Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czytnik Ebook-ów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czytnik Ebook-ów

Witam

Poszukuję czytnika ebooków na e-inku w cenie do 400 zł. Może ktoś ma/używa/poleca lub nie/podzieli się spostrzeżeniami?

Kindle i długo, długo nic.

Skomentuj

NA chińskim Duokanie (software czyli OS czytnika, robiony na przekór Amazonowi przez Chińczyków) Kindle to bardzo dobra propozycja (choć wciąż i wciąż aktualizacje). Na firmowym sofcie Kindle ujdzie (z ograniczeniami co do obsługiwanych formatów e-booków), tyle że karty SD nie obsłuży: ale i tak się sporo mieści.

Skomentuj

Wiem że Kindlel podobno najlepszy, ale średnio mi się podoba zamknięty system Amazona i bawienie sie w konwertowanie książek. Poza tym nie kupię raczej w tej cenie.
        Zastanawiam się nad: Nook Simple Touch - podobno bezpośredni konkurent Kindla w USA, niestety obsługuje tylko 2 formaty plików, ale można go zrootować bo jest na Androidzie i wtedy wszystko hula.
        Nie wiem jak inni producenci (Onyx, Prestigio, PocketBook, Sony), bawiłem się kiedyś tylko Kindle Touch i nie mam porównania.

Skomentuj

Mam Onyxa i62 (dotyk): czyta wszystko, kartę Sd obsłuży, po zapoznaniu się z jego mocnymi i słabymi stronami przywykłem i jestem zadowolony. Jednak czy jest rzeczywiście lepszy od innych dostępnych, nie, nie upierałbym się. Bo poprawki softu wychodzą rzadko, wsparcie jest nikłe i trzeba trochę pogrzebać w sofcie, by sobie wszystko po swojemu (w miarę) poustawiać. Właściwie wszystkie czytniki e-ink dają mniej więcej tę samą wysoką satysfakcję z czytania: różnice są w sofcie i niekiedy w wodotryskach, jak odtwarzacz muzyki, głośniczek albo wyjście na słuchawki. W podanej cenie dużej przekątnej ekranu się nie dostanie a szkoda, bo czytanie bardziej skomplikowanych PDF na 6-calowcu jest bardzo nie bardzo.

Skomentuj

Kindle - mialem okazje sie z nim zaprzyjaźnić i bardzo przypadł mi do gustu.
            Last edited by Hermes; 18.03.2013, 20:22.
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja bym tak zdecydowanie i jednoznacznie nie stawiał niczego tak mechanicznie na piedestał. Wszystko ma blaski i cienie, ma braki i zalety.
              Wszystko jest lepsze lub gorsze w zależności od rozmaitych względów. Bez uwzględnienia względów każda opinia jest słabowarta.
              Kindle ma wiele cennych zalet, ale żeby miał wyłącznie te zalety, to jednak raczej nie.
              Sam szukałem odpowiedniego czytnika długo: Kindle jest bardzo dobrą opcją, Kindla jednak nie wybrałem.
              Najlepiej wywiedzieć się na stronach i forach poświęconych czytnikom, czy urządzenie pasuje do naszych potrzeb i oczekiwań.
              Np. http://ebook-reader-review.toptenreviews.com/

Skomentuj

Sam się zastanawiam nad jakimś czytnikiem z e-papierem, ale chciałbym żeby był tani.

Kiedyś czytałem, chyba w CDA, że ma być jakiś tani czytnik ebookow z e papierem za 10 EUR.
                Minusem było to, że można wgrać do niego tylko 4 książki i można to robić przez telefon.
                Wymagał zewnętrznych baterii. Ale jak za cene 10 EUR to na prawdę super. Mam telefon z androidem, więc zgrywanie książek nie było by większym problemem.

Jeśli chodzi o czytniki e-booków to świetna rzecz. O wiele wygodniej czyta się książki. Ale tylko elektroniczny papier wchodzi w grę.

edit: o to chodziło http://us.txtr.com/beagle/

edit 2: doczytałem, nie jest on jeszcze dostępny do kupienia. Zasilany 2 bateriami AAA, można na niego zgrać 5 książek. Do zgrywania potrzebny jest telefon z androidem by wysłać przez BT książki. Wyświetlacz 5 cali 800x600 pikseli.
                Last edited by scythe1123; 18.03.2013, 21:34.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  Sam się zastanawiam nad jakimś czytnikiem z e-papierem, ale chciałbym żeby był tani.

Kiedyś czytałem, chyba w CDA, że ma być jakiś tani czytnik ebookow z e papierem za 10 EUR.
                  Minusem było to, że można wgrać do niego tylko 4 książki i można to robić przez telefon.
                  Wymagał zewnętrznych baterii. Ale jak za cene 10 EUR to na prawdę super. Mam telefon z androidem, więc zgrywanie książek nie było by większym problemem.

Jeśli chodzi o czytniki e-booków to świetna rzecz. O wiele wygodniej czyta się książki. Ale tylko elektroniczny papier wchodzi w grę.
                  http://us.txtr.com/beagle/

Tez się kiedyś nad nim zastanawiałem, ale jeszcze go nie sprzedają. Poza tym wątpię żeby można było wgrywać cokolwiek innego niż z ich księgarni.

---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post o 22:25 ----------

Hehe, byłeś szybszy :)

Skomentuj

Media Formats Handles all formats supported by smartphone(e.g. epub, pdf)
                    Chyba, że specjalnie soft by sprawdzał pliki czy są od nich.

Kindle jest spoko ale 400zł to kupa kasy. Pewnie koszt jego produkcji jest porównywalny z ceną Beagle.

Skomentuj

Czaruję...
                    X