Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie Intertechnik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamówienie Intertechnik

Mam zamiar zrobić zamówienie w http://www.intertechnik.de/ może ktoś ma na coś ochotę, podzielimy koszty wysyłki będzie taniej. Najchętniej z Wawy, blisko bez zbędnych kosztów ponownych wysyłek.

Z tego co doczytałem koszt dostawy do Polski 15 Euro.. ?

wiesz co, cos mi sie kojazy ze nie chcieli do polski wysylac... pamietam ze jak uka zamawial z IT to bral do siostry a ona wysylala do polski
    ale moze cos sie zmienilo

Skomentuj

http://www.intertechnik.com/Shop/delivery-costs/9412,en

jutro zadzwonię lub napiszę.

---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post o 22:54 ----------

Z tego co patrzyłem to już przy 4 głośnikach bardziej się opłaca niż w Polinku, chyba że coś przeoczyłem.

Skomentuj

tutaj podatku nie doliczasz, wiec tylko wplacasz w ojro

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          tutaj podatku nie doliczasz, wiec tylko wplacasz w ojro
          Dlaczego niby? Podatek zawsze będzie doliczony na granicy jak się zamawia coś z innego państwa (w uproszczeniu - nie kombinujmy) a jako iż Niemcy są w UE to jesteśmy jedynie zwalniani z cła.

Skomentuj

bo podatek jest wliczony juz w DE
            tylko ze tam jest 19%
            tak samo bylo przy zamowieniu z audiocomponents

Skomentuj

No to bodajże różnicę się dopłaci czyli 4% na granicy - przynajmniej wg. tego co wiem.

Skomentuj

jak zamawialismy z audiocomponents to nic nie doliczali. bo niby dlaczego mieliby to robic? glosnik kupiony w DE, tam uczciwie zaplacony podatek

Skomentuj

Marios pisz co potrzebujesz
                  Moze akurat jest na stanie
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

MDS08 podrozal o cale 10E! :(

Skomentuj

A przy zamowienu z DE ale na firme Oni nie doliczaja Vat. Zamaiwalem ostatnio kilka zeczy z DE i zawsze dostawalem towary w cenie netto. Jesli ktos prowadzi dzialalnosc moze uda sie kupic bez vat, co juz jest bardzo oplacalne. Chociaz ja kiedys pisalem do intertechnika i nie chcieli mi sprzedac bo qba jest dystrybutore na Polske.

Skomentuj

Niestety Qba jest dystrybutorem glosnikow z Intertechnik na Polske. A jak zechcecie jakies inne glosniki poza tym co on oferuje na stronie, to taka wam marze policzy, ze odechce Wam sie zamawiac :)

Skomentuj

Mam kolegę, który mieszka w slubicach.
                          Jak by było tego wiecej to mógłby odebrać bezpośrednio u nich. Wysyłka by była tylko po cenie w pl.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            No to bodajże różnicę się dopłaci czyli 4% na granicy
                            Jaki podatek, na jakiej granicy ? . Przecież w unii jesteśmy.

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                            Niestety Qba jest dystrybutorem glosnikow z Intertechnik na Polske. A jak zechcecie jakies inne glosniki poza tym co on oferuje na stronie, to taka wam marze policzy, ze odechce Wam sie zamawiac
                            Dokładnie, juz to przerabiałem. Jedyna opcja to zamówienie na adres niemiecki.

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                              Chociaz ja kiedys pisalem do intertechnika i nie chcieli mi sprzedac bo qba jest dystrybutore na Polske.
                              no wlasnie - to jest powod dlaczego uka zamawial do siostry...

Skomentuj

kupiłem Gradient AXT- 06 dwa głośniki po 30 ojro + 19% mvst + koszty przesyłki , płatne przez paypal i zapłaciłem 86,41 ojro. Paczka doszła bardzo szybko.

Rechnung z dnia 24.10.2012

Skomentuj

No i właśnie o to chodzi. Też mam siostrę na stałe w dojczlandi więc nie byłoby problemu z wysłaniem ale to już pośrednik i koszty przesyłki się dublują.
                                  Narazie nie mam odpowiedzi od nich, napisałem w inglisz innego nie znam poza polskim

---------- Post dodany o 20:52 ---------- Poprzedni post o 20:52 ----------

Dam znać jak się sytuacja rozwinie

---------- Post dodany o 23:21 ---------- Poprzedni post o 20:52 ----------

Oki Panowie, zamówienia raczej nie będzie chyba że przez siostrę .
                                  Dostałem informację w skrócie: dziękujemy za zainteresowanie, przesłaliśmy twoje zapytanie do działu sprzedaży QBA w Polsce". Widać żę są lojalni w stosunku do importera czy dystrybutora. Zobaczę co zaoferują, ewentualnie zrezygnuję.

Skomentuj

Bo obliguje ich do tego umowa dealerska.
                                    Nic nowego

A u qby można kupić dużo wiecej niż ma na stronie.
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tylko podejscie Qby do klienta pozostawia wiele do zyczenia...

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Skomentuj

Zamieszczone przez prophet064 Zobacz posta
                                        kupiłem Gradient AXT- 06 dwa głośniki po 30 ojro + 19% mvst + koszty przesyłki , płatne przez paypal i zapłaciłem 86,41 ojro. Paczka doszła bardzo szybko.

Rechnung z dnia 24.10.2012
                                        intertechnik nie wysyłają do polski za pobraniem ale płatność z góry np. przez paypal jest realizowana bez problemu i bez pośredników

Skomentuj

Czaruję...