Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z monitorem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z monitorem

Witam
    Panowie pomuzcie bo juz niewiem co robic!!!!!

Niedowno kupilem monitor LG 23cale niemoglem przynim dlugo siedziec bo strasznie razil w oczy ustawialem w monitorze opcjach wszystko nie pomoglo wymienilem na samsunga S22B300 i dalej jest to samo niewiem czy to wina monitora czy karty a moze moje oczy niemogo patrzec w ledowe monitory.

Napewno da sie zmienic intensywnosc podswietlania ledow. Dokladnie rozumiem Twoj problem, poniewaz po zmiane z monitora CRT na LCD rowniez meczyl mi sie wzrok. Aktualnie mam praktycznie zupelnie obnizone podswietlanie matrycy. Nie wyobrazam sobie jak mozna ogladac monitory na typowych ustawieniach producenta, prawie jakby ktos zarowka w oczy swiecil.
    W moim monitorze jest preset ustawien zwany TEXT, czyli do czytania, wtedy monitor bardzo obniza swiecenie i kontrast. Moze cos podobnego jest u Ciebie. Sprawdz dokladnie instrukcje. Moj monitor jest starszy ze swietlowka HP w2448hc.

Skomentuj

Ja mam lcd samsunga i używam 2 trybów- tradycyjny i film ( dynamiczny tylko do gier bo męczy oczy). Może masz za dużą jasność ustawioną, złą rozdzielczość, lub odświeżanie monitora. Spróbuj zmniejszyć ziarnistość, zwiększyć wygładzanie (jeśli masz taką funkcję) i zmniejsz kontrast/ chyba , ze zależy ci na jakości obrazu do oglądania filmów.

Oczywiście, że gdy siedzi się za długo przed monitorem to oczy bolą i łeb pęka :flapper: Jaką masz kartę i jakie ustawione odświeżanie obrazu?

Skomentuj

z tekstem mam tak jak pisze pogromca mitow ciezko jest co kolwiek przeczytac bawilem sie w ustawieniach monitora kontrast itd... ale nic to nie dalo
        moze ma ktos z was taki monitor a dlugo nie siedze bo sie nieda gora 5 min po odejsciu od monitora az w glowie mi sie krenci
        probowalem tez wlasciwosci-panel sterowania nivida tez nic nie dalo od czego zaczac szukac?????
        gdzie szukac tych trybow co pisze ruffpl???

Skomentuj

Skomentuj

Kiedys jak mialem monitor samsung, to do niego byl dolaczony program, ktorym mozna bylo sterowac wszystkimi ustawieniami monitora. Polaczenie bylo przez usb. Sprawdz czy moze Twoj monitor tez ma taka opcje. Moze by sie cos dalo jeszcze zdzialac.

Skomentuj

dzieki napisz mi jeszcze ruffpl jak powinno byc w tej opcji prawidlowo ustawione na jakim trybie ???????

Skomentuj

Czaruję...
              X