Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nawigacja GPS do auta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nawigacja GPS do auta

Witam
    Pilnie musze zakupić jakaś tanią nawigacje - okolice 200zł... max 250.
    Ważne aby była dokładna mapa Polski.
    Polecicie coś?

Moze cos na telefon wgraj i po sprawie?

Skomentuj

Wczoraj szukałem do siebie do motocykla i chyba zdecyduje sie na: http://allegro.pl/gps-lark-43-3-odbl...326968053.html
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
        Moze cos na telefon wgraj i po sprawie?
        Wgrywanie mapy na telefon odpada...
        Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
        Wczoraj szukałem do siebie do motocykla i chyba zdecyduje sie na: http://allegro.pl/gps-lark-43-3-odbl...326968053.html
        Tez o tej myslalem, takze o tej:
        http://allegro.pl/extra-lark-50-3-ma...312318417.html
        czy moze lepiej dolozyc do tomtoma?
        http://allegro.pl/nawigacja-tomtom-x...303312432.html ?

Skomentuj

Mialem tego larka i wiecej byl w serwisie niz w aucie. Moze to wina egzeplaza ale u mnie po tym jak zostal w aucie w temp. ok 0C to juz sie nie chcial wlaczyc :)
          Mam teraz wersje 50.cos tam, to z koleji szuka sygnalu 30 min i gumi miedzy drzewami. Za to mialem kiedys starego 35.3 to byla rewelka, szybko lapal zasieg, bateria 3mala sporo, bardzo zadowolony bylem tylko pozbylem sie jej razem z szyba:)
          Najwazniejsze w tanich navi, szukaj z chipsecie tristar czy jak to sie czyta.

Skomentuj

DeKeR a co powiesz o tym Larku 43. Chodzi mi o jakośc wykonania, jak z baterią, łapaniem sygnału itp.
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
              Wgrywanie mapy na telefon odpada...
              a telefon masz w jakiej sieci? osobiście tez kiedyś potrzebowałem navi na weekend i wypróbowałem Drogowskaźnik z PLUSa. muszę przyznać że jestem bardzo mile zaskoczony. mapy bardzo dokładne, aktualne dane o radach itp. Program darmowy jedynia płaci się abonament za korzystanie 5zł za miesiąc lub 2 za tydzień. Transfer jest za friko. Pierwszy tydzień miałem gratis. spróbuj

Skomentuj

No mi sygnał łapał dobrze. Nie było też problemu z dźwiękiem i wyświetlaczem. Natomiast tak jak mówiłem, sporo w serwisie był. A bateria to jak by jej nie było. Wersję 50.3 mam teraz. Tego nie polecam ze względu na słaba szybkość łapania sygnału. Działa tak samo na automapie, igo i mapiemap. Wyświetlacz to chyba pokryty folia śniadaniowa. Strasznie się rysuje. Poszukaj na specyfikacjach, który ma chipset sri star to przy najmniej będziesz miał spokój z sygnałem. Larki sa dobre pod jednym względem, bez problemu wgrasz inne mapy.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

A i jeszcze jedno. Mój teraźniejszy 50.3 to wersja jedna z pierwszych jeszcze z mapamap a nie jak teraz z lark mapa. Więc nie wiem jak będzie działać nowy. Może w nim jest inny chipset. Wiem ze pod tym względem firma robiła eksperymenty z 43.3. Władała do niego chyba co miała pod ręką.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Jeżeli kogoś by interesowały mapy to odsyłam do http://www.my-navia.pl/
                    Osobiście polecam AutoMape oraz IGO

Skomentuj

Dzieki DeKeR. 5" to zbyt duże na motocykl. Poczytam jeszcze o tym larku 43.3
                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                        a telefon masz w jakiej sieci? osobiście tez kiedyś potrzebowałem navi na weekend i wypróbowałem Drogowskaźnik z PLUSa. muszę przyznać że jestem bardzo mile zaskoczony. mapy bardzo dokładne, aktualne dane o radach itp. Program darmowy jedynia płaci się abonament za korzystanie 5zł za miesiąc lub 2 za tydzień. Transfer jest za friko. Pierwszy tydzień miałem gratis. spróbuj
                        Telefon mam w t-mobile, jednak nie wgram na niego mapy itp

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                        Wersję 50.3 mam teraz. Tego nie polecam ze względu na słaba szybkość łapania sygnału
                        No to lipa, od nast tygodnia bede jezdzil po wioskach na pomorzu takze nie moze mi sygnalu gupic i ladowac trasy przez 30min...
                        No i wyswietlacz im wiekszy tym lepiej

Skomentuj

Panowie, nikt więcej nie używa nawigacji?
                          Musze coś kupić do końca tygodnia...

Skomentuj

Moze wypróbuj tego Larka 43.3
                            marcinsywala.pl

Skomentuj

Do mnie najwięcej trafia do drobnych napraw właśnie larków - ale zawsze udaje się je postawić na nogi. Pracują szybko i fajnie, bo potem je testuje.
                              Sam używam Mio (dostalem gratis :flapper:) ale nie jestem zadowolony.
                              Go clever fajne się sprawuje, te co były w biedronce.

Skomentuj

Czaruję...
                              X