Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmak LAMPOWY PORADA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Mlody123 Zobacz posta
    W odniesieniu do kolumn wolalbym kupic gotowe kolumny na przetwornikach np. seas niz zrobic dobra konstrukcje samemu na jakichs np. teslach.
    A zrób sobie na Seasach czy też na Scanach? DIY to tylko na Teslach? To co za 3kzł zrobisz sam na Scanach czy Seasach w sklepie zapłacisz ok 8-10kzł.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Mlody123 zerknij :http://tablica.pl/oferta/lampowy-wzm...7e416b97;r:;s:
      To nie jest moja aukcja,mam jednak wrażenie iż wiem kto go wykonywał?I jeśli się nie mylę to ten wzmacniacz zagra min tak jak te "firmowe"za min 5tyś.No może nie jest do końca ładny?ale też cena nie jest specjalnie wysoka.To sprawdzona konstrukcja,tania w utrzymaniu i praktycznie bezobsługowa.

Skomentuj

wlasnie sie zastanawiam nad tym wzmakiem jest calkiem ciekawy za taka kaske i lampy tez ma nie najgorsze :)

Skomentuj

ciekawy a co wy o nim myslicie ????

Skomentuj

ja bym tego nie kupił no i 40w to pobożne życzenia ~20-25W max użyteczna 15-20W.

Skomentuj

Koleś umie złożyć lampiaka dobrze ale niestety brakuje mu porządnej obudowy żeby się to sprzedało.

Zamieszczone przez Mlody123 Zobacz posta
              musze sie nie zgodzic z toba dolphin 123 nieda sie zrobic cos z niczego. W odniesieniu do kolumn wolalbym kupic gotowe kolumny na przetwornikach np. seas niz zrobic dobra konstrukcje samemu na jakichs np. teslach.
              Przestań bredzić... :) Nawet zamawiając u kogoś identyczne skrzynki jak firmowe (można nawet od tego samego dostawcy), kupując głośniki z internetu gdzie często jest dołożona prawidłowa zwrotnica, oszczędzasz i tak 2/3 tego za co musisz zapłacić w sklepie...

Skomentuj

W nawiązaniu do twojego pierszego postu młody :) (bez urazy przypadkiem)
                Masz 7kilo monet i pytasz jaka firma dobra itd.
                Każda dobra bo zarabia kasę :) A który kupić to powinieneś zastanowić się sam, w końcu to Ty będziesz klamota słuchać. To jak z kobietami, jednemu podobają się blondynki a drugiemu brunetki (ja tam wole brunetki akurat, ale za fajną blondie też się obejrzę :) )
                Niemniej jednak jeżeli mam cos doradzić to weź te 7 kilo i pogadaj z kimś kto to ci przerobi na sprzęt grający i zrobi to w dodatku na miarę. Inaczej to będziesz musiał wywalić zdecydowanie więcej żeby coś dopasować do siebie i tym samym staniesz się tylko zwykłym audiofilem :)

Skomentuj

rawen1985 to nie są pobożne życzenia a fakty.Co prawda wzmacniacz ten w klasie A ma ok połowę tej wartości co w zupełności wystarcza jednak już w klasie AB ma 2x36w.Czy warto go kupić?Wystarczy policzyć iż zakup kompletu dobrych transformatorów to koszt ok 800-1000zł.Reszta może nie jest już tak droga ale jak to się wszystko zliczy do "kupy"to tez wyjdzie niezła suma!
                  Ps:Mam takie wrażenie ze wzmacniacz ten budował "spec"z Krakowa,a jeśli tak to mam transformatory od tego Pana w swoim Williamsonie i trafa te mogą śmiało konkurować z dużo droższą konkurencją.Poza tym gość ten zbudował już wiele takich Williamsonów i wie co robi,pomijam tu wygląd zewnętrzny,ale obudowę zawsze można zmienić
                  Last edited by roman763; 20.11.2012, 19:38.

Skomentuj

Mierzyłeś ? Ja miałem wzmacniacz na tych lampach :)
                    36W no może przy 15% thd ma :P

W ultra liner jest 20-25W i to przy zasilaniu 450V. W klasie A 15W, w trybie pentodowym w klasie AB1 i stałą polaryzacją do się wycisnąć blisko 30W.

Moc ponad 30 W jest możliwa tylko w AB2 (z prądem siatki) w trybie pentodowym co nie jest możliwe w standardowym układzie Wiliamsona.
                    Z Ra 3.8k można nawet koło 50W wtedy .

---------- Post dodany o 21:20 ---------- Poprzedni post o 21:16 ----------

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
                    mogą śmiało konkurować z dużo droższą konkurencją.
                    A masz jakieś pomiary tych traf podaj jaka jest chociaż La.

Skomentuj

rawen1985:10 sekcji,50w,Raa6600,La140mA,odczepy 4 i 8ohm.Mojego wiliamsona nie mierzyłem,pracuje w klasie A tak więc ma może 2x15w?Gra w pomieszczeniu 36m2i nigdy nie udało mi się go "rozkręcić"powyżej połowy.

Skomentuj

Czaruję...
                      X