Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysyp idiotow jak grzybkow po deszczu!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wysyp idiotow jak grzybkow po deszczu!

Witam

Nie wiem jak Was ale mnie trafia kurw... jak widze kolejny news w dziele konstrukcje typu: jak obliczyc obudowe lub mam gdwk czy w 1 litrze zejdzie nisko :).

Kazdy chyba zauwazyl ze w ostantim czasie mamy na forum wysyp nieczytatych i niekumatych uzytkownikow.

Moja propozycja wyglada nastepujaco. Ban to przesada poniewaz nie mozna blokowac dostepu do tego typu informacji ale mozna kasowac konto. Nowy uzytkownik, ktory w ten sposob zostanie potraktowany moze przy kolejnej rejestracji przeczyta dokladnie regulamin, a jak nie to znowu kasacja konta.

Co o tym sadzicie??

Pozdr EZO

wszystko pięknie ale moderatorzy śpią, admin to już ostro chrapie :) strona STOI a to by była poważna zmiana więc watpie czy to kiedykolwiek będzie miało miejsce :/

Skomentuj

Takich kont, to można w godzinę ze 20 założyć. Jakby nowi przez tydzień od rejestracji nie można było pisać, to by większości głupich postów nie było (tak mi się wydaje, bo statystyk nie znam :P )

Z drugiej strony całkowite zignorowanie głupich postów też było by skuteczne, nikt nie odpowiada -> post szybko znika z oczu i tyle. Ale na razie dużo głupich postów jest ciągle komentowanych, autor jest obrażany itp. i posty są ciągle na topie :(

Skomentuj

a ja jestem za czymś takim jak pełna aktywacja konta :) dopiero ona daje mozliwość zadawania pytań. niepałna pozwala na odpowiedzi i czytanie forum. jak ktoś zasłuzy (np lieś postów albo aktywacja przez admina) moze utworzyć nowy temat. niewiem tylko czy jest to technicznie wykonalne

Skomentuj

ale to juz jest trocha bawienia sie z tym :P ale jak ktos by sie tego podiol to bylo by bardzo dobre :]

Skomentuj

Zamieszczone przez mlodedrwale
            Takich kont, to można w godzinę ze 20 założyć. Jakby nowi przez tydzień od rejestracji nie można było pisać, to by większości głupich postów nie było (tak mi się wydaje, bo statystyk nie znam :P )
            Chyba do konca nie zrozumiales:). Chodzi o to ze gosc moze w koncu przeczyta regulamin. Zawsze mozna wyslac e - mail "Twoje konto zostalo usuniete z forum DIYaudio. Podczas zkladania kolejnego przeczytaj uwaznie regulamin".

Propozycja Sound ok.

Skomentuj

ja proponuje zrobic tak, ze jak ktos ma mniej niz np. 20 postow to:
              - przed wejsciem na forum konkstrukcje, pojawia sie wieeeeeeeelki napis "TU O NIC NIE PYTAMY!!" bez mozliwosci jego przeskoczenia, np niech wyswietla sie 5 sekund.
              - przed napisaniem nowego tematu wyskakuje komunikat o tresci np: "Czy umiesz sie poslugiwac WinIsd? Czy wiesz co to Vas, Qts i Fs? Czy jestes pewnien ze odpowiedzi na Twoje pytanie nie ma na stronie glownej?"
              - ostrzezenie, ze jezeli podpadnie sie pod ktorys z ww punktow to ban za glupote.

Wiem, ze to wymaga ciezkiej pracy na skryptem forum ale warto :)

Inna propozycja: dac modera komus kto czesto siedzi na forum, zna sie na rzeczy (a takich tutaj jest kilku, a nie sa moderatorami, a powinni) wtedy moze bedzie wiekszy porzadek

Jeszcze cos: stworzyc podforum "Pierwsze kroki" i niech na nim wszelkie takie pytania beda tolerowane i jak ktos bedzie mial ochote to odpowie, ale nikt nie zjedzie nikogo za lenistwo czy niewiedze

To tyle ode mnie, pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie...

