Zamieszczone przez Bebok
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie słuchawki nauszne
Collapse
X
-
-
I jak się sprawują nauszniki?
Dołączę się, bo temat o słuchawkach. Przypadkowo zahaczyłem o kabel i wykrzywiłem sobie wtyczkę mini-jack (na szczęście niewielka strata, bo od jakiegoś czasu i tak przerywał jeden kanał). Muszę sobie zamotać nową. Myślicie, że mini-jack ze sprężynką (taka wersja mini wtyku np. do kabli gitarowych) zdałby egzamin? Inwestowalibyście w pozłacany? :P Dodam, że to jedyne porządne słuchawki, jakie mam i słucham na nich zarówno na dworze jak i czasem w domu.
Skomentuj
-
http://allegro.pl/sluchawki-superlux...129726133.html
tez nabyłem te superluxy na chwile obecna się wygrzewają ale jest dobrze, dźwięk jaki lubię, jedyna wada jak dla mnie to waga, no ale to wina trwałej metalowej konstrukcji :)
Skomentuj
-
Jak widzę, że niecałe 160zł z wysyłką te słuchawki kosztują, to chyba najlepszy czas, żeby je zamówić...
http://allegro.pl/listing.php/search...uperlux+hd+330
---------- Post dodany o 17:30 ---------- Poprzedni post o 17:19 ----------
No i zamówione... :) Teraz trzeba jakiegoś OTLa zbudować do tego... :)
Skomentuj
-
Wczoraj obejrzałem pierwszy efektowny film na Superluxach, dodatkowo pierwszy raz włączyłem Dolby Headphone w opcjach Xonara.
I powiem wam - to jest to! Tak kinowego basu nie miałem jeszcze okazji usłyszeć, wszystkie wybuchy, strzały i inne elementy rozpierduchy prały mnie basem po głowie. I nie był to ogólny łomot tylko dobrze pozycjonowany i łatwy do zorientowania w przestrzeni potężny bas. Pod tym względem HD555 nie mają szans - Superluxy grają nawet poniżej 20Hz, co prawda te 20Hz słychać ze sporym spadkiem, ale słychać!
Jedyna przewaga dźwiękowa Sennheisera tkwi w środkowym paśmie, które jest jakby mniej wyraźne/szczegółowe i ciut cofnięte na Superluxach.
Ogólnie rzecz biorąc Superluxy zbudowane są solidniej: gruby metalowy pałąk połączony z solidnym abs-em muszli, jednak wygoda to domena Sennheisera - wygodniejsze gąbki i mniejsza siła docisku.
Szczegółowych porównań dźwiękowych nie robiłem - muszę znaleźć trójnik i wtedy podłączę słuchawki równocześnie, żeby móc szybko je zmieniać.
Skomentuj
-
Panowie sorry za odkop ale mam podobny dylemat potrzebuje słuchawek do domu przeznaczenie oglądanie filmów i słuchanie muzyki (naprawdę rożnej zaczynając od black metalu, poprzez klasykę a kończąc na trip hopie i klubowych rytmach) podłączone będą pod yamahe a-700 lub bezpośrednio do sb live, samsunga galaxy S(pierwsza generacja) budżet okolice 150zł ale gdyby były jakieś ciekawe za 100zł to też mogą być... Co polecacie widzę że koledzy zakupują superlux hd 330...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mihas66 Zobacz postaPanowie sorry za odkop ale mam podobny dylemat potrzebuje słuchawek do domu przeznaczenie oglądanie filmów i słuchanie muzyki (naprawdę rożnej zaczynając od black metalu, poprzez klasykę a kończąc na trip hopie i klubowych rytmach) podłączone będą pod yamahe a-700 lub bezpośrednio do sb live, samsunga galaxy S(pierwsza generacja) budżet okolice 150zł ale gdyby były jakieś ciekawe za 100zł to też mogą być... Co polecacie widzę że koledzy zakupują superlux hd 330...
Skomentuj
Skomentuj