Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wykrywacze metali, wykopki, poszukiwania...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wykrywacze metali, wykopki, poszukiwania...

Jestem ciekawy czy sa na naszym forum osoby uzywajace wykrywaczy metali w zastosowaniu hobbystycznym? Sam kiedys lazilem troszke z wykrywka i znowu mnie wzielo na zakup jakies maszynki.

A wiec? Tez ktos kopie skarby z ziemi? :)

mam 2 wykrywacze
    takie profi (ojciec ex wojskowy)
    kiedys lazilismy dosc czesto ale nic ciekawego nie udalo sie znalezc

---------- Post dodany o 01:02 ---------- Poprzedni post o 00:57 ----------

aj przepraszam
    znalezlismy bagnet z 1938r kolo domu pradziadku
    widnieje na nim data
    odnowilismy go, oddalismy do chromowania, dorobilismy drewniana raczke, skorzana pochwe i gdzies jest do tej pory

poszukiwanie robilismy oczywiscie w miejscach o ktoroch opowiadal nam pradziadek lub osoby pamietajace jego opowiesci
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

koło wsi mojej babci była granica i jest pełno bunkrów
      wiem, że ktoś znalazł skrzynie z amunicją do masznowego chyba, bo to w taśmie było, nie wiem czy sam karabin został znaleziony

często po deszczu też można było znaleźć, nieco żelastwa wyłaziło, nawet obok domu mojej babci wylazł z ziemi zapalnik od czegoś heh

i podczas wykopek ziemniaków często się łuski znajdywało na polu czy nawet kopiąc w ogródku

Skomentuj

w okolicach Kozienic brat kolegi bardzo czesto chodzil po lasach z wykrywaczem
        tak toczyly sie walki wiec ludzie z okolic znajdowali bardzo rzeczy
        ale teraz to juz wszystko przeczesane
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
          koło wsi mojej babci była granica i jest pełno bunkrów
          wiem, że ktoś znalazł skrzynie z amunicją do masznowego chyba, bo to w taśmie było, nie wiem czy sam karabin został znaleziony

często po deszczu też można było znaleźć, nieco żelastwa wyłaziło, nawet obok domu mojej babci wylazł z ziemi zapalnik od czegoś heh

i podczas wykopek ziemniaków często się łuski znajdywało na polu czy nawet kopiąc w ogródku
          U mojej to samo, w ogródku nawet całe pociski wysokiego kalibru szło znaleźć nie mówiąc o innych rzeczach ale jakoś mnie to teraz nie kręci :(

Skomentuj

Mam znajomego, który siedzi w tym trochę czasu i jest administratorem na jednym z ogólnopolskich forum.
            Jak chcesz to Ci dam namiary do niego, zna się chłop na rzeczy :)

Skomentuj

http://odkrywca.pl/ jest nawet gazeta na ten temat, osobiście zajmuje się sprzedażą tego typu urządzeń ;] na poszukiwania już nie mam za dużo czasu, w internecie jest dużo map z lat kiedy były prowadzone walki, wystarczy poszukać. Z opowieści klientów znam historie o znalezionych złotych monetach, żołnierzach i łuskach tego chyba najwięcej w ziemi siedzi ;p

Skomentuj

O! cos co by mnie zainteresowało, chętnie poszwendał bym się z wykrywaczem, no ale go nie mam Powiedzcie mi ile pieniędzy trzeba wydać na taki w miarę solidny wykrywacz dla amatora?

Ja w swoich rejonach znalazłem (bez wykrywacza) 3 łuski czołgowe, pare łusek po chyba amunicji przeciwlotniczej kaliber 33mm (mierzone bez suwmiarki) i złamany bagnet, ale w bardzo słabym stanie.

Skomentuj

chińczyki zaczynają się od 169 zł ale to tylko na wypady na plaże kapsli i monet zgubionych przez plażowiczów poszukać ;p najtańszy chińczyk w miarę nadający się do czegoś to koszt rzędu około 300 zl lepszy chińczyk 499. póżniej zaczynają się amerykańce garrett 150 około 650, 250 to juź 900 zł. polskie armandy zaczynają się od 750, najlepszy model 2100zł. teknetics też amerykaniec to już kosz rzędu powyżej 1000 za podstawowy model. osobiscie na początek polecam albo garretta ace 150 albo podstawy model armanda za 750, z tym że gearrett jest bardziej uniwersalny armand ma opinie głównie na militarke.

Skomentuj

O! chlopaki sie rozpisali, super sie czyta :)

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
                    osobiście zajmuje się sprzedażą tego typu urządzeń ;]
                    OOOoo! Wlasnie jestem na etapie zakupu nowej wykrywki, moglbys zdradzic co sprzedajesz, moze cos doradzic? Chetnie bym pogadal w tym temacie jak znajdziesz czas.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Mam znajomego, który siedzi w tym trochę czasu i jest administratorem na jednym z ogólnopolskich forum.
                    Jak chcesz to Ci dam namiary do niego, zna się chłop na rzeczy
                    Super, moze sie przydac fachowa porada :)

Skomentuj

co do zolnierza to tez znam goscia, ktory takiego odnalazl
                      ale nie chcialem pisac...
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

chodze od kilku lat i szukam monet na polach, z calkiem niezlym rezultatem :) najstarsza to srebrny rzymek z ok III w.n.e.
                        szukam kogos kto by wybral sie ze mna do kolobrzegu lub okolic poszukac wspolczesnych skarbow, bo samemu to troche strach :)

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                          chodze od kilku lat i szukam monet na polach
                          Czym zamiatasz teraz? Ja zastanawiam sie nad zakupem czegos krajowego lub cos ze stajni Tesoro.

Skomentuj

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9085660 i wszystkie inne modele tych marek o ile sa dostępne u producenta

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Czym zamiatasz teraz?
                              Fisher CZ-7, odpusc sobie wykrywacze tansze od ace150, czy coinmastera najtanszego, pieniadze wyrzucone w bloto, nie jestem sprzedawca tylko praktykiem

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                                Fisher CZ-7, odpusc sobie wykrywacze tansze od ace150, czy coinmastera najtanszego, pieniadze wyrzucone w bloto, nie jestem sprzedawca tylko praktykiem
                                Moj pierwszy wykrywacz jaki kupilem to byl Minelab Sovering GT, ktorego pozniej sprzedalem prawie za grosze :| Lazilem tez z Garrettem GTI 2500, ACE 250. Tesoro Tejon tez sie w lapach zakrecil chwilowo. Przez to, ze od poczatku mialem dobrej klasy sprzet, to tez wiem czego potrzebuje :) Teraz zastanawiam sie na krajowym Rutusem Optima lub Argo. Ewentualnie nowy Tesoro Outlaw. Nowy Garrett Pro tez ciekawy ale jakos mam niepewnosc czy to nie jest podrasowany "kanarek", ktorego po prostu nie znosze.
                                Prawde mowiac chcialbym krajowy produkt o jakosci zachodnich marek, pytanie tylko czy nasi producenci faktycznie taki sprzet oferuja...

Skomentuj

Prawde mowiac chcialbym krajowy produkt o jakosci zachodnich marek, pytanie tylko czy nasi producenci faktycznie taki sprzet oferuja...
                                  zalezy czego oczekujesz, moge polecic tez whites'a prizm 6T/5G, fishera CZ-3D (analogowa weersja CZ-7, ale do dostania) tylko to juz drozsze zabawki

Skomentuj

Interesuje mnie tylko drobinica i doskonala dyskryminacja. Sovering GT byl super, ale mial jedna wade, mimo ze nie jestem cherlakiem, to po dluzym czasaniu reka mi odpadala.

Skomentuj

Interesuje mnie tylko drobinica i doskonala dyskryminacja.
                                      nie wiem czemu ale zalozylem ze wlasnie tego potrzebujesz CZ ma ten plus ze dziala na dwoch czestotliwosciach i lepiej sobie radzi z mniejszymi monetami ktore glebiej zalegaja, najglebszy moj dolek mial prawie 60cm a wyjelem z niego miedziana 1/120 talara, dyskryminacja tez super dziala chociaz na plaze niezbyt sie nadaje - jest skalibrowany na podstawie monet wystepujacych w usa i czasami myli mu sie np zawleczka od piwa z moneta co go od razu wyklucza wg mnie, ale to nie znaczy ze na plazy bedzie sie nim same zawleczki kopac :)

Skomentuj

Kupilem na probe Tesoro Compadre. Taka niby zabaweczka. Dyskryma spoko, ale zasiegi to jednak bida 10-20cm na monetki przy czy ten 20cm to juz musi byc duza moneta.

moneta 1 eurocent z 15cm
                                        moneta 1 grosz z 13cm
                                        moneta 2zl z 16cm
                                        moneta 5zl z 18cm

Zasiegi w powietrzu na allmetal. W sumie jak na cewke 5.75" to nie tak zle.

Pobawie sie troche i kupie kolejna zabawke, lub moze trafi sie jaka wieksza cewka do Compadre.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X