Skomentuj

ja proponuje ban na krótki okres 3-4 dni po odblokowanieu ostrzeżenie nie pomoże znowu ban i kolejne ostrzeżenie po 3 ostrzeżenieach ban na stałe

Skomentuj

forum dla początkujących to niewypał.... nikt z doświadczonych nie będzie tam zaglądał....

Skomentuj

EZO, IMHO jak ktoś jest głąbem ze słomianym zapałem, to nic nie przeczyta, tylko założy nowe konto i wyśle bluzgi. Jeśli ktoś po założeniu konta będzie musiał poczekać to albo zapomni o forum, albo będzie je czytał i przeszukiwał w celu znalezienia odpowiedzi na swoje pytanie i w ten sposób nauczy się czym się różni "skończone konstrukcje" od "akustyka"

Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                      forum dla początkujących to niewypał.... nikt z doświadczonych nie będzie tam zaglądał....
                      No wlasnie! Moze wtedy by sami ruszyli dupsko i poczytali troche...bo za takie pytanie na zwyklym forum bylby ban.

Skomentuj

hmmm podstawą byłby dobry regulamin, którego przestrzegania pilnowali by moderatorzy.... to by było najlepsze i proste...

pozdro

Skomentuj

Jak ja na to patrze to odpowieź sama mi sie nasuwa.Moderatorzy i Admin mają w d.... co sie tu dzieje i wszystko.Choć nie powiem,ostatnio któryś sie wreszcie obudził i posprzatał.To jedyny sposób na falę bezsensu.
                          PZDR

Skomentuj

K...a ale macie problemy. Bedac tylko czlowiekiem nie mam mozliwosci przejrzenia wszystkich postow. Zagladam codziennie po pracy na forum i jestem obecny przez kilka godzin. Taki problem wyslac PW ?? Wtedy mozna cos zdzialac. Nawet jakby bylo 10 moderatorow i pietnastu adminow to porzadek nie zapanuje jesli sami o to nie zadbacie. Na innych forach jest specjalny przycisk do zglaszania tematu/postu moderatorowi. Poniewaz tego tu nie ma, trzeba pisac PW. Prosta tresc "sprawdz prosze" i link. No ale pewnie Wam sie nie chce....................
                            Pozdro
                            Dexter

Skomentuj

nie ma sprawy jak tylko zauwaze coś odrazu bedzie PW :) jedyym problem mbyło to ze NIECHCIAŁEM nikomu prywatności ;]

Skomentuj

Moze stworzyć odrębny dział do którego będą wrzucane "dziwne" tematy (np. dział "humor" ) po co zaraz kasować? hehehehe

Skomentuj

Dexter, ciekawa sprawa,nieraz zgłaszałem modowi na gg temat-idiotyzm i stwierdził że ma ... wiesz gdzie.
                                  PZDR

Skomentuj

No coz tak tez bywa. Ja na GG jestem praktycznie nie obecny wiec jesli o mnie chidzi to odpada taka forma kontaktu. Ale na PW bede reagowal. Oczywiscie nie koniecznie od razu bo jestem nieobecny przez 11 godzin w domu Dopiero kolo 20:00 podpinam sie do kompa.
                                    Pozdro
                                    Dexter

Skomentuj

Dexter, no widzisz sam przynajesz ze nie masz czasu, tak samo jest z Lukaszem, Yoshim i Rk. Po prostu macie inne sprawy niz forum, a sa przeciez osoby ktore naprawde sa odpowiedzialne, duzo czesciej siedza na forum i moglby doprowadzic je do porzadku, wystarczy dac im szanse, a nie gadac ze nie mamy ciekawszych problemow - widac nam zalezy na forum...

A co do tego PW i Twojego reagowania...mam zle doswiadczenia :(

Skomentuj

Esh0, dajcie miotłe to moment posprzatam!
                                        PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                                        X