Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie na temat modułu cam i telewizji UPC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie na temat modułu cam i telewizji UPC

Witam.
    Mam nadzieje że dobrze trafiłem z tematem.
    pytanie jest takie bo jeszcze nie jestem dobrze obeznany w temacie. posiadam tv LG lv 5500 z wejściem comon interface i zastanawiam się nad zakupem modułu do tego telewizora. Dostawca telewizji to UPC i podsiadam od nich także dekoder.
    Nasuwają mi się takie pytania czy: jest możliwość zakupu modułu cam do tego telewizora.
    czy będzie działać karta od dekodera i czy również będę mógł oglądacz kanały w HD za pośrednictwem tego modułu.

Mam nadzieje że nie rozpisałem się zbyt problematycznie i ze ktoś mi pomoże rozwiązać mój problem.
    Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Karta jest przypisana do dekodera. UPC nie udostępnia modułów CAM.
    HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
    CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
    Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Moduły CAM są parowane do karty, czyli moduł jest tak jakby dekoderem w którym działa karta. Jeśli jakieś urządzenie ma wejście na moduł to w większości wypadków możesz go używać chyba, że masz stary tv lub dekoder a moduł ma jakieś najnowsze oprogramowanie( ale to rzadko się zdarza).
      Np. ja posiadam moduł CAM polsatu i mam go w slocie tv Samsung. Jakbym np. chciał obejrzec mecz na polsacie sport hd u kumpla ( który ma np. satelite ustawioną na hot bird, zwykły dekoder i odbiera tylko darmowe kanały) wystarczy odłączyc kabel od dekodera i podłączyć do tv ( oczywiście nie żaden stary kineskopowy) i wsadzić moduł z kartą, po czym cieszymy się telewizją HD u niego w domu.
      Spytaj u dystrybutora UPC, polsat tez nie ma modułów opisanych w ofercie ale można je kupić .

Skomentuj

Czaruję...
      X