Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o głos na mnie przez FB->walcze o stypendium

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o głos na mnie przez FB->walcze o stypendium

Witam wszystkich użytkowników diyaudio.pl. Jestem studentem 2 roku Mechaniki i Budowy Maszyn, absolwentem technikum elektronicznego...

Proszę o oddanie na mnie głosu, walczę o "stypendium z wyboru" kasę przeznaczę na komputer sterujący pracą silnika typu Stand Alone (polski EMU), kontroler sondy szerokopasmowej LC-1 i kilka innych gratów aby ogarnąć własnoręcznie elektronikę typy oscyloskop, cywilizowany multimetr czy tez stacje lutowniczą.

Sprzęt ten będzie zarządzał moim przyszłym projektem a mianowicie silnikowi BMW M42b18 poddanemu kilku modyfikacjom(typowo studenckie eksperymenty).Dodatkowo odpalimy na nim silnik hondy gx25 o pojemności 25ccm który jest sercem naszego pojazdu bieżącego udział w zawodach shell eco maraton(jak najwięcej kilometrów na jednym litrze paliwa).

Jednocześnie chce zaznaczyć iż jestem elektronikiem hobbystą który spędza wiele godzin dłubiąc, naprawiając np. wzmacniacze, przetwornice. A oscyloskop którego niestety nie posiadam jest głównym narzędziem pracy...

Oddanie głosu zajmuje mniej niż 30sek i kompletnie nic nie kosztuje, a dzięki wam mogę dostać realna kasę na realny sprzęt który jest moim marzeniem...

Proszę o przekazanie tej prośby dalej aby wsi najbliżsi tez na mnie zagłosowali...

http://stypendiumzwyboru.absolvent.p...mochodowa-1265

PS Aby zagłosować należy kliknąć "zaloguj się aby głosować" i połączyć się z Facebookiem. Logowanie z głosowaniem trwa mniej niż 30 sekund:)

Strona, którą chcesz odwiedzić nie istnieje
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przepraszam za nie działające hiperłącze i proszę prawienie go przez moda bo ja chyba nie mogę(nie widzę takiej opcji)

http://stypendiumzwyboru.absolvent.p...mochodowa-1265

Skomentuj

jakbyś był z dziedziny audio to bym powysyłał dalej
        ja sam zaś nie mam fb

Skomentuj

El_liero wiem że tytuł tego stypendium niekoniecznie pasuje do tematyki tego forum jednak zwracam się z prośba do was bo wiem że na tym forum panuje jak na rzadko którym bardzo przyjacielska atmosfera...

Sprzęt który zakupie nie tylko będzie służył moim projektom z dziedziny motoryzacji lecz na drugim miejscu przyda się w dziedzinie audio bo średnio raz w tygodniu mam na warsztacie jakiś wzmacniacz a bez oscyloskopu jak bez ręki gdy się grzebie w monobloku pracującym w klasie D.... O pomiarach kilku moich wzmacniaczy nie wspomnę-chce przeprowadzić realne porównanie uniampa z kilkoma innymi piecykami np yamaha a-700 która na co dzień użytkuje...

Pozdrawiam i bardzo chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Skomentuj

Kolego, zapomniałeś dwójki przed wartością tego stypendium.
            -oscyloskop cyfrowy
            -stacja lutownicza
            -dokładny multimetr
            -szerokopasmową sondę lambda wraz z kontrolerem
            -komputer EMU typu stand alone sterujący praca silnika
            5000zł na to? Bez komentarza. No chyba, że już masz 5-10tys zł
            HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
            CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
            Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Zamieszczone przez pablo.see Zobacz posta
              Kolego, zapomniałeś dwójki przed wartością tego stypendium.

5000zł na to? Bez komentarza. No chyba, że już masz 5-10tys zł
              Nie wiem jak z sodną lambda, ale na reszte powinno starczyc. Używaną wellerke można kupić za 300zł, oscyloskop cyfrowy za 1700napewno się znajdzie, jakiegoś agilenta da się upolować na zachodzie za 1000 no i komputer sterujący pracą silnika, ile kosztuje zrobienie megasquirt(okolice 1000zł)?? Więc zostaje niecały tysiąc na sondę lambda.

Skomentuj

A nie jest tak, że musi rozliczyć się potem przedstawiając faktury?
                HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Z pieniędzy muszę się rozliczyć fakturami vat więc spokojnie nic nie pójdzie na alkohol jak mi to wiele osub wmawia(nie chodzi o to forum)

A teraz mały kosztorys:

-oscyloskop cyfrowy(1300zł) cos w ten deseń, szału nie ma ale na początek wystarczy albo kupie analoga
                  http://allegro.pl/oscyloskop-cyfrowy...364960643.html

-stacja lutownicza(500zł) nie podaje modelu bo sam jeszcze nie wiem

-dokładny multimetr(300zł) nie podaje modelu bo sam jeszcze nie wiem

-szerokopasmową sondę lambda wraz z kontrolerem (840zł)
                  http://www.tomson.com.pl/product-pol...AFR-MTX-L.html

-komputer EMU typu stand alone sterujący praca silnika(jest to polskie dzieło koszt 1999zł)
                  http://www.racingforum.pl/index.php?...=560&start=560

suma 4940zł czyli na wysyłki zostanie... stacje lutownicze można taniej kupić a więcej przeznaczyć na multimetr lub czasami są fajne fanty typu ten kombajn:

http://allegro.pl/skopometr-fluke-12...358262475.html

Tak więc proszę o głosy niedowiarków i ludzi czujących pasje...

Skomentuj

Widzę, ze słowo "dokładny" jest bardziej wzgledne niz mi sie wydawało.

Skomentuj

Możesz wyjaśnić mi słowo "względne"? Wcześniej pisałeś że 15tyś a tu proszę da się...

Aktualnie nie pisze jaki multimetr czy stacja lutownicza ponieważ na tym sprzęcie można łapać poślizg, najbardziej zależy mi na kompie SA i szerokopasmówce a tu ceny są mniej więcej stałe, reszta tak na prawdę jest do przemyślenia jakie dokładnie modele i na co lepiej przeznaczyć więcej kasy...

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66 Zobacz posta
                        Możesz wyjaśnić mi słowo "względne"? Wcześniej pisałeś że 15tyś a tu proszę da się...
                        Coś ci sie pomieszało, przejrzyj jeszcze raz temat, zobacz kto co pisze...

Co do względności: sprzet unitry bym o sciane rozbił, a są ludzie którzy uważają to za najlepszy sprzęt. 300zł to za mało na dobry-dokładny miernik.

Skomentuj

Czaruję...
                        X