Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Śruby imbusowe M3,M4 do drewna

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    A temu, że musisz ...
    Racja, same kłopoty z pazurkami. A więc wkręt Torx. Imho lepiej wygląda niż imbus, jest ich spory wybór, mają płaskie łby. Już kiedyś o tym pisałem, na szlifierce można dopasować średnicę łba a nawet jego grubość tak aby nie wystawał za bardzo z głośnika, potem lakierem czarny mat w aerozolu maluje się wszystko, bo i tak klucz delikatnie zarysuje co najwyżej wnętrze wkręta. Otwór: wierciłem otwór pod wkręt, następnie wkręcałem go w każdą dziurę kilka razy, aby się solidnie wyrobił, potem zalewałem otwór rzadkim lakierem kilka razy i czekałem jeden dzień aż wyschnie. W ten sposób powstało naprawdę mocne gniazdo i mimo wielokrotnego wykręcania zawsze trzymało i tak jest do dziś.

Skomentuj

http://www.marecki.com.pl/?pl_zlacze...-fi5-kolor,482 ja będę urzywał tego tylko śruba na imbus/torx z łbem walcowym to już można dostać w każdej castoramie zlbo czymś takim wiercę otwory fi5 wklejam mufkę od tyłu na klej konstrukcyjny i po problemie

Skomentuj

Nie wiem jaki macie problem z tymi "pazurkami"
        Wypadaja jak sie wiele razy przykreca/wykreca. Mi tam to nie przeszkadza.
        Trzeba rowno wbijac? Blad! Ja to "wciagam" wkrecajac srube i jest idealnie

Skomentuj

Ja zawsze montuje je przed złożeniem obudowy na prasie :) nigdy jeszcze mi nie wypadł.

Skomentuj

Gdzieś w domu miałem prasę do składania kolumn :)

Nasze poszukać
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

hehe dobre SW... :) normalnie zostaniesz moim stolarzem.. :)

Skomentuj

Czaruję...
              X