Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kable sygnałowe na metry

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kable sygnałowe na metry

Jak w tytule tzn co możecie polecić na kable sygnałowe do DIY np własne sygnałówki do CA czy HA chinch-chinch, jack -chinch itd:) Najlepiej coś z allegro bym prosił:)
    Nie chcę gotowców bo ciężko coś dobrego kupić w normalnej cenie to raz a dwa na metry docinam sobie jak chce i nie jest ani za mało ani za dużo:) Kiedyś miałem fajne procaba ale nie pamiętam modelu:/

A nie LS 25/1 ?

Skomentuj

Ja porobiłem sobie interkonekty z czegoś takiego:
      http://allegro.pl/przewod-sterownicz...049895840.html + http://www.ebay.com/itm/5-pair-RCA-M...item20cdd887ea

Nic mi nie buczy, więc jestem zadowolony :p

Skomentuj

Co do chinch to polecam sprawdzone wtyki neutrik nys373 6 i do tego kable klotza albo procab.
        Zobacz ew. kable Adam Hall.

Skomentuj

Interkonekty planuje zrobic na dls ultimate
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
            A nie LS 25/1 ?
            To nie:P to są głośnikowe:P
            Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
            ciekawy ten kabelek:) A jak izolacja w nim bo wygląda na sztywną?

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
            Co do chinch to polecam sprawdzone wtyki neutrik nys373 6 i do tego kable klotza albo procab.
            Zobacz ew. kable Adam Hall.
            Wtyki mam już swoje sprawdzone... A co do Kabli podanych przez Ciebie to pomogłeś strasznie:P Tak samo jak byś zapytał o dobre auto do 20tys a ja bym Ci odp audi:P

---------- Post dodany o 21:19 ---------- Poprzedni post o 21:18 ----------

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
            Interkonekty planuje zrobic na dls ultimate
            Skąd na metry? Ale jak patrzę na gotowe 5,5m to raczej cena pachnie zboczeniem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
              Skąd na metry? Ale jak patrzę na gotowe 5,5m to raczej cena pachnie zboczeniem :P
              Zrobić raz a dobrze :P Kable bd miał od znajomka - on ma jakieś źródło. Jak chcesz to popytam
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                Zrobić raz a dobrze :P Kable bd miał od znajomka - on ma jakieś źródło. Jak chcesz to popytam
                Raczej nie chcę:P Myślę wydać max 5zł za metr:P Mam już kilka takich kabli i trzymają już po kilka lat:P

Skomentuj

To może ProCab MC405 - bardzo fajne sygnałówki
                  marcinsywala.pl

Skomentuj

No nie głupie

Skomentuj

http://allegro.pl/kabel-mikrofonowy-...079142167.html

Bardzo fajny kabelek, elastyczna izolacja, gęsto pleciony ekran, wzmocniony włóknami.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Kable proCaba w podwójnym ekranie sa bardzo dobre
                        Sa pojedyncze w cenie chyba 3,60zl za metr
                        Trzeba naturalnie kupić 2x5m

W żadnym razie nie dotykaj wtykow rca neutrica
                        Sztywne, niszczą, wyrywają gniazda rca
                        Zdecydowanie nie polecam

Dls ultimate fajny ale cena :/

Jak to do samochodu to polutuj go jako quazi-zbalansowany
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                          A jak izolacja w nim bo wygląda na sztywną?
                          Czy ja wiem czy jest tak sztywna? Nie mam porównania, ale bez łamania izolacji można zrobić pętlę o średnicy 5-6cm.

Polecam ci wybranie się do sklepu/hurtowni elektrotechnicznej. Ja kupiłem ten kabel po cenie niższej niż ma dystrybutor na allegro. Jak chcesz, to utnę kawałek i ci podeślę, sam zobaczysz jak jest zbudowany.

Skomentuj

Bebok dzięki, nie trzeba:)

Znalazłem dziś takie kableki:
                            Najbardziej zainteresował mnie ten:
                            http://allegro.pl/kabel-sygnalowy-hq...053901800.html

Ewentualnie ten:
                            http://allegro.pl/kabel-sygnalowy-hq...053901773.html

Skomentuj

a wlasnie jak z impedancją? oba propozycje sa na 75 ohm.
                              Ja bym proponowal szukania kabli 50 ohm w celu zmniejszenia wsp. odbicia.

Skomentuj

Zamieszczone przez cardiano Zobacz posta
                                Nie popadajmy w skrajności:) Ale jak masz lepszą propozycję to chętnie rozważę:)

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez cardiano Zobacz posta
                                  :???::o:lol:

To ma być kabel do anteny :P Czy czegoś nie doczytałam :???: Bo mówienie o impedancji falowej na częstotliwościach audio jest delikatniej mówiąc bez sensu :)

Skomentuj

Rzeczywiscie , kabel o dlugosci 2m czy 5m nie jest linia dluga dla przeplywu pradu w torze audio.
                                    Tak, że impedancja kabla nie ma tu znaczenia.
                                    Przepraszam, za moj bład...

Skomentuj

Witam kolegów:)
                                      a jaki kabelek poradzicie do połączenia przedwzmacniacza gramofonowego z amplitunerem??
                                      jakieś sugestie ??

Skomentuj

Procab MC405
                                        marcinsywala.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                        X