Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

4 kolumny a Sharp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

4 kolumny a Sharp

Witam panów. Mam Sharpa SX-3400 Fajny sprzęt, jestem zadowolony...
    Jednak ma on wyjścia na 3 pary kolumn... dwie pary zacisków blisko siebie i jedna para trochę niżej... Czy istnieje możliwość podpięcie 4 kolumn do tej końcówki a jeśli tak to pod które zaciski?

a w jakim celu chcesz podlaczyc az 4 kolumny?

Skomentuj

bo lubi kiedy dźwięk zlewa się w k*pę:-)

Najpierw może napisz coś o pomieszczeniu i wytłumacz tak jak kolega wyżej prosił, po co chcesz podłączyć 4 kolumny?

Skomentuj

Cóż... pokój koło 10m2, mam parę małych kolumienek na STX 14-50 i parę jeszcze mniejszych na ARN 116. Głównie słucham tych większych ale nie chce by Arny się marnowały i chętnie dałbym je sobie z tyłu gdzieś... Fakt że moge je podłączyć do diory ale w porównaniu do Sharpa... no sami wiecie.

A co jeszcze o pomieszczeniu... ogólnie to największa moja zmora... jedna ściana jest pochyła bo to poddasze w starej kamienicy... w dodatku biurko mam w rogu pokoju przy pochyłej ścianie... Radze sobie jak mogę, ale dzwięk jest o niebo lepszy w przeciwległym rogu pokoju... od zawsze tam było najwięcej basu... gdzie bym nie umieścił kolumny czy też suba. Chce to wszystko przemeblować ale na to jeszcze musze poczekać.
        Last edited by schwalba; 01.04.2012, 10:51.

Skomentuj

Zamieszczone przez schwalba Zobacz posta
          mam parę małych kolumienek na STX 14-50 i parę jeszcze mniejszych na ARN 116
          jak chcesz podlaczyc 4 kolumny pod wzmacniacz stereo to MUSZA TO BYC TAKIE SAME KOLUMNY!
          tak wiec twoja opcja odpada

Zamieszczone przez schwalba Zobacz posta
          Jednak ma on wyjścia na 3 pary kolumn... dwie pary zacisków blisko siebie i jedna para trochę niżej...
          no wlasnie niby sa wyjscia na tylne glosniki... tylko ciekaw jestem skad sa zasilane, skoro w srodku sa tylko 2 STKi?

Skomentuj

Ja się nie znam dlatego pytałem. Jedno co wiem to tyle że jakbym nie próbował podłączyć to nic nie grało... grały tylko fronty albo tyły... razem nie zagrały.

Skomentuj

czyli problem sam sie rozwiazal

Skomentuj

Moje pytanie było czysto teoretyczne... Dlaczego z tyłu jest wyraźnie opisane że jest możliwość podpięcia 4 kolumn...

Skomentuj

http://obrazki.elektroda.pl/6490063800_1300583457.jpg

Masz 4, dwa przód i dwa tył. Fronty możesz przerzucac A lub B..
                  Last edited by Marios; 01.04.2012, 21:41.

Skomentuj

Marios, ale poszukaj jeszcze innych zdjec
                    jest zdjecie wnetrza, gdzie widac tylko 2xSTK i nic wiecej!
                    tak wiec skad sa zasilane te tylne kanaly?

Skomentuj

"Rear speakers" te na dole (opisane) + dwa komplety do frontów A i B.
                      Zdjęcia wnetrza nie znalazłem.

Skomentuj

dokładnie... w środku są jakieś STK tylko dwa. Podłączając dwie kolumny jako para A gra wszystko ok, ale jak do tych "rear" podłączyłem kolumnę to nie graja

Skomentuj

Czaruję...
                        X