Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co dostaliscie pod choinke :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ludki ja wam Polecam tak jak EDIS Caviara jest szybki jak burza a jedyna jego wada jest troszke glosniejsze od baracudy burkanie

Ale nie martw sie Baracuda tez jest w porzo

[ Dodano: 2005-01-04, 19:11 ]
    Tak teraz sie najbardziej oplaca kupic 160 :)Bo jest niewielka roznica cenowa pomiedzy 120,ale jak kupisz 120 to i tak ci miejsca nie braknie.Ja mam u siebie 80 i mam jeszcze 20 giga wolnego a mam tego w hu.....j :)

Skomentuj

hardzio - miejsca na dysku nigdy za dużo;]

Skomentuj

Paweł, a jak lepiej wiecej niz ma ci braknac :)

Skomentuj

Noo ale jak tak masz ponad 100GB plików, mp3 i itp i potem sie format szykuje całego dysku to troche szkodaby tego było no ale pare partycji i po kolei formatować i problem z głowy:) ja ma 80GB i niecałe 40GB zajęte i jak dla mnie to jużżż jessstt DUŻO tego

Skomentuj

ja mialem kiedys maxtora chodzil przez 4 lata i padl ;] pozniej seagata 850mb i chodzi do dzis!!!! to juz prawie 10 lat !!! (tzn ostatnio prawie nie uzywany ale mam na nic system jak by byl potrzebny;] ) pozniej mialem 3 seagaty pod rzad 13gb, 40gb 5400rpm, 40gb 7200rpm i powiem tak zaden z tych dyskow nie jest dobry, po jakims czasie i parunastu(dziesieciu) podrozach z kompa do kompa siadaja (bad sectory itp.), moge polecic maxtory (koles ma juz 6 lat i chodzi jak marzenie :P ) teraz mam caviara i od 1,5 roku i puki co bez wiekszych problemow :).
            ogolnie (wg. mnie) z dyskami jest tak ze trzeba trafic na dysk ktory nie bedzie sie psul a firma nie ma az tak duzego znaczenia ;]
            pozdrawiam

Skomentuj

Spoko, kalmka juz zapadla :-) Bedzie Baracuda ;-)
              Dzieki wszystkim za opinie.

Skomentuj

Co Ty dobra kobieto nie bier barakudy! :) weź WD albo Maxtor :)

Skomentuj

Łojezu i znowu zamieszanie w glowie ;-)
                  Co uzytkownik, to opinia...... ech, jak tu dojsc z wami i soba sama do porozumienia :> ???

Skomentuj

Ehm u Mnie pół osiedla miało barakudy od 2 do 4 i wszystkie popadały, jedna barakuda 4 chodzi jeszce ale terkocze, ja mialem maxtora odkupiłem od kolegi, on miał go juz 3 lata, dysk chodzil od kompa do kompa, zadnego bad sektora nie ma i byl jak nowka :) miałem wd caviar 8 gb i chodzi od 4 lat cały czas :), osobiscie teraz mam maxtora 40 gb ale starej serii (dysk wyglada jak Quantum bo maxtor wykupil te firme, na dysku jest ino naklepa Maxtor a obudowa Quantuma :) ) i dysk chodzi jak na spidzie <lol> polecam Western Digital i Maxtorki :)

Skomentuj

mi 2 segate'y wysiadły bez powodu , teraz mam maxtora i moge go polecić

Skomentuj

Co do Maxtor/Quantum dawniej/ sie zgadzam sa to dyski nie do zajerzdzenia.
                        Ja mam Quantuma ostatniego w produkcji przed przejeciem przez Maxtora , chodzi od kompa do kompa , komp po dyskotekach jezdzi i przez 3 lata zadnego bad sectora .
                        polecam Maxtor albo WD

Skomentuj

każda sroka swój ogon chwali... :)

Skomentuj

:-/

Skomentuj

a ja polecam baracude 7200 120gb :) niewiem czy jest glosna bo na imprezach jest glosniej ale jest szybka i nigdy ale to nigdy nas nie zawiodla chociaz juz mlotek nad nia wisial gdy sie zaiks wbil :P

Skomentuj

Noi co ja mam zrobic?? Jaki dysk wybrac ??? <rozpacz>
                                Własnie niedawno skonczylam niemal godzinne meczenie Dextera celem ustalenia co kupic....mamy chyba odmienne zdanie.
                                Co nie zmienia faktu, ze po Waszych Panowie postach naprawde nie wiem co kupic. Dysk powinien byc juz od dawna w komputerze :-) A tu nic..

PS. Ale z tego co obserwuje, im dluzej jestem niezdecydowana i im dluzej mi doradzacie, to dyski fantastycznie leca w dół :-)

Skomentuj

Mialem segeata baracuda IV 30GB padl po pol roku, teraz kuzyn mi dal jakegos samsunga 20GB i chodzi jak mazenie nic sie nie dzieje

Skomentuj

No ja jestem za Maxtorem i WD :) w ostatecznosci SAMSUNG (wolny ale cichy i nie psujacy sie) , Baracuda to moze i szybkość ale hmmm łatwo padaja :) również ze względu na to ze sie grzeją bardzo, kolega trzymał dysk w kieszeni (barakuda 2) i spalił ja <lol>

Skomentuj

Ja nie kumam ...wolny, szybki...na jakiej podstawie to mówicie mieliście więcej dysków do porównań? jeżeli bierzemy pod uwage dyski z SATA to ludzie ...jakie to są różnice ?? Pracuję już trochę w firmie informatycznej ...na przełomie paru ostatnich lat(tak powiedzmy 6 wstecz) wszytko troszku się pozmieniało. Na początku królowały WD - dyski były nie do zdarcia - chodzą do dziś(serie do 2,1 GB) następnie w łaski weszły Baracudy i powoli maxtory - brali je wszyscy ...bo szybkie itd ..później była plaga i 1,2 letnie seagaty zaczeły masowo padać :/ ludziska się przestraszyli(jakoś wtedy nie było zbyt wielu WD na rynku dostępnych) i ruszyli na samsunga mniej na IBM i inne wynalazki. ...Ostatnio na 10 sprzedanych kompów w 7 znajdują się dyski samunga model to przeważnie HDD - SP1213C 120GB 8MB 7200 SATA. Jest "dość" szybki, cichy puki co niezawodny i przede wszystkim cena = 340zł brutto(3lata gwarancji). Jak sie tak zastanawiam to na przełomie tych ostatnich lat najmniej reklamacji było w kolejności: Samsung, Maxtor(fakt że tego się mało sprzedawało), WD, Seagate ...z tym ze mówie Seagate miał jedną strasznie pechową serie(nie pamiętam dokładnie którą, ale dyski na poziomie 40,60GB) dosłownie można było przewidzieć kiedy dyski padną ...i niestety padały całe dostawy - tak jak szły do ludzi/firm :/ ...może dlatego jakoś tak jestem ustosunkowany nie bardzo na baracudy. Ja sam używam 4 dysków po120Gb samsunga 2 na SATA i 2 na IDE 133Mhz ....czy są dobre ...spytacie za 3,4 lata ...a nie chwalicie dyski i mówicie: jest OK polecam, ...mam go "JUŻ" pół roku POZDRAWIAM ...bierz to co jest przede wszystkim ciche. To nie prawda że samsungi gwiżdżą - kiedyś gwizdały, ale to stare modele. W seagateach głośniej chodzi głowica...

Skomentuj

WOW Ufok dzieki za wyczerpujace info.
                                        Z jednym musze sie zgodzic, Samsungi nie sa wcale glosne.
                                        Sa tez chyba niezawodne. Moj chodzi juz 4 rok i nie mialam z nim zadnych problemow, jesli nowy dysk, ktory kupie, bedzie mial poziom glosnosci obecnego samsunga to bede usatysfakcjonowana.
                                        Zalezy mi jednak zeby byl szybszy i wazne jest aby wytrzymal z kolejne 3 latka, jak obecny ;-)

Czyli z tego co piszecie raczej widze ze barracudy odpadaja :-/ Hm...

Skomentuj

heh a ja bede bronil baracudy chba ze mam wyjatkowe szczescie... mam 4 baracudy 80gb i jedna 120 i jeszcze samsunga 8gb i 20gb ten maly samsung ma juz kupe lat bodaj 5-6 i dziala niezawodnie tak samo jak ten wiekszy ale baracudy tez sa niczego sobie nie mam zadnego problemu z nimi maja one okolo 1roku jedynie 120 jest starsza i eksploatowana w najgorszych warunkach jakie moga sie przytrafic (chyba) i niegdy nic sie nie zepsulo i nie mazdnych ubytkow...juz koncze na temat dyskow moze mam szczescie a informatykiem nie jestem wiec sie nie wypowiem profesjonalnie tylko mowie wlasne odczucia i doswiadczenia pozdro...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X