Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki z allegro

Witam
    Kupiłem na allegro GDWK-10-250-8-AK w stx.pl nie były dostępne a chciałem zrobić 2 drogi z 17 sk. Dzisiaj przyszła paczka z głośnikami nic nie uszkodzona lecz jak ją otworzyłem to się przeraziłem przetworniki zniszczone, czy jest możliwość odklejenia sie magnesu podczas transportu gdy paczka nie jest uszkodzona??
    Dodaję zdjęcia:
    http://imageshack.us/g/100/1334587473251.jpg/

Wszystko jest możliwe, ale do 10dni od momentu odebrania paczki masz prawo zwrócić te głośniki i odebrać swoje pieniążki, a to czy one zostały uszkodzone przez sprzedającego czy w czasie wysyłki to już jego problem i to w jego interesie jest wyjaśnienie tej sprawy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
      Wszystko jest możliwe, ale do 10dni od momentu odebrania paczki masz prawo zwrócić te głośniki i odebrać swoje pieniążki, a to czy one zostały uszkodzone przez sprzedającego czy w czasie wysyłki to już jego problem i to w jego interesie jest wyjaśnienie tej sprawy.
      Chyba że to osoba prywatna to raczej jesteś na straconej pozycji

Skomentuj

Jak przesyłka nie była ubezpieczona oraz sprzedający to osoba prywatna, to jedyne co mu możesz zrobić to pogrozic negatywem, bo z prawnego punktu widzenia niestety jesteś na straconej pozycji.

Skomentuj

Możliwe, ale prawo konsumenta obejmuje chyba ten przypadek?
          1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
          Moim zdaniem to jest coś w w ten deseń. Proponowałbym najpierw skontaktować się z osobą sprzedającą i spróbować to grzecznie wyjaśnić.

Skomentuj

Z ciekawości rozkręciłem 2 głośnik i w magnesie jest coś w rodzaju waty w tym co był rozwalony tego nie było. Mógłbym naprawić bo cewki nie wyglądają na uszkodzone tylko jakiego kleju użyć.

Skomentuj

Te głosniki chyba miały wade konstrukcyjną. Zamawiałem kilka lat temu też GDWK Ak i tak jak u ciebei po otwarciu paczek fron był odkrecony od reszty. Oczywiscie STx mi wysłał kolejna sztukę. Na tych zdjęciach nic nie widać, ale jeśli nic u sprzedającego nie wywalczysz, wyśle Ci ta sztuke która dostałem uszkodzoną mam tylko jedną, jedyne jej feler to przerwany "drucik" idacy do cewki, jak go polutujesz, ew twoja kopułka jst sprawna to bez problemu złozyć głosnik.

---------- Post dodany o 16:00 ---------- Poprzedni post o 15:58 ----------

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
              Możliwe, ale prawo konsumenta obejmuje chyba ten przypadek?
              1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
              Moim zdaniem to jest coś w w ten deseń. Proponowałbym najpierw skontaktować się z osobą sprzedającą i spróbować to grzecznie wyjaśn
              Nie masz racji. To prawo obowiązuje tylko do FIRMY!! Moge pomału byc szpecem w tym temacie. Jesli towar jest uszkodzony przysługuje Ci prawo do reklamacji w ramach której moze byc oddana kasa, towar naprawiony lub lekko mówiąc olany

Skomentuj

Zadzwoniłem do sprzedawcy poinformował mnie że mogę się zgłosić na pocztę po odszkodowanie bo jak stwierdził nie odpowiadają za przewoźnika ale nie ją odbierałem paczkę lecz mama nie została sprawdzona przy odbiorze i w tej sytuacji zostaje z niczym bo nic nie udowodnie że zostało uszkodzone w transporcie.

---------- Post dodany o 18:06 ---------- Poprzedni post o 18:05 ----------

Nic spróbuje naprawić mam nadzieję że będzie działać.

Skomentuj

krojo jak coś wal. Wyśle Ci moją sztukę z odkreconym frontem za free.

Skomentuj

Nie na temat...
                    dj_zibi, a jak tam twoja sprawa sie skończyła?

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                      dj_zibi, a jak tam twoja sprawa sie skończyła?
                      Napisze w odpowiednim watku:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                        krojo jak coś wal. Wyśle Ci moją sztukę z odkreconym frontem za free.
                        Dzięki za zainteresowanie jak posklejam i polutuje dam zanć.

Skomentuj

mi też kiedyś odpadł magnes od frontu... Stx niestety pozostawia trochę do życzenia jeżeli idze o wykonanie..

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                            mi też kiedyś odpadł magnes od frontu... Stx niestety pozostawia trochę do życzenia jeżeli idze o wykonanie..
                            raczej chodzi o kontrole jakosci...

ja bym wyslal do STXa na naprawe

Skomentuj

Wymienili mi ten egzemplarz na nowy. Chodzi mi tylko o sam fakt.

Skomentuj

Udało mi się skleić nabiegunniki i polutować cewki głośniki działają sprawdzałem wlutowując Pj która gra razem z 14 scx. Ak gra trochę głośniej i wydaje mi się że lepiej chociaż zwrotnica nie jest pod ten głośnik. Szkoda że nie mam jak porównać z sprawnym, nieuszkodzonym.

Skomentuj

Czaruję...
                                X