Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuner DVB-T

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tuner DVB-T

Witam,

za pół roku czeka mnie wyłączenie naziemnych nadajników analogowej telewizji. Posiam stare odbiorniki i czeka mnie zakup nawet 3 tunerów. Jeśli ktoś z Was jest w stanie wyrazić swoją opinię o urządzeniu które posiada lub porównywał kilka z dostępnych modeli pod względem funkcjonalności to bardzo o to proszę. Nie mam z kim na ten temat pogadać a chcialbym rozsądnie wydać pieniądze. Proszę o info czego szukać a od czego trzymać się z daleka.

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

Nie tylko Ciebie czeka wyłączenie analogowego sygnału :) Ja ze swojej strony proponuję Fergusona Arive T65. Ma w zasadzie wszystko co potrzeba a przy odrobinie inwestycji można z niego zrobić rekorder. Cena max 150 zł w zależności od sklepu. Do tego odpowiednio dobrana antena i wszystko hula jak należy :)
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

Witam,

jaki zbieg okoliczności, właśnie oglądam na ekranie Ferguson Ariva T65...

Jacek Zieliński

Skomentuj

http://webranking.pl/98/tunery-dvb-t/#.UNNcsXez4U4

Skomentuj

Witam,

dzięki za link, znowu Ferguson, no chyba coś w tym musi być...

Jacek Zieliński

Skomentuj

Ja używam Fergusona Arive T65 - nie mogę przez trzeci miesiąc złego słowa powiedzieć - działa jak należy, nie wiesza się - tylko co mnie denerwuje w nim to to że nie ma bezpośrednio na pilocie opcji "ustawienia czasu wyłączenia" tylko trzeba chodzić po menu co mnie irytuje gdy już usypiam.

Rodzice mieli MANTA DVBT06 i były od początku z nim jaja - pilot działał nie za ciekawie, telefonowanie w jego obrębie powodowało zakłucenia na TV, oddałem w ciągu 2 dni i wymieniłem na fergusona.

Skomentuj

Ja kupiłem sobie Cabletech URZ0083. Po 3 miesiącach użytkowania mogę śmiało polecić ten sprzęt, chociaż pojawiły się nowsze modele. Ma wszystkie potrzebne złącza, obudowa dość solidna. Pilot na początku wydał mi się tandetny, ale nie jest taki zły. Denerwuje mnie za to mały kąt odbioru wiązki z pilota, należy prawie prostopadle celować aby przełączyć coś. Miałem doczynienia również z tunerem firmy "xenic" i tego już nie polecę, wtyczki wypadają z gniazd (jakoś luźno w nich), tylna ścianka się ugina, przy dotknięciu, a pilot to już tragedia. Mimo, że wygląda praktyczne jak mój to jednak jest naprawdę tandetny i wygląda, jakby miał się rozpaść.

Skomentuj

Wiwa HD100. Z nowym softem śmiga aż miło i nie ma z nim żadnych problemów.
                http://www.ceneo.pl/Tunery_naziemne;...FcpZ3godjCAA4Q

Skomentuj

Witam,

serdecznie dziękuję za Wasze opinie. Ferguson umacnia się na pozycji leadera. Mam jescze jedną prośbę. Czy któryś z dekoderów które macie jest wyposażony w modulator ? Pytam, ponieważ jeden z moich odbiorników nie posiada żadnego złącza oprócz wejścia antenowego.

Pozdrawiam,
                  Jacek Zieliński

P.S. właśnie znalazłem tego Fergusona w Lublinie za 119 PLN. Kupię 1 szt. Zobaczymy co jest wart.
                  Last edited by Jacek Zieliński; 21.12.2012, 08:40.

Skomentuj

Ferguson to przede wszystkim dobra marka. Cabletechy, wiwy itp. to chińszczyzna.

Polecam tak jak reszta T65.

Skomentuj

Witam,

i tak zrobiłem, pudełko z tunerem leży na biurku. Wieczorem, po powrocie z pracy do domu, nastąpi chwila prawdy. Przekonam się czy aktualna instalacja antenowa w moim domku pozwala wejść w świat cyfrowej telewizji

Pozdrawiam,
                      Jacek Zieliński

Skomentuj

jak działała analogowa bez dużego śniegu ... to cyfrowa też będzie działać ;p

Skomentuj

Witam,

no i faktycznie działa. Elegancko znalazł 15 kanałów. Faktycznie, jak ktoś napisał w sieci, menu takie, że i babcia sobie poradzi. O jakości nie ma co pisać bo wydaje mi się, że "cyfra" ma to do siebie, że albo obraz jest albo go nie ma. U mnie jest obraz, nic się nie zacina, jakość 80%. Nie wiem czy to dużo, czy mało. Najważniejsze, że nie muszę wychodzić na dach aby kręcić anteną.
                          Bardzo dziękuję za pomoc, za miesiąc-dwa kupię kolejny taki dekoder o ile ten mnie nie zawiedzie.

Pozdrawiam,
                          Jacek Zieliński

Skomentuj

orientujecie się czy pojawiło się coś ciekawego z tunerów ostatnio słyszałem i jakimś z cyfrowego polsatu, miał ktoś z tym co czynienia ??

Skomentuj

Zamieszczone przez kurdzio Zobacz posta
                              orientujecie się czy pojawiło się coś ciekawego z tunerów ostatnio słyszałem i jakimś z cyfrowego polsatu, miał ktoś z tym co czynienia ??
                              Działa tak jak jego odpowiednik w cyfrowym polsacie - czyli do bani, grzeje się i stopuje obraz. Dodatkowo ma słabą czułość.

Zamówiłem dla siebie Opticum T90 bo mecze będą Ligi Mistrzów to bym oglądnął sobie :) U rodziców jest Ferguson Ariva 65. Fergusona mogę polecić bo przez 4mies nie było problemów i dużo tego namontowałem, a porównam do opticuma i zdam relację.

I odradzam mante, wiwe i krugera oraz korr.

Skomentuj

Witam,

Potwierdzam to co napisał LightSound o dekoderze Polsatu. Kupiłem go jako drugi w domu. Połakomiłem się jak była promocja 99 PLN w Biedronce i teraz żałuję, że nie kupiłem drugiego Fergusona:

- słaba czułość
                                - haczy obraz
                                - zapomnij o nagrywaniu na pendriv-a, tylko dedykowany dysk oczywiście Polsatu
                                - nie pasuje mi układ klawiszy na pilocie i menu.
                                - wg mnie gorszy obraz niż z Ferdka ale pracują na różnych odbiornikach
                                - co z tego, że ma Iplę jak się wiesza i fonia rozjeżdza się z wizją i działa zdecydowanie gorzej niż ta na PS3
                                - kilka innych mniej dokuczliwych felerów.

W skrócie - daj sobie spokój, może jak poprawią po raz kolejny soft bedzie lepiej, teraz Ariva zdecydowanie góruje nad nim.

Pozdawiam,
                                Jacek Zieliński

Skomentuj

dzięki :), poszukam na alledrogo

Skomentuj

Ja mam mante i czasem zawiesza się na jadnym kanale, po próbie jego zmany resetuje się. Znajomy ma z polsatu bez ipli i albo nie potrafie albo nieda się ustawić kanałów według uznania.

Skomentuj

Bo nie da się w nim posortować kanałów.

Jacek Zieliński

Skomentuj

Usunąć niepotrzebnych też a to już nie jest fajne.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X