Wpadłem na pomysł dodania do swojego uni cyfrowej regulacji głośności. Zdecydowałem, że pga2311 będzie do tego celu najlepszy. Po krótkich poszukiwaniach okazało się, że jest problem z ich dostępnością w Polsce. Na stronie producenta http://www.ti.com/product/pga2311 można wybrać "free sample", czyli darmową próbkę. Ktoś próbowałem już czegoś takiego? Jak jest z kosztami przesyłki i cłem?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"Sample" podzespołów elektronicznych
Collapse
X
-
Z cłem jest tak, że jeżeli wartość przesyłki wynosi do 150 € przesyłka jest traktowana jako "towar o niewielkiej wartości", tym samym nie podlega cłu. Jeżeli chodzi o VAT przesyłki o wartości do 22 € także mu nie podlegają, natomiast, cytuję, "zwolnienia od podatku, (...), nie stosuje się jednak do towarów importowanych w drodze zamówienia wysyłkowego (w tym również za pośrednictwem internetu)." Ale nie wiem też czy elektronika nie podlega jakiejś dodatkowej opłacie celnej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez grzechupk Zobacz postaA co się stało że nie wysyłają? Czy ogólnie ta firma nie wysyła już do Polski?
Nie wysyłają bo cwaniaczki ciągnęły sample na potęge a później gonili to na allegro. Sample owszem dostaniesz jak jesteś firmą i robisz jakieś prace projektowe, czasem daja też studentom. Ogólnie temat sampli nie tylko u nas ale wszędzie i w niemalże każdej firmie jest już bardziej kontrolowany i zbyt chęnie nie rozdają. Kryzys.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez grzechupk Zobacz postaA co się stało że nie wysyłają? Czy ogólnie ta firma nie wysyła już do Polski?
Skomentuj
-
Mi osobiście udało się otrzymać sample od microchipa, maxima i Vishay'a.
Na każdym koncie jestem zarejestrowany na e-mail uczelni (agh).
arti4-92 Jakie dane podałeś że otrzymałeś sample z TI? Próbowałem dwukrotnie zamówić układy ale za każdym razem otrzymywałem e-mail zwrotny informujący, że sample muszą zostać zamówione przez profesora/promotora/etc.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Chilihead Zobacz postaMi osobiście udało się otrzymać sample od microchipa, maxima i Vishay'a.
Na każdym koncie jestem zarejestrowany na e-mail uczelni (agh).
arti4-92 Jakie dane podałeś że otrzymałeś sample z TI? Próbowałem dwukrotnie zamówić układy ale za każdym razem otrzymywałem e-mail zwrotny informujący, że sample muszą zostać zamówione przez profesora/promotora/etc.
Skomentuj
Skomentuj