Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Eagle-wydruk bo sie zamotałem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Eagle-wydruk bo sie zamotałem

Czy ktoś może mnie oświecić jak jest z wydrukiem ścieżek z Eagla?Robie export do bitmapy ale nie wiem jak sie pozbyć "śladów"elementów tak aby zostały tylko ścieżki.Czy pozostaje tylko reczny retusz w paintcie?
    PZDR

Nie ma potrzeby nigdzie niczego eksportować.
    Drukujesz wprost z Eagla, co tylko sobie życzysz.
    Zakładam, że masz otwarty projekt, a na ekranie edytor płytki z właściwym plikiem (*.brd).
    Wybierasz kolejno „View” i „Display/hide layers … ” . W okienku „Display” zaznaczasz lub odznaczasz warstwy, które Cię interesują lub nie (Top, Bottom, Pads, Vias itd.).
    Następnie wybierasz kolejno „File” i „Print setup ...” . Tu ustawiasz parametry wydruku jak m. in. wydruk lustrzany, obrót itp. Możesz także ustawić parametry strony (margines, położenie wydruku na stronie itd.).
    Potem już tylko wydruk.
    Przyjemnego drukowania !
    ALT

Skomentuj

ALT, bardzo dziekuje za pomoc!Jestem początkujący w Eaglu.Za pierwszym podejściem tak pomiąchałem że mi wszystko prawie znikło.Ale widzę że programik jest naprawde super.Jeszcze raz dziekuje!
      PZDR

Skomentuj

Nie przejmuj się, też to kiedyś przeżywałem i zepsułem pewnie z pół ryzy papieru. W końcu wkurzyłem się, wydrukowałem sobie podręcznik, przeczytałem, poćwiczyłem i teraz jest dużo lepiej, ale do podręcznika też zaglądam od czasu do czasu (np. przy edycji bibliotek).
        Dla naszych potrzeb Eagle jest w sam raz. Ani zbyt prosty, ani zbyt skomplikowany. A jak się jeszcze usunie ograniczenia wersji 'light edition" ...
        Pozdrowienia.

Skomentuj

wiecie skąd można pobrać eagle?? szukam na google i nie mogę znaleźć... może jestem przemęczony od wpatrywania w ten monitor...

Skomentuj

http://cadsoft.de/

Skomentuj

A nie latwiej uruchomic skrypt File->Run... cam2print.ulp ? Nie trzeba sie bawic w wylaczanie layer'ow. Ja od zawsze tak robie i jest git...

Skomentuj

Theant, wielkie dzieki za pamięć!Tak też działa.I dzięki Ci za to!
                Dodam tylko że umberto nauczył sie dzieki kolegom przenosić mozaike z monitora na folie za co wszystkim bardzo,bardzo dziekuje!Jutro płytka sie bedzie trawić.
                PZDR

Skomentuj

jesli juz jestesmy w temacie, to macie jakiegos dobrego manuala do eagla, bo na elektrodzie jakies szczarkowe znalazlem, glownie chodzi mi o robienie plytek, bo teraz ja sie zamotalem:)

Skomentuj

mkul:
                    przejrzyj najpierw szybkiego tutoriala na stronie producenta... potem jak bedzie malo to poczytaj tutoriala (pdf) tez ze strony producenta - niestety po angielsku - ale jak troche kumasz to i sie domyslisz co i jak... eagle jest w sumie duzo prostszy niz protel... jest bardziej intuicyjny, maly i szybki... a jak jeszcze czegos nie bedziesz kumal to wal smialo na gg, mail, lub telefonicznie

umberto:
                    pamietaj ze do termotransferu top layer musisz dac z mirrorem a bottom bez... chyba ze stosujesz metode fotochemiczna to wtedy trzeba na odwrot - bottom prosty a top odwrocony...

Skomentuj

Theant, ja tera ważniak jestem bo se sam płytki robie,phi,eagle mam w małym paluszku.
                      Oczywiście żartuje,jak na swoje wymagania to mam to co potrzebuje i to dzięki Wam,jeszcze raz dzięki!Płytka wyszła prawie jak z fabryki,teraz męcze się z filtrem Irka ale okazało sie że przewód sygnałowy mam walnięty i nie chciało ruszyć.Na następny ogień idzie subsonic,czasówka do wzmaka i auto on/off.Spytacie skad mam te wszystkie schematy?Proste,od Was!
                      I tak z elektryka zrobiliście elektronika.Może jeszcze będą ze mnie ludzie,kto wie...
                      PZDR

Skomentuj

EEj do czego jest ten program Eagle ? Do drukowania płytek drukowanych ??? ???

Skomentuj

Overclocker, jak najbardziej!I fajowy jest!
                          PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                          X