Wpisując powyższą nazwę tematu w google, jest dużo podobnych wątków.
Jednak dla mnie wciąż niezbyt jasno określone.
Tzn, ja jako osoba fizyczna, mająca stałą pracę lubię czasami pobawić się elektroniką.
Tu kupie od znajomych okazyjnie, a na allegro sprzedam.
Wiadomo że z zyskiem, ale nie jakiś tam kosmicznym.
Co myślicie o postępowaniu fiskusa?
W tym roku sprzedałem na allegro sprzęt używany, po naprawach itp, na kwotę nie całe 6kzł.
Czy mnie to dotyczy? Nie żyje z tego, więc?
Na pewno nie każdy też wie o tym, że jako kupujący rzecz powyżej 1kzł musi zapłacić podatek PCC 2% do 14 dni po zakupie!
Na temat trafiłem przez przypadek, nigdy dotąd na ten temat nic nie wiedziałem ani nie słyszałem.
Jako diy'owcy każdy pracuje, więc może sa tu jacyś prawnicy, bądź mają znajomych prawników lub spotkali się z tym.
Tak że wyraźcie swoją opinię i wiedzę na ten temat.
Jednak dla mnie wciąż niezbyt jasno określone.
Tzn, ja jako osoba fizyczna, mająca stałą pracę lubię czasami pobawić się elektroniką.
Tu kupie od znajomych okazyjnie, a na allegro sprzedam.
Wiadomo że z zyskiem, ale nie jakiś tam kosmicznym.
Co myślicie o postępowaniu fiskusa?
W tym roku sprzedałem na allegro sprzęt używany, po naprawach itp, na kwotę nie całe 6kzł.
Czy mnie to dotyczy? Nie żyje z tego, więc?
Na pewno nie każdy też wie o tym, że jako kupujący rzecz powyżej 1kzł musi zapłacić podatek PCC 2% do 14 dni po zakupie!
Na temat trafiłem przez przypadek, nigdy dotąd na ten temat nic nie wiedziałem ani nie słyszałem.
Jako diy'owcy każdy pracuje, więc może sa tu jacyś prawnicy, bądź mają znajomych prawników lub spotkali się z tym.
Tak że wyraźcie swoją opinię i wiedzę na ten temat.
Skomentuj