Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Speaker Workshop A windows 7

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Speaker Workshop A windows 7

Dzień dobry
    Mam mały problem ,próbuję zainstalować podany w temacie program pod windows 7 ,
    i nic .Czy to w ogóle możliwe ?

Uruchomienie programu jest możliwe, możliwe jest symulowanie zwrotki. Ale Win7 ma spieprzoną obsługę dźwięku i bez sterowników ASIO nie uda Ci się ustawić stałej latencji. A SW nie obsługuje sterowników ASIO, więc pomiary w Win7 za pomocą SW są praktycznie nie możliwe. No chyba, że olewamy zależności fazowe...ale to nie ma nic wspólnego z poprawnym projektowaniem.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chymm
      A więc tak pobrałem ten program po wypakowaniu próbuję zainstalować a tu nic ,(nie rusza).A z kartą SB LS latencja będzie właściwa ??

Skomentuj

Wiem, że SB100 nadaje się do pomiarów i był jeszcze jeden model, jeśli chodzi o soundblastery live.
        Ale na Win 7 nie zrobisz dobrych pomiarów tak jak LuSzTi napisał. Na podstawie takich pomiarów zaprojektowana zwrotnica będzie na poziomie tej liczonej z kalkulatora.
        Spróbuj odpalić Win Xp na wirtualnej maszynie wtedy podobno da się radę nawet pomiary dobrze robić.

Skomentuj

Czyli win 7 odpada.Ale mnie dziwi to że w ogóle nie chce się zainstalować niemówiąc o dalszych działaniach.

Skomentuj

Na win7 musisz przy instalacji nacisnąć prawy przycisk myszy i wybrać uruchom jako administrator.To samo zrób przy pierwszym uruchomieniu programu.Win7 wyposażony jest w kontrole kont użytkownika i stąd te problemy(można to wyłączyć w panelu sterowania-konta użytkownika).Po zastosowaniu powyższych wskazówek sam program działa u mnie bez problemu.Co do pomiarów to nie wiem bo jeszcze nie robiłem na win7 w SW.W razie problemów zawsze możesz spróbować uruchomić program w trybie zgodności z win xp ,taką możliwość oferuje win7.
            Ja ze starszymi programami które mają problemy w nowszych systemach radze sobie w inny sposób.Zrobiłem obrazy dysku systemów win xp,vista,7 i w zależności od potrzeb przywracam system którego potrzebuje w danym momencie.Cała procedura trwa ok. pięciu minut.
            Mam nadzieje że choć trochę pomogłem,pozdrawiam.

Skomentuj

Plik instalacyjny to ISDEL czy SETUP?

---------- Post dodany o 12:48 ---------- Poprzedni post o 12:31 ----------

Problem rozwiązany , po ponownym uruchomieniu kompa zainstalował się bez problemu?? dzięki

---------- Post dodany o 12:54 ---------- Poprzedni post o 12:48 ----------

A cha po sprawdzeniu kompatybilności mam full duplex to znaczy że ta karta będzie ok??

Skomentuj

Zamieszczone przez gnoti Zobacz posta
                A cha po sprawdzeniu kompatybilności mam full duplex to znaczy że ta karta będzie ok??
                tak po prawdzie to w tej chwili mało potrzebna informacja bo praktycznie wszystkie karty są full duplex
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czyli do puki nie przetestuje tej karty w pomiarach nic nie będzie wiadomo>??

Skomentuj

tak, musi przejść kalibracje JIGa i sprawdzić czy masz stałą latencję

Skomentuj

A czy JIGa jako działające gotowe urządzenie można gdzieś kupić??

Skomentuj

Możesz napisać do Irka u w sprawie UniJIG'a. Możesz też kupić gotowego klasycznego JIG'a od kolegi damiani z forum.

Skomentuj

dzięki za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
                          X