Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki tv do 5000 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki tv do 5000 zł

wejście telewizji cyfrowej wymusiło zakup nowego tv. i tu pojawia się pytanie jaki tv kupić
    co byście polecili, szczególnie z uwzględnieniem plazma czy lcd(led). tv bedzie stał w pokoju około 20 m kw. nie jestem nastawiony na konkretną markę.
    moje wymagania
    cena 4000 zł max 5000 zł
    rozmiar 46-50 cali
    internet nie jest mi potrzebny
    3d wskazane
    plazma vs lcd obojętnie
    pobór prądu bez znaczenia
    odgległośc od tv od 2 metrów do 3,5 metra

i chyba tyle
    pytam na forum bo chcialbym poznać opinie użytkowników danych modeli.

Wg.mnie

Jakosc: plasma-led-lcd
    Marka: panasonic-samsung-reszta kazda ma jakies bajery
    Internet: bardzo potrzebny (dlna)/ odtworzysz filmy,muze z kompa,serwera,telefonu itp.
    3d mam i uzywam raz na pol roku mimo duzej ilosci filmow moze najlepiej wybrac model z okularami bez baterii bo to tylko wk...ia
    Rozmiar: im wiekszy tym lepszy/ ktos ci powie ze 40 cali wystarczy, tez tak kiedys uwazalem, teraz jaki by nie byl to po dluzszym czasie wydaje sie za maly.

Najlepiej idz do duzych marketow i porownaj rozne modele ( moze trafisz na dobrego sprzedawce co sie zna, a nie jakis uczni z zawodowki co wciskaja byle co kupujacemu). Porownaj ceny w necie i tam kup bo w 99% przez internet jest taniej.

Srum tumtum, sram tamtam, kto ja jestem nie wiem sam... smok anal log...
    Last edited by ruffpl; 13.10.2012, 23:17.

Skomentuj

Może coś z serii ES6800 u Samsunga
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie bierz nic od samsunga, beznadziejna firma robiącą beznadziejne rzeczy - ostatnio kupiłem TV samsunga (LED SmartTV) który oczywiście ma słynną bolączkę:

https://www.google.pl/#hl=pl&safe=of...msung+clouding

I jak myślisz, że to Cię nie trafi przy kupnie samsunga albo tego nie widać to się mylisz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Nie bierz nic od samsunga, beznadziejna firma robiącą beznadziejne rzeczy
          Jest parę telewizorów Samsunga w mojej rodzinie i nie sądzę że jest to beznadziejna firma.

Święty,
          jedź do MM pooglądaj, popytaj i zobacz co Ci wpadnie w oko, a potem - jak pisze ruffpl - przeszukujesz sklepu internetowe i kupujesz taniej
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ostatnio w gazecie (duńskiej) byl fajny artykul promocji jednej z sieci sklepow rtv agd. Kupujac telewizor toshiby jakis model ponad 50 cali kosztujący w sklepie na pln ok 6 -7 tys zl, mozna bylo zaoszczedzic kupujac w tym samym sklepie ok 60% taniej zamawiając ten sam model przez internet + gratis dowóz na terenie calego kraju. Niezle...

Skomentuj

Plazma od LG lub Panasonic. LG ma ta przewage w 3D, ze okulary sa bardzo tanie i lekkie, bo uzywaja innej technologi niz reszta producentow. Ktos powie, ze to technologia pasywna i lipna, ale prosze nie zapominac, ze najlepsze kina 3D rowniez uzywaja pasywnych okularow ( np RealD )

Skomentuj

Zgłębiłem sie w temat ze względu na to, że rodzice są na kupnie TV.
                Generalnie jest tak: Samsung z serii ES6800/ES6900 ma fantastyczne zaplecze multimedialne, po drugiej stronie jest Sony KDL46HX750 który oferuje fantastyczny "obraz".
                Złotym środkiem dla mnie jest Panasonic TX-L47ET50E.
                marcinsywala.pl

Skomentuj

Ja mam plazmowy Panasonic TX-P50G30E (50 cali), poza 3D ma wszystko czego potrzeba. Długo byłem przeciwny technologi plazmowej, ale tylko krowa nie zmienia zdania :-) Z gażetów najbardziej podoba mi się odtwarzanie filmów z USB, nie trzeba kombinować z komputerem, kablami, pamięć w gniazdo i leci. Napewno kiedyś kupię dysk sieciowy i podepnę telewizor do LAN'u . Jeszcze z minusów, telewizor nie ma pełnej przeglądarki WWW tylko predefiniowane strony (być może już jest albo wyjdzie update softu), choć do tej pory nigdy nie czułem potrzeby aby skorzystać z netu w TV.

Za tą cenę to chyba najlepszy zakup w kategorii "value for the money" (lekko ponad 3k PLN w marcu tego roku). Dodatkowo trafiła mi się 5-letnia gwarancja :)

Skomentuj

Ja obecnie mam same samsungi. W salonie mam z ethernetem i usb/ podłączyłem w to karte wifi usb b/g/n i bez problemu odtwarzam filmy hd, 3d, muze, itp. z serwera podpiętego do routera w przedpokoju. W blu-rayu samsunga mam smart tv i inne pierdy ale nie korzystam z nich/ jak ktoś potrzebuje to jest to fajny bajer- ipla, tvn player, radia internetowe i inne rzeczy. Wg mnie teraz internet to podstawa w telewizorach.

Skomentuj

kup sobie plazme panasa jezeli Cie pobor pradu nie "rusza" ( bo jednak w ogolnym rozrachunku ciagna wiecej niz nowoczesne ledy i to jest fakt..choc oczywiscie to nie te plazmy co 2 i wiecej lat temu... tak samo nie ma juz wlasciwie czegos takiego jak "wypalanie" ten temat przeminal juz dawno) ......plazma ma po prostu lepszy obraz i tyle,
                      samsungi sę niewatpliwe efekciarskie i maja fajny design ale jak ktos mial doczynienia dluzej niz wizyta w markecie z plazmami albo ledami sharpa/sony.. to nie kupi samsunga
                      obraz na samsungach jest przejaskrawiony, cukierkowaty po prostu drazniacy, demo swietnie przygotowane by sprzedac ale potem w domu jak ustawisz...
                      tak samo jakos obrazu z roznych zrodel .. obraz "nie HD" na plazmie panasa czy moim sharpie jak dla mnie jest o klase wyzej od samsungw ;p
                      (kiedys z sasiadem robilismy sobie w salonie testy i sasiad stweirdzil ze nie dosc ze jego samsung drozszy ;p ... to jeszcze gorzej skaluje obraz heh

od prawie roku oprocz plazmy panasa mam leda sharpa le830e z matryca rgby ... co prawda wymagaja torszeczke zabawy z kalibracja ale jak juz sobie ustawilem pod siebie ( a mozesz tam naprawde masakrycznie wiele rzeczy zmieniac) to dzisiaj kupujac zrobil bym to samo ....

co do gadzetow jak kupujesz tv ... dla TV to w twoim przedziale cenowym kazdy bedzie mial to co w zupelnosci ci wystarczy...
                      czyli odtwarzacz filmow mpeg/mkv przegladarka fotek oraz DLNA .. reszta przynajmniej dla mnie jest kompletnie nie potrzebna

Skomentuj

A wiec tak, nie wiem czy wiecie ale większość matryc jest produkowanych przez SAMSUNGA.
                        Takie firmy jak Panasonic, SONY i inne popularne marki mają zamontowane matryce z SAMSUNGA !! Ja bym proponował zakup SAMSUNGA z matrycą LED (nie podświetleniem tylko matrycą LED!!) lub lepiej niewątpliwie obecnie najlepszą na rynku OLED. Każdy kto miał telefon z wyświetlaczem AMOLED wie co ten wyświetlacz jest wart.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel_ Zobacz posta
                          Takie firmy jak Panasonic
                          Mylisz sie kolego. Panasonic ma parę "swoich" matryc, ale generalnie zaopatrują się u LG.

nie podświetleniem tylko matrycą LED
                          Pokaż mi o co chodzi, bo wydaje mi sie że mylisz matrycę LED z LCD LED jako podświetlenie matrycy, albo FULL LED?.

lepiej niewątpliwie obecnie najlepszą na rynku OLED
                          OLED to jeszcze przyszłość - charakteryzuje się obecnie krótką żywotnością i WIELKIMI KOSZTAMI!
                          Last edited by Hermes; 14.10.2012, 22:15.
                          marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                            Panasonic ma parę "swoich" matryc, ale generalnie zaopatrują się u LG.
                            Matryce SAMSUNGA także są używane.
                            Pokaż mi o co chodzi
                            LCD z pełnym podświetleniem LED + strefowe wygaszanie.

OLED to jeszcze przyszłość - charakteryzuje się obecnie krótką żywotnością i WIELKIMI KOSZTAMI!
                            Mylisz się to nie jest przyszłość. SAMSUNG ma już wszystko gotowe do masowej produkcji tylko musi jeszcze trochę zarobić na sprzedaży LCD bo jak większość firm zainwestowała duże pieniądze w tą technologie.

Skomentuj

Inaczej mówiąc tylne a nie krawędziowe podświetlenie - właśnie z krawędziowymi jest taka kpina jak nierówno podświetlenie (każdy LED TV od samsunga z krawędziowymi ma tą bolączkę).

Skomentuj

Matryce SAMSUNGA także są używane.
                                W nowych modelach? Ciekawe

Zmienia postać rzeczy

Mylisz się to nie jest przyszłość. SAMSUNG ma już wszystko gotowe do masowej produkcji tylko musi jeszcze trochę zarobić na sprzedaży LCD bo jak większość firm zainwestowała duże pieniądze w tą technologie.
                                To jest przyszłość, bo jeszcze tego nie ma powszechnie dostępnego. To co jest teraz na OLEDzie to "prototypy".
                                Autor tematu napisał że poszukuje TV do 5kzł o przekątnej 46-50". Myslisz że coś na OLEDzie znajdzie się w tej lenie? Bo jak na moje do spełnienia postawionych wymagań trzeba by wydać ponad 30kzł??
                                marcinsywala.pl

Skomentuj

Za 5000zł obecnie bym nie kupował TV. Za 2500zł jakąs plazmę panasa z nowej serii a za dwa-trzy lata, mam nadziję, jak zaczną się pojawiać 40calowe oledy takiego kupić za kilka kafli. Ja w każdym razie tak zrobię, a do tego czasu przeczekam no swojej plaźmie, która ma dopiero 8 miechów, więc za trzy latka powinna jeszcze jako tako świecić.

Skomentuj

Do tego czasu to pewnie będu juz 3d bez okularów produkowane przez wszystkie firmy, potem hologramy, wyświetlacze na wszystkie ściany itd, itd...

Skomentuj

Swięty co będzie źródłem sygnały? Czy będziesz używał telewizora jako monitora do komputera?

Skomentuj

A wiec tak, nie wiem czy wiecie ale większość matryc jest produkowanych przez SAMSUNGA.
                                        Takie firmy jak Panasonic, SONY i inne popularne marki mają zamontowane matryce z SAMSUNGA !! Ja bym proponował zakup SAMSUNGA z matrycą LED (nie podświetleniem tylko matrycą LED!!) lub lepiej niewątpliwie obecnie najlepszą na rynku OLED. Każdy kto miał telefon z wyświetlaczem AMOLED wie co ten wyświetlacz jest wart.
                                        po pierwsze to ze samsung je produkuje (i to nie do wszystkich modeli/serii nawet dla samego siebie ) nie oznacza ze to sa dokladnie te same matryce ;p ....
                                        2 sam samsung stosuje "loteriade" i nie we wszystkich swoich telewizorach ma swoje matryce ... to dopiero ciekawe nie ? ;p
                                        3 sa ciekawe rozwiazania .. chocby sharpa matryca z 4ma kolorami ... RGBY ;p
                                        4 taki np sony ma bardzo duza czesc udzialow .... w samym samsungu ;p
                                        i w sumie najciekawsze... telewizor to nie sama matryca ... i to chyba kazdy widzi ... jak sobie postawi dwa telewizorki obok siebie

w mancie czy medionie tez masz matryce samsunga... czy to dobrze swiadczy o manta/medion ? .....
                                        nie po prostu jak po kontroli jakosci nigdzie sie nie zalapie .. to laduje wlasnie tutaj
                                        co ciekawsze jak pogrzebiesz na googlach to doczytasz ze samsung ma nizsze progi przy kontroli jakosci dla swoich matryc niz firmy ktore sie u nich zaopatruja...
                                        jak sie nie zalapie dla sony... to jest prawdopodobienstwo ze ten panel znajdziesz w telewizorku ..... samsunga
                                        (problem duszków w paru seriach samsunga jest znany .. co ciekawe niby ta sama matryca u sony... juz tego problemu nie ma ....zastanawiales się czemu ?)

Pawel_ ... w dzisiejszym swiecie naprawde nie jest wielce istotne fizyczne pochodzenie jednego z komponentów... bo swiat mamy taki ze od 7 do 15 tej fabryka produkuje dla X ... a od 15 do 23 dla Y ktory wydawalo by sie jest konkurentem X heh ..
                                        bardziej przejmował bym się typem matryc .. niz ich pochodzeniem to jest ciekawsze zagadnienie ....

najwazniejszy jest efekt koncowy a ten efekt trzeba sobie ocenic samemu

PS w kwesti telewizorow to raczej szperaj na hdtv.com.pl
                                        co do samego wyboru .. podtrzymuje zdanie: PLAZMA panasa > led sharpa/sony > cala reszta ;p
                                        Last edited by bawolek; 15.10.2012, 09:03.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X