Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw 5.1 DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
    W sesie czy moze by na nim zrobic male kino.
    pewnie ze sie da

ale z 13cm bedzie wiecej basu i wieksza efektywnosc

Skomentuj

Kilkanaście dni temu miałem robić to samo... W sensie 5.0 DIY (na seasach i 18 awx - zamieściłem nawet temat na forum)
      Ale znalazłem kolumienki centralne taga TPS-500c w wyprzedaży (149zł szt) kupiłem je za 120zł/szt przy 5szt.
      Każda ma 25mm aluminiowy tweeter i 2 midbasy 13cm (włókno szklane wzmacniane kevlarem) oraz zwrotnicę II rzędu i porządne zaciski.
      Za taką kasę chyba nie opłaca się robić :) Przynajmniej ja wyszedłem z takiego założenia ;-)
      Pomyśl :)

Skomentuj

Opłaca się opłaca wolę coś sobie zrobić i mieć zajęcie niż kupić gotowe

---------- Post dodany o 10:55 ---------- Poprzedni post o 07:54 ----------

mam jeszcze jedno, może głupie pytanie ale na suficie mam położone kasetony, czy mogą one mieć wpływ na dźwięk w pokoju, czy może lepiej je ściągnąć ?

Skomentuj

Ja bym zostawił. Im bardziej nieregularne tym lepiej.

Skomentuj

jeszcze jedno pytanie odnośnie amplitunera do tego zestawu, czy zauważę różnice przy podłączeniu sygnału przez wej/wyj. optyczne?

Skomentuj

zalezy od zrodla - ale roznice da sie uslyszec

Skomentuj

Kabel optyczny jest jak nazwa wskazuje do obrazu coaxial bardziej nadaje sie do dzwieku.
                A kolumienka pawle fajniutka szczególnie ten port na dole,co to za tweeter?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                  co to za tweeter?
                  Zdaje się, ze Mission z Pawła frontem.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A kolumienka pawle fajniutka szczególnie ten port na dole
                    mialo byc ladnie i mialo ukryc duze rozmiary (jak na glosnik)
                    troche przekombinowalem z tym tunelem - duzo roboty
                    a zamiast zaokraglen powinna byc fazka - lepiej by ukryla szerokosc

Skomentuj

Kabel optyczny jest jak nazwa wskazuje do obrazu coaxial bardziej nadaje sie do dzwieku.
                      A kolumienka pawle fajniutka szczególnie ten port na dole,co to za tweeter?
                      Kabel optyczny to przekaz za pomocą impulsów świetlnych, nie zbiera żadnych zakłóceń z zewnątrz , izoluje masy między urządzeniami i jak najbardziej jest przeznaczony do audio ,ale jakość przesyłu jest uzależniona od jakości przetworników zmieniających sygnał cyfrowy na światło i odwrotnie.Także nazwa optyczny nie jest związana z przesyłem obrazu ,a sposobem przesyłu.W tanich urządzeniach powinien się sprawdzić coaxial w dobrym ekranie.

Skomentuj

Czaruję...
                      X