Witam, co polecacie w tej kwocie? Czy ma znaczenie zewnętrzna czy wewnętrzna? Zainteresowała mnie karta asus xonar u3. Proszę o jakieś rady i wskazówki. Głównie chodzi o czysty dźwięk, którego zintegrowana karta nie zapewnia w zadowalającym stopniu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaka karta muzyczna do 200zł?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaZainteresowała mnie karta asus xonar u3
Jak chcesz do stereo, to na poczatek Emu 0404 pci jest ok.
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaA pod USB co?
Skomentuj
-
Na dniach dojdzie do mnie M-audio Audiophile 24/96 za którą dałem 230zł to powiem Ci jak to gra i czy warto kupić do słuchania po analogu i po coaxialu jako transport dla DAC'a
Rozważałem też coś takiego,( link poniżej) ale z racji szukania transportu bit perfect zrezygnowałem, bo nie znalazłem info o tej karcie właśnie w kontekście owej zgodności bitów
http://allegro.pl/audiotrak-maya-u5-...485513504.html
pozdro
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaA pod USB co?
Ma ją ktoś z forumowiczów - jeśli tak to można prosić o parę słów na temat tejże karty?marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
mam tego soundblastera x-fi sb1090, wątpię żeby pomiary na tym poszły
spróbuję jeszcze raz sprawdzić jak będę miał trochę czasu
nie polecam jej bo mam wrażenie że ma podbity bas
zastanawiałem się nad jakimś DACe czy kartą dźwiękową
współlokator kupił sobie Audinsta HUD-MX1 - porównanie mniej trochę basu w porównaniu do sb trochę lepsza przestrzeń no i może deczko lepsza góra ale różnica była na tyle mała, że zwątpiłem jeśli mam 600zł na coś takiego wydać
jak zrobię kolumny na Usher'ach to wtedy zrobię kolejne podejście
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postamam tego soundblastera x-fi sb1090, wątpię żeby pomiary na tym poszły
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaMaya U5marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaMożesz coś o niej więcej napisać? Bo przymierzam sie do niej
Różnice zauważyła nawet moja żona miedzy, x-fi audio na expresscard na plus oczywiscie dla u5
Skomentuj
-
O to moze przy okazji ktoś rozwieje moje obawy.
Do rzeczy chciałbym zamienic integre na jakaś lepsza karte która nie robi jednego wielkiego loundnesu z dzwieku.
Budżet jest skromny 150zł i zastanawiam sie czy warto dopłacać do sb x-fi czy lepiej zapłacic 50zł za audigy 2 nie interesuja mnie equaizery dzwiek 3d itp bajery.
Może ktos miał do czynienia z x-fi sb0460 warto zapłacic 3 krotność ceny audigy SB0090 ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaO to moze przy okazji ktoś rozwieje moje obawy.
Do rzeczy chciałbym zamienic integre na jakaś lepsza karte która nie robi jednego wielkiego loundnesu z dzwieku.
Budżet jest skromny 150zł i zastanawiam sie czy warto dopłacać do sb x-fi czy lepiej zapłacic 50zł za audigy 2 nie interesuja mnie equaizery dzwiek 3d itp bajery.
Może ktos miał do czynienia z x-fi sb0460 warto zapłacic 3 krotność ceny audigy SB0090 ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPytanie podstawowe: USB czy PCI ?
Skomentuj
Skomentuj