do 1000zł, głupotą jest kupowanie jeszcze kamery. Ja mogę polecić aparaty panasonic. W miarę dobra małpka + całkiem dobre nagrywanie filmów 720p.
          HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
          CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
          Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Czaruję...
          X