Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sygnał cyfrowy z Soundblaster Live 24

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sygnał cyfrowy z Soundblaster Live 24

Witam,

bardzo proszę informację jaki rodzaj wtyczki mini jack mam kupić aby wyprowadzić cyfrowy sygnał spdif z tej karty. Mam spore wątpliwości, czy ma to być wtyczka mono, stereo czy jeszcze inna. W instrukcji jest pokazany dodatkowy moduł SB0002 i tu jest wtyczka z jeszcze większą iloscią pierścieni stykowych.
    Może ktoś z Was ma stosowną wiedzę na ten temat i udzieli mi informacji. Boję się trochę wtykać tam byle czego aby nie uwalić karty. Dołaczam obrazek z instrukcji.

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński
    Załączone pliki

Ja używałem zwykłej stereo, sygnał był oczywiście tylko na jednym z pierścieni.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Witam,

dziękuję, sprawdzę.

Jacek Zieliński

Skomentuj

Witam,

faktycznie, na jednym pierscieniu stereofonicznego jack-a jest sygnał cyfrowy i amplituner KD sygnalizuje obecność PCM-a. Jednak nie udało mi się zmusić komputera do przesłania po spdif czegoś więcej niż sygnału stereo. Ściągnąłem sygnały testowe DD, DTS i AC3. Nic z tego, oprócz trzasków i pisków nic nie było słychać. Zainstalowałem AC3Filter. Teraz jest ok, słychać lektora ale tylko we frontach. Z dawnych czasów panietam, że w czasie pracy AC3Filtra w jego panelu konfiguracyjnym było widać jak pracują poszczególne kanały. Teraz nic nie jest pokazywane. Coś trzyma system w dalszym ciągu w stereo i nie wiem co. Macie może jakieś sugestie ?

Pozdrawiam,
        Jacek Zieliński

Skomentuj

Używam teraz Linuksa, więc nie pomogę, ale w sterach powinna gdzieś być opcja AC3 passthrough jeśli dobrze pamiętam pisownię.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Dzięki, siedziałem wczoraj cały wieczór i nie przypominam sobie takiej opcji. No nic, dziś jak czas pozwoli posiedzę jeszcze i powalczę.

Pozdrawiam,
            Jacek Zieliński

Skomentuj

Czaruję...
            X