Uruchomienie programu jest możliwe, możliwe jest symulowanie zwrotki. Ale Win7 ma spieprzoną obsługę dźwięku i bez sterowników ASIO nie uda Ci się ustawić stałej latencji. A SW nie obsługuje sterowników ASIO, więc pomiary w Win7 za pomocą SW są praktycznie nie możliwe. No chyba, że olewamy zależności fazowe...ale to nie ma nic wspólnego z poprawnym projektowaniem.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Wiem, że SB100 nadaje się do pomiarów i był jeszcze jeden model, jeśli chodzi o soundblastery live.
Ale na Win 7 nie zrobisz dobrych pomiarów tak jak LuSzTi napisał. Na podstawie takich pomiarów zaprojektowana zwrotnica będzie na poziomie tej liczonej z kalkulatora.
Spróbuj odpalić Win Xp na wirtualnej maszynie wtedy podobno da się radę nawet pomiary dobrze robić.
Na win7 musisz przy instalacji nacisnąć prawy przycisk myszy i wybrać uruchom jako administrator.To samo zrób przy pierwszym uruchomieniu programu.Win7 wyposażony jest w kontrole kont użytkownika i stąd te problemy(można to wyłączyć w panelu sterowania-konta użytkownika).Po zastosowaniu powyższych wskazówek sam program działa u mnie bez problemu.Co do pomiarów to nie wiem bo jeszcze nie robiłem na win7 w SW.W razie problemów zawsze możesz spróbować uruchomić program w trybie zgodności z win xp ,taką możliwość oferuje win7.
Ja ze starszymi programami które mają problemy w nowszych systemach radze sobie w inny sposób.Zrobiłem obrazy dysku systemów win xp,vista,7 i w zależności od potrzeb przywracam system którego potrzebuje w danym momencie.Cała procedura trwa ok. pięciu minut.
Mam nadzieje że choć trochę pomogłem,pozdrawiam.
Skomentuj