Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Sample" podzespołów elektronicznych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

"Sample" podzespołów elektronicznych

Wpadłem na pomysł dodania do swojego uni cyfrowej regulacji głośności. Zdecydowałem, że pga2311 będzie do tego celu najlepszy. Po krótkich poszukiwaniach okazało się, że jest problem z ich dostępnością w Polsce. Na stronie producenta http://www.ti.com/product/pga2311 można wybrać "free sample", czyli darmową próbkę. Ktoś próbowałem już czegoś takiego? Jak jest z kosztami przesyłki i cłem?

niewysylaja niestety, na ebayu mozna kupic

Skomentuj

A co się stało że nie wysyłają? Czy ogólnie ta firma nie wysyła już do Polski?

Skomentuj

Z cłem jest tak, że jeżeli wartość przesyłki wynosi do 150 € przesyłka jest traktowana jako "towar o niewielkiej wartości", tym samym nie podlega cłu. Jeżeli chodzi o VAT przesyłki o wartości do 22 € także mu nie podlegają, natomiast, cytuję, "zwolnienia od podatku, (...), nie stosuje się jednak do towarów importowanych w drodze zamówienia wysyłkowego (w tym również za pośrednictwem internetu)." Ale nie wiem też czy elektronika nie podlega jakiejś dodatkowej opłacie celnej.

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta

Nie wysyłają bo cwaniaczki ciągnęły sample na potęge a później gonili to na allegro. Sample owszem dostaniesz jak jesteś firmą i robisz jakieś prace projektowe, czasem daja też studentom. Ogólnie temat sampli nie tylko u nas ale wszędzie i w niemalże każdej firmie jest już bardziej kontrolowany i zbyt chęnie nie rozdają. Kryzys .

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
            Bo zachłanne polaczki postanowili zarobić na tym i rozwinąć handel samplami :/ Przez takich nie ma już dostepu do próbek

Skomentuj

Natrafiłem już wcześniej na problemy, kazali podać podczas rejestracji nazwę firmy i branżę. Więc chyba już niestety nic z tego nie będzie. No chyba, że wydział elektroniczny politechniki mi jakoś pomoże :)

Skomentuj

wysla Ci pod warunkiem ze podasz adres uczelni - no i wypadalo by zeby to jej pracownik odebral :)

Skomentuj

TI wysyła sample, sam odbierałem kilka razy, jedyne co trzeba, to e-mail z niezarejestrowana domena, np firmowy. Sample wysyła również ST, Microchip i National Semiconductor, z wiekszych korporacji tylko Analog Device ma opory przed wysyłaniem sampli do polski.

Skomentuj

Sample wysyła również maxim z elektronicznych potencjometrów mają np ds1802 ale pewnie mają też coś lepszego e-mail tak jak już koledzy wcześniej pisali niepubliczny (dostawca internetu uczelnia firma) wysyłka DHL gratis dostawa 5-7dni od zamówienia.

Skomentuj

Mi osobiście udało się otrzymać sample od microchipa, maxima i Vishay'a.
                      Na każdym koncie jestem zarejestrowany na e-mail uczelni (agh).

arti4-92 Jakie dane podałeś że otrzymałeś sample z TI? Próbowałem dwukrotnie zamówić układy ale za każdym razem otrzymywałem e-mail zwrotny informujący, że sample muszą zostać zamówione przez profesora/promotora/etc.

Skomentuj

z TI dostawałem kilka razy sample ale w okresie 2003-2006. Zamawiałem jako student PWR na prywatny adres. Teraz nie wiem jak jest.

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
                          Mi osobiście udało się otrzymać sample od microchipa, maxima i Vishay'a.
                          Na każdym koncie jestem zarejestrowany na e-mail uczelni (agh).

arti4-92 Jakie dane podałeś że otrzymałeś sample z TI? Próbowałem dwukrotnie zamówić układy ale za każdym razem otrzymywałem e-mail zwrotny informujący, że sample muszą zostać zamówione przez profesora/promotora/etc.
                          To co przy rejestracji jak ci w duszy gra oraz właśnie email z domeną której niema w bazie, miałem publicznego emaila, z niezarejestrowana domena, ale potem ktos musiał zarejestrowac podobnego emaila i niema już sampli dla mnie, ostatnie samle jakieś 8 miesięcy temu odebrałem.

Skomentuj

Ok dzięki.
                            Spróbuję w takim razie.

Skomentuj

Dodam, że można kilka razy zamówić ten sam uklad(w jednej paczce), ta metoda zamowilem 8 TAS5121

Skomentuj

Czaruję...
                              X