Kilkanaście dni temu miałem robić to samo... W sensie 5.0 DIY (na seasach i 18 awx - zamieściłem nawet temat na forum)
Ale znalazłem kolumienki centralne taga TPS-500c w wyprzedaży (149zł szt) kupiłem je za 120zł/szt przy 5szt.
Każda ma 25mm aluminiowy tweeter i 2 midbasy 13cm (włókno szklane wzmacniane kevlarem) oraz zwrotnicę II rzędu i porządne zaciski.
Za taką kasę chyba nie opłaca się robić :) Przynajmniej ja wyszedłem z takiego założenia ;-)
Pomyśl :)
Kabel optyczny jest jak nazwa wskazuje do obrazu coaxial bardziej nadaje sie do dzwieku.
A kolumienka pawle fajniutka szczególnie ten port na dole,co to za tweeter?
A kolumienka pawle fajniutka szczególnie ten port na dole
mialo byc ladnie i mialo ukryc duze rozmiary (jak na glosnik)
troche przekombinowalem z tym tunelem - duzo roboty
a zamiast zaokraglen powinna byc fazka - lepiej by ukryla szerokosc
Kabel optyczny jest jak nazwa wskazuje do obrazu coaxial bardziej nadaje sie do dzwieku.
A kolumienka pawle fajniutka szczególnie ten port na dole,co to za tweeter?
Kabel optyczny to przekaz za pomocą impulsów świetlnych, nie zbiera żadnych zakłóceń z zewnątrz , izoluje masy między urządzeniami i jak najbardziej jest przeznaczony do audio ,ale jakość przesyłu jest uzależniona od jakości przetworników zmieniających sygnał cyfrowy na światło i odwrotnie.Także nazwa optyczny nie jest związana z przesyłem obrazu ,a sposobem przesyłu.W tanich urządzeniach powinien się sprawdzić coaxial w dobrym ekranie.
Skomentuj