Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmak LAMPOWY PORADA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmak LAMPOWY PORADA

Witam
    Planuje zakup wzmacniacza lampowego, a jestem w tym temacie zielony.
    Opinie o tych wzmacniaczach sa raczej bardzo pozytywne.Jest duzo firm produkujacych te wzmacniacze ale te firmy mi nic nie mowia, sa dlamnie malo znane.
    Ma byc do kwoty 7.000zl najlepiej nowy, o mocy min 40w
    Na diyaudio tez niema zadnego watku na ich temat a szkoda
    Prosze was o jakies podpowiedzi jaki wybrac i na co zwracac uwage przy zakupie i ktore firmy sa dobre.

---------- Post dodany o 18:11 ---------- Poprzedni post o 17:56 ----------

po glowie chodzi mi to

http://sklep.rms.pl/index.php?p4622,...cniacz-lampowy

o kurde, za 7kzł to ja ci zrobię porządnego lampowca z większą mocą jak sobie Pan życzy.
    HAMP > 007kzł raven zgłoś się :P

Skomentuj

Robienie na zamowienie odpada musze miec orginal nowy z gwarancja

A co sadzicie o firmie LUXMAN ?

Skomentuj

A te "robione" nie są oryginalne?Ech za 7tyś to można ze 2 dobre w PP zrobić i mogą śmiało konkurować z tymi "oryginalnymi"Czy potrzebujesz tak dużej mocy?2x40w z lampowca to bardzo dużo.Pozdrawiam

Skomentuj

Wiem ze za taka kase mozna zrobic cos fajnego tylko nieznam sie na lampowcach i jezeli zmowie cos u kogos niewiem czy ktos nie oszuka mnie dlatego wole cos sklepowego z gwarancja. Mam kolumnienki na usherah projekt Yoshi_80 napedzam je wzmakiem technics su300 ale przez 2 lata odkladalem pieniadze na lampowca poprostu choruje na te wzmacniacze na ich wyglad i wykonanie cudo.
          A na forach czytalem ze ich dziek to poezja co kusi mnie do kupna jeszcze bardziej :biggrin:

Skomentuj

Mlody123, nie kupuj sklepowego, nie opłaca się. We wzmaku lampowym dobrze zrobionym nie ma się w zasadzie co zepsuć. Wymienić lampę każdy umie. Zastanów się jeszcze

Skomentuj

Zwróć również uwagę na jakich lampach kupisz ten wzmacniacz?Niektóre z nich są dość drogie a wzmacniacze te potrzebują regulacji po ich wymianie.

Skomentuj

O tym nie wiedzialem ze po wymianie lampy trzeba regulowac wzmaka
                Musze wszystko jeszcze przemyslec
                Dajcie linka do kakretnej strony musze bardziej zaglembic sie w lekturę, zwlaszcza musze wiedziec wiecej o samych lampach :)

Skomentuj

Szczerze polecam tego czlowieka mam od niego pp na el34 i jestem zadowolony szybki mily kontakt a i cenowo jest nie najgorzej.
                  http://krislamp.weebly.com/

Skomentuj

Wielkie dzieki za pomoc

Skomentuj

Bezsens, wydawać 7k PLN na głośniki jeszcze jest sens ale na wzmacniacz i do tego lampowy? Proszę mi wybaczyć ale jak dla mnie jest to co najmniej chory pomysł.

Dźwięk lampowy to jedynie parzyste zniekształcenia harmoniczne niskich rzędów co niestety na moją psychikę dobrze nie wpływa (wiedząc, że coś mi zniekształca dźwięk nie ważne czy przyjemniej dla mego ucha) dlatego wolę osiągnąć niezwykle niskie THD przy wzmacniaczu tranzystorowym i nie słyszeć żadnych zniekształceń niż mieć wzmacniacz lampowy zależnie od mocy nawet dochodzący do kilku procent THD.

Wzmacniacz tranzystorowy produkuje zniekształcenia harmoniczne rzędów nieparzystych.

Skomentuj

Fajnego wzmaka lampowego można zrobić za kilka stówek, a za resztę kupić samochód :) albo komputer, zegarek i jeszcze Ci ho ho zostanie :)

Skomentuj

Mnie na razie wystarcza 2x2,7W z lampki śmieciowej. Koszt wykonania to około 200-250 zł bez obudowy. Ja pojechałem na śmieciowych podstawkach, telewizyjnych TG, starym TS40 i prostym projekcie Traxmana z Triody. Lampki nowe z Allegro. Całość gra pięknie i jak na mój zeżarty przez słuchawki słuch to nawet brzmienie "zabiło" moje zbudowane dotąd tranzystory. Jak kto woli...bardzo lubię posłuchać tranzystorowego wzmacniacza mocy ale stety zamieniam 2x40W na 2x2,7 z lampy.

Skomentuj

Amper6 witaj w klubie:) Ja również odstawiłem tranzystor a słucham "słabego" lampowca może 2x3w?Może zanim kolega zakupi drogi wzmacniacz powinien kupić "coś" tańszego tak na początek.Nawet na allegro można coś wybrać.
                            Last edited by roman763; 19.11.2012, 21:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                              Dźwięk lampowy to jedynie parzyste zniekształcenia harmoniczne
                              to takie gadanie i uproszczenie. Może w SE są i dominujące parzyste ale typowy PP to sieje nieparzystymi i to całym spektrum aż miło :)

Jak ma 7kPLN to ja by się rozejrzał za używką Mac-a ale będzie ciężko coś dostać :)
                              Wykonanie wzmacniacza o takiej mocy to 1500-2000PLN jak nic :)

Amplifona kupisz za znacznie mniejszą kasę Skontaktuj się z Piwowarczykiem :)

Wzmacniacz lampowy albo się lubi albo nie

Skomentuj

A ja wydam na wzmaka 2tysie, zrobie go sam i smialo moge go skonfrontowac z konstrukcja za 7kzl. A jak chcesz takiego sporego wzmaka to moze kopie mcintosha na kt88 w PP? Za miesiac pokaze taka konstrukcje..
                                Z lampami jest jak z kolumnami diy. Robisz tanio i dobrze a nie kupujesz czegos drogiego robionego na tasmie..

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                  mcintosha na kt88 w PP
                                  A jak Ci się udało skombinować trafa z dzielonym obciążeniem ? :)

Skomentuj

Moze inaczej. Ja zaprojektuje i poskladam wszystko pod wzgledem designu a moj znajomy bedzie go stawial na nogi. Wszystko w odpowiednim czasie przedstawie

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Skomentuj

Ja zaprojektuje i poskladam wszystko pod wzgledem designu a moj znajomy bedzie go stawial na nogi.
                                      Czy tym znajomym nie będzie MariuszElektro czasami? Bo wiem, że on sporo wolnego czasu ma ostatnio :)

Skomentuj

musze sie nie zgodzic z toba dolphin 123 nieda sie zrobic cos z niczego. W odniesieniu do kolumn wolalbym kupic gotowe kolumny na przetwornikach np. seas niz zrobic dobra konstrukcje samemu na jakichs np. teslach.
                                        Widze ze zdania sa podzielone odnosnie lampowcow a wzmaku na tranzystorach kazdy ma swoje zdanie.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X