Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie słuchawki nauszne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
    czytałem, że do szatańskich rytmów najlepsza są półotwarte/otwarte słuchawki
    Chyba to zależy głównie od preferencji, a nie gatunku muzyki :P zamknięte grają trochę konturem, otwarte bardziej swobodnie. Kiedyś szukałem zamkniętych (do słuchania na zewnątrz) i po przesłuchaniu kilku par słuchawek do 200zł nie znalazłem nic ciekawego, ale udało mi się kupić Takstar HI2050 (Ci co słuchali obydwu par porównują je do Beyerdynamic DT880 - gdy się spojrzy na ceny obu, wydaje się to trochę dziwne). Ale do czego zmierzam: słuchawki są super ale otwarta konstrukcja nadaje się imho tylko do domu - na zewnątrz dół pasma gdzieś znika, mierna izolacja powoduje średni komfort słuchania, no i grają dość głośno na zewnątrz. Za to w domu rewelacja.

Skomentuj

Czy ja wiem, miałem AKG K514 MK II - i basu praktycznie w nich nie było. Także niekoniecznie konstrukcja deprymuje to czy jest bas, w KPP jest , a są typowo otwarte.
      Jak bym miał kasę to bym kupował teraz Grado.

Skomentuj

No tak, ale ja bym powiedział że z reguły (uwaga, wielkie uogólnienie) zamknięte grają jak br a otwarte bardziej jak closed (w odniesieniu do kolumn), oczywiście w zależności od zastosowanych przetworników efekt może być bardzo różny.

Skomentuj

No i stało się - zdecydowałem się nie wygłupiać ponad miarę i zamówiłem Superlux HD 330 za 183zł z przesyłką.

Nie omieszkam pochwalić się wrażeniami jak się rozruszają. Porównam też do HD555.

Skomentuj

Gdzie je zamówiłeś? Sam przymierzam się do nich, ale ciągle jakieś inne wydatki na mojej drodze powodują zaćmę i nie pamiętam aby je zamówić.. :)

Skomentuj

Otóż zamówiłem ja na onej aukcji :)
              http://allegro.pl/sluchawki-superlux...html?source=oo

Skomentuj

I jak się sprawują nauszniki?

Dołączę się, bo temat o słuchawkach. Przypadkowo zahaczyłem o kabel i wykrzywiłem sobie wtyczkę mini-jack (na szczęście niewielka strata, bo od jakiegoś czasu i tak przerywał jeden kanał). Muszę sobie zamotać nową. Myślicie, że mini-jack ze sprężynką (taka wersja mini wtyku np. do kabli gitarowych) zdałby egzamin? Inwestowalibyście w pozłacany? :P Dodam, że to jedyne porządne słuchawki, jakie mam i słucham na nich zarówno na dworze jak i czasem w domu.

Skomentuj

http://allegro.pl/sluchawki-superlux...129726133.html
                  tez nabyłem te superluxy na chwile obecna się wygrzewają ale jest dobrze, dźwięk jaki lubię, jedyna wada jak dla mnie to waga, no ale to wina trwałej metalowej konstrukcji :)

Skomentuj

Jak widzę, że niecałe 160zł z wysyłką te słuchawki kosztują, to chyba najlepszy czas, żeby je zamówić...
                    http://allegro.pl/listing.php/search...uperlux+hd+330

---------- Post dodany o 17:30 ---------- Poprzedni post o 17:19 ----------

No i zamówione... :) Teraz trzeba jakiegoś OTLa zbudować do tego... :)

Skomentuj

Wczoraj obejrzałem pierwszy efektowny film na Superluxach, dodatkowo pierwszy raz włączyłem Dolby Headphone w opcjach Xonara.
                      I powiem wam - to jest to! Tak kinowego basu nie miałem jeszcze okazji usłyszeć, wszystkie wybuchy, strzały i inne elementy rozpierduchy prały mnie basem po głowie. I nie był to ogólny łomot tylko dobrze pozycjonowany i łatwy do zorientowania w przestrzeni potężny bas. Pod tym względem HD555 nie mają szans - Superluxy grają nawet poniżej 20Hz, co prawda te 20Hz słychać ze sporym spadkiem, ale słychać!
                      Jedyna przewaga dźwiękowa Sennheisera tkwi w środkowym paśmie, które jest jakby mniej wyraźne/szczegółowe i ciut cofnięte na Superluxach.
                      Ogólnie rzecz biorąc Superluxy zbudowane są solidniej: gruby metalowy pałąk połączony z solidnym abs-em muszli, jednak wygoda to domena Sennheisera - wygodniejsze gąbki i mniejsza siła docisku.

Szczegółowych porównań dźwiękowych nie robiłem - muszę znaleźć trójnik i wtedy podłączę słuchawki równocześnie, żeby móc szybko je zmieniać.

Skomentuj

Panowie sorry za odkop ale mam podobny dylemat potrzebuje słuchawek do domu przeznaczenie oglądanie filmów i słuchanie muzyki (naprawdę rożnej zaczynając od black metalu, poprzez klasykę a kończąc na trip hopie i klubowych rytmach) podłączone będą pod yamahe a-700 lub bezpośrednio do sb live, samsunga galaxy S(pierwsza generacja) budżet okolice 150zł ale gdyby były jakieś ciekawe za 100zł to też mogą być... Co polecacie widzę że koledzy zakupują superlux hd 330...

Skomentuj

Zobacz też na Superlux HD 681
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Superlux HD330. Kupiłem je właśnie głównie do filmów, bo muzy słucham na głośnikach.

Skomentuj

Ja mam superluxy HD440. Moze jakies porownanko zanim pojda na allegro ?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66 Zobacz posta
                                Panowie sorry za odkop ale mam podobny dylemat potrzebuje słuchawek do domu przeznaczenie oglądanie filmów i słuchanie muzyki (naprawdę rożnej zaczynając od black metalu, poprzez klasykę a kończąc na trip hopie i klubowych rytmach) podłączone będą pod yamahe a-700 lub bezpośrednio do sb live, samsunga galaxy S(pierwsza generacja) budżet okolice 150zł ale gdyby były jakieś ciekawe za 100zł to też mogą być... Co polecacie widzę że koledzy zakupują superlux hd 330...
                                http://allegro.pl/jvc-ha-m750-i3212254498.html

Skomentuj

Czaruję...
                                